Facebook Pixel

12 неправдивих фактів про дієти і магазинних продуктах

12 неправдивих фактів про дієти і магазинних продуктах

Не вірте всьому, що написано на етикетках магазинних продуктів. Найчастіше вони вводять покупця в оману. Додайте сюди рекламу, яка нав'язує певні погляди на те як потрібно ПРАВИЛЬНО харчуватися, і ви отримаєте «аксіоми» правильного харчування.

1. Калорії - наш ворог. Сьогодні найбільш популярними є дієти, які ґрунтуються на підрахунку калорій. Однак, як не прикро, вони дають лише короткостроковий ефект. Як тільки дієта закінчується, вага набирається знову, та ще й з надлишком. Правда: калорії мають різну природу. Якщо сліпо виключати всі висококалорійні продукти з раціону, ви можете позбавити себе життєво необхідних поживних речовин і завдати шкоди своєму здоров'ю.
2. Маргарин корисніше ніж вершкове масло. Поява маргарину на торгових прилавках збіглося з піком популярності дієти з низьким вмістом жирів. Але не будемо поспішати радіти. Спочатку для виробництва маргарину використовували гідрогенізовані (транс) жири. Сьогодні найбільш популярні виробники маргарину використовують рослинні жири, з великою часткою ймовірності, що містять ГМО. Правда: екологічно чисте вершкове масло від заслуговує на довіру виробника набагато корисніше, ніж синтетичний продукт з високим вмістом транс-жирів.
3. Жир - ворог здоров'я. «Не вживайте жир і не будете набирати вагу» - це девіз прихильників дієти з низьким вмістом жирів, популярної в кінці 80-х початку 90-х років минулого століття. Процеси перетворення жирів в організмі людини знаходяться на стадії дослідження і сьогодні. Вчені з'ясовують які жири і в яких кількостях корисні для людського організму. Правда: жири, як і калорії, бувають різного походження. Ключ до здорового харчування - корисні жири в достатній кількості. Вони не тільки поліпшать ваше самопочуття, але і допоможуть відрегулювати ваш вагу.
4. Синтетичні цукрозамінники знижують вагу. Дієтична кола - смак той же, калорій нуль. Прекрасно, і головне правда. Аспартам - цукрозамінник (в 200 разів солодше цукру), який використовують при виготовленні низькокалорійних газованих напоїв, токсичний для нейронів головного мозку і до того ж канцерогенний. Правда: заощадивши таким чином на калоріях, ви можете завдати непоправної шкоди своєму здоров'ю.

Сложные углеводы
5. Вуглеводи шкідливі. Дієта доктора Аткінса, яка поклала початок популярності низкоуглеводной дієти, грунтувалася на твердженні, що зниження вживання вуглеводів до мінімуму призводить людський організм в кетогенная стан, при якому відбувається спалювання жирів. Дієта і справді давала хороші результати, хоча і короткострокові. Правда: слід обмежувати вживання простих вуглеводів - газованих напоїв, білого хліба, макаронних виробів з нетвердих сортів пшениці і т.д. Складні ж вуглеводи (буряк, картопля, морква, гарбуз, бобові, гречка, сочевиця, горох) мають низький глікемічний індекс і допоможуть вам довше залишатися в тонусі, при цьому не відчуваючи почуття голоду.
6. Молоко корисно для здоров'я. Начебто правда. Але подумайте - в світі існують цілі народи, які не вживають молочних продуктів взагалі, і при цьому чудово себе почувають. Врахуйте також, що те, що стоїть на полицях магазинів складно назвати молоком, в більшості випадків. Правда: органічне негомогенізірованное молоко - джерело лінолевої кислоти та інших омега-3 жирних кислот - дійсно несе користь здоров'ю. Магазинне ж молоко в основному напхане соматотропними гормонами і антибіотиками.

яйца полезны 7. Яйця шкідливі для здоров'я. Так чи ні? Чи потрібно вживати тільки білки? Галас з приводу шкоди яєць почалася ще на початку 1980-х, коли в моду ввійшла дієта з низьким вмістом жирів. У яєць в цьому контексті була погана репутація - вони вважалися продуктом з високим вмістом жирів і холестерину. Правда: яйця містять ліпопротеїди високої щільності - «хороший» холестерин. Яєчний жовток містить лецитин, який дуже важливий для нормального функціонування нервової системи.
8. Соя - ваш здоровий вибір. Протягом багатьох років соєві продукти вважалися корисними для здоров'я, проте все більше досліджень спростовують цю думку. Правда: встановлено, що вживання сої в великих кількостях може спровокувати рак грудей, а також порушення функцій щитовидної залози і простати.
9. Крупи корисні. Згідно з рекомендаціями по харчуванню ФДА США (піраміда харчування) крупи є основою здорової дієти і повинні складати 1/5 раціону. Правда: крупи корисні далеко не всім. Деякі види круп можуть просто не засвоюватися у окремої людини і приносити аж ніяк не користь, а шкоду - сприяти розвитку дисбіозу.
10. Дієтичні (знежирені, низькокалорійні) продукти допомагають в боротьбі із зайвою вагою. Припустимо, ви вирішили схуднути. Ви йдете в магазин і вибираєте самі низькокалорійні, знежирені продукти. При цьому ви абсолютно впевнені, що ви на правильному шляху. Щоправда, через кілька тижнів ваша вага не знижується (а може навіть додалося пару сотень грамів). Чому? Правда: знежирені, «полегшені», низькокалорійні продукти містять штучні цукрозамінники, підсилювачі смаку, ароматизатори, що аж ніяк не робить їх корисними.
11. Свинина = біле м'ясо. Протягом багатьох років свинину ставили в один ряд з курячим і індичих м'ясом. Вважалося, що свинина корисніше яловичини. Свині, вирощені в промислових умовах, містяться в тісних клітках і їдять все, включаючи власні фекалії. Щоб вони не хворіли і росли швидше їм колють антибіотики і соматотропні гормони. Правда: з усіх видів м'яса свинина містить найбільшу кількість хвороботворних бактерій.
12. Магазинні овочі і фрукти корисні. Якщо ви думаєте, що куплені в магазині овочі і фрукти послужать вам джерелом вітамінів і допоможуть скинути вагу, ви помиляєтеся. На відміну від органічних овочів і фруктів, вирощених з генетично немодифікованих насіння в чистій землі, овочі і фрукти від великих виробників сповнені пестицидів і гербіцидів. Правда: з магазинних овочів і фруктів ви отримаєте не вітаміни, а токсини, які погіршать ваше здоров'я.

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.