Facebook Pixel

10 доведених переваг магнію для здоров'я

10 доведених переваг магнію для здоров'я

10 прикладів користі магнію для нашого здоров'я.

1.Магній - це мінерал, який знаходиться всюди навколо нас, в землі, море, рослинах, тілах тварин і людей. Близько 60% магнію міститься в кістках, а решта - в м'язах, м'яких тканинах і рідинах, включаючи кров. Мінерал бере участь в сотнях біохімічних реакціях і є обов'язковим для засвоєння білка і метаболізму глюкози.

Фактично, кожна клітина нашого тіла повинна отримувати достатньо цього макроелемент, для розвитку органів і систем і мінералізації кісток.

Одна з головних ролей магнію полягає в тому, щоб діяти в якості кофактора або «молекули-помічника» в біохімічних процесах, які безперервно виконують ферменти.

Більш того, він бере участь в більш ніж 600 реакціях, в тому числі допомагає перетворити їжу в енергію і відтворювати білки з амінокислот, вибудовує і відновлює клітини ДНК і РНК.

Фахівці підкреслили, що магній підтримує скорочення і розслаблення м'язів, регулює нейротрансмітери, які здатні посилати повідомлення до мозку і нервовій системі.

На жаль, дослідження показують, що близько 50% людей в цивілізованих країнах не отримують мінерал в необхідних кількостях.

2. Магній підвищує продуктивність під час занять спортом

Мінерал, грає важливу роль при фізичних навантаженнях і виконанні вправ. І в залежності від активності, організму, може знадобитися більше цього макроелементи, ніж під час відпочинку.

Магній сприяє проникненню цукру в кров і м'язи, крім того, позбавляє від молочної кислоти, яка накопичуватися в тканинах м'язів під час тренувань і може викликати болі. Дослідження показали, що приймаючи магній додатково можна підвищити продуктивність праці і поліпшити результати спортсменів, а також нормалізувати стан здоров'я літніх людей і тих, у кого є хронічні захворювання.

Крім того, спортсмени, що додають магній в свою дієту протягом місяця, значно підвищили свої показники і досягли певних успіхів у спорті. В організмі цей період спостерігалося зниження рівня інсуліну і гормону стресу. Однак показники можуть змінюватися.

3. Магній проти депресії

Магній захищає мозок від стресу і грає не останню роль в його функціонуванні. Він заспокоює нервову систему і контролює процеси гальмування в мозку. Низький його рівень пов'язаний з виникненням психозів, депресії і порушення настрою.

Багато експертів вважають, що дуже низький відсоток магнію в продуктах харчування може стати однією з причин депресії і психічних захворювань. Після проведення ряду дослідів, вчені зробили висновок, що пацієнти літнього віку страждають депресією, поліпшили свої показники після щоденного прийому 450 мг магнію. Дослідження в цій області продовжуються.

4. Магній покращує стан людей при діабеті 2 типу

Дослідження проводилися раніше, виявили що близько 48% людей з діабетом 2 типу мають низький рівень магнію в крові. А це послаблює здатність інсуліну контролювати рівень цукру в крові. Крім того, доведено, що люди з низьким споживанням магнію мають більш високий ризик розвитку діабету. Інше дослідження показало, що у людей з діабетом 2 типу, які приймають високі дози магнію кожен день, спостерігалося значне поліпшення рівнів глюкози в крові і гемоглобіну A1, в порівнянні з контрольною групою. Однак ці показники змінюються в залежності від надходження його в організм.

5. Магній знижує кров'яний тиск

Магній розслабляє гладку мускулатуру кровоносних судин і знижує кров'яний тиск. Мінерал може бути корисний, тим у кого підвищений тиск, але не завдає шкоди, тим у кого воно на нормальному рівні. Недостатнє споживання магнію в організмі, може загострити хронічні захворювання, прискорити процес старіння, збільшити відкладення жирів і викликати запалення тканин і органів. Дослідження виявили, що у дітей з найнижчим рівнем магнію в крові, були найвищі показники запалення, а також високий рівень глюкози, інсуліну і тригліцеридів в крові. Крім дітей, в групу ризику увійшли люди похилого віку та особи з надмірною вагою.

Вживаючи частіше продукти з високим вмістом магнію: жирна риба і темний шоколад, можна помітно зменшити запалення.

7. Магній попереджає мігрень і головний біль

Головні болі і мігрень викликають напругу і відчуття здавлювання. Часто, під час нападів мігрені, може вознікнікать нудота, блювота і чутливість до світла і шуму. У деяких можуть траплятися епізодичні напади, а інших біль охоплює всю голову і гризе зсередини.

Багато досліджень підтвердили, що люди, які страждають від головних болів, частіше за інших відчувають дефіцит магнію. Вчені вважають, що під час лікування мігрені може допомогти додатковий прийом магнію. Крім того, багаті магнієм продукти зменшують симптоми мігрені.

8. Магній знижує резистентність до інсуліну

Таке аутоімунне порушення, є однією з основних причин метаболічного синдрому і діабету 2 типу, які характеризуються ослабленою здатністю м'язових і печінкових клітин правильно поглинати цукор з крові.

Магній, відіграє вирішальну роль в цьому процесі, і багато людей з метаболічним синдромом можуть відчувати його дефіцит.

Крім того, високий рівень гормону інсуліну, призводить до втрати магнію через сечу, що ще більше знижує рівень мінералу в організмі.

Збільшити споживання магнію можемо допомогти додатковий прийом, у вигляді таблеток і капсул. Менеджери інтернет-магазину Біотус, можуть допомогти у виборі магнію, щоб вилікувати інсулінорезистентність у людей з метаболічним синдромом і діабетом 2 типу.

9. Магній хороший помічник при симптомах ПМС

Передменструальний синдром (ПМС) є одним з найбільш поширених розладів серед жінок дітородного віку.

Часто синдром супроводжується такими симптомами як затримка води, спазми в животі, озноб, підвищення температури, прискорене сечовипускання, втому, дратівливість та інші. Предменструальное напруга є особливо актуальним перед місячними і є справжньою проблемою для багатьох жінок. Магній хороший помічник у цьому питанні, тому, що покращує настрій, зменшує затримку води та інші симптоми пов'язані з ПМС.

10. Магній безпечний і доступний

Магній безумовно необхідний для гарного здоров'я. Рекомендована добова доза становить 400-420 мг на добу для чоловіків і 310-320 мг на добу для жінок.

Ви можете отримувати його як з продуктів харчування, так і формі добавок.

Продукти є відмінним джерелом магнію: насіння гарбуза, шпинат,

швейцарський мангольд (листяний салат), темний шоколад, чорні боби, лобода, палтус, мигдаль, кеш'ю, скумбрія, авокадо, лосось.

При наявності захворювань проконсультуйтеся з лікарем, перш ніж приймати добавки з магнієм. Хоча вони, як правило, добре переносяться, але можуть мати протипоказання для людей, які приймають певні діуретики, серцеві препарати або антибіотики. Магній добре засвоюються в будь-який з форм: цитрат, гліцинат, оротат і карбонат.

Якщо ви хочете спробувати магниевую добавку, ви можете знайти величезний вибір високоякісних продуктів на сайті Біотус.

Обов'язково їжте продукти збагачені магнієм, або приймайте натуральні добавки. І пам'ятайте, якщо ви відчуваєте брак магнію, то ваш організм не зможе працювати в нормальному режимі.

 

 

 

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.