Facebook Pixel

101 факт про харчування та користь для здоров'я гречки

101 факт про харчування та користь для здоров'я гречки

Ця стаття розповість усе, що потрібно знати про гречану крупу.

Поживні речовини

Білки, мінерали, вітаміни, вуглеводи є основним дієтичним компонентом гречки. Харчова цінність гречки значно вища, ніж у багатьох інших злаків. 100 г сирої гречки містять 343 г калорій, 10% води, 13,3 г білка, 71,5 г вуглеводів, 10 г клітковини, 3,4 жиру.

в основному гречка складається з вуглеводів, яких близько 20% у вареному вигляді. Вони надходять у формі крохмалю, який є основною формою зберігання вуглеводів у рослинах. У гречки низький бал за глікемічним індексом – показник того, як швидко їжа підвищує рівень цукру в крові після їди. Так ось гречка, що не допускає великих стрибків рівня цукру в крові. Доведено, що деякі розчинні в гречаній крупі вуглеводи, такі як фагопіритол та D-хіроінозит, допомагають знизити рівень цукру в крові після їди. Гречка містить велику кількість клітковини, яку організм не може швидко переварити. Клітковина, в основному міститься в лушпинні, покриває ядерця, які передають неповторний смак і зброджуються кишковими бактеріями. Ці корисні бактерії продукують жирні кислоти з коротким ланцюгом, такі як бутират. кишки.

Гречка містить невелику кількість білка.

За масою білок становить 3,4% з вареної гречаної крупи. Завдяки збалансованому амінокислотному профілю білок гречки має високу якість. Особливо багатий амінокислотами - лізином та аргініном. Однак засвоюваність цих білків відносно низька через антинутрієнти, такі як інгібітори протеаз і дубильні речовини. Як і інші псевдозернові, гречка не містить глютену і тому підходить людям з непереносимістю глютену.

Гречка багата на корисні макро- та мікроелементи. Однак не особливо багата на вітаміни.

Найбільш поширені мінерали в гречаній крупі:

Марганець, міститься в цілісному зерні і необхідний для нормального обміну речовин, зростання, розвитку та захисту організму від впливу окислювального стресу. .

Магній знижує ризик виникнення різних хронічних захворювань, таких як діабет 2 типу та хвороби серця.

Залізо - це важливий мінерал необхідний при анемії, а при дефіциті, якого в кров надходить недостатньо кисню.>

У порівнянні з іншими зерновими, мінерали в вареній гречаній крупі особливо добре засвоюються. Це пов'язано з тим, що в гречаній крупі відносно мало фітинової кислоти, поширеного інгібітора засвоєння мінералів, якого достатньо в інших зернах і насінні. Проте, у винної гречки вміст антиоксидантів вище, ніж у звичайної.

Рутин, основний антиоксидантний поліфенол гречки, знижує ризик виникнення раку та знімає запалення, кров'яний тиск та покращує показник ліпідного профілю крові.

Кверцетин антиоксидант, що міститься в багатьох рослинних продуктах, знижує ризик виникнення раку та серцевих захворювань.

Вітексин, має ряд переваг для здоров'я. Однак надмірне споживання може сприяти збільшенню щитовидної залози.

Хіроінозитол - це унікальний тип розчинних вуглеводів, який знижує рівень цукру в крові та сприяє лікуванню діабету. Гречана крупа є найбагатшим харчовим джерелом цього корисного з'єднання. зернових, оскільки вона здатна нормалізувати рівень цукру в крові та попередити діабет 2 типу. Вважається, що цей ефект зумовлений унікальною сполукою D-хіро-інозитолу. Дослідження показують, що цей розчинний вуглевод робить клітини більш чутливими до інсуліну, гормону, який змушує клітини поглинати цукор із крові. Крім того, деякі компоненти гречки стримують перетравлення столового цукру. В цілому, ці властивості роблять гречану кашу здоровим вибором для людей з діабетом 2 типу або тих, хто хоче покращити свій баланс цукру в крові. Гречка, сприяє здоров'ю серця та судин, оскільки має багато корисних сполук, таких як рутин, магній, мідь, клітковина та білки. Серед злакових і псевдозернових круп, є найбагатшим джерелом рутину і речовин з антиоксидантними властивостями. Також було виявлено, що гречка покращує ліпідний профіль крові та порушення обміну речовин. їжу.

Алергія на гречку найчастіше розвивається у тих, хто вживає гречку часто і у великих кількостях. Симптоми можуть різними від висипу на шкірі, набряку, розладів травлення і до алергічного шоку. , такий тип зернових, яке не містить глютен.

Вона є хорошим джерелом клітковини і багата на мінерали та різні рослинні сполуки, особливо рутин.

<Особлива цінність за покращення контролю цукру в крові та здоров'я серцево-судинної системи.

Автор Атлі Арнарсон, доктор філософії, 10 травня 2019 р.

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.