Facebook Pixel

18 неприємних станів, викликаних нестачею магнію в організмі

18 неприємних станів, викликаних нестачею магнію в організмі

Ваш організм живе завдяки бездоганній біохімії. Безліч складних процесів працює в гармонії один з одним кожну секунду вашого життя. Один компонент цієї цілісної головоломки, яку ми називаємо здоров'ям людини, - це макрокомпонент по імені магній. Магній разом з кальцієм, калієм, хлоридом і натрієм є електролітами, необхідними для роботи нашого мозку, нервової системи, серця, очей, імунної системи і м'язів. Коли рівні магнію оптимальні в нашому організмі, ми благополучно розвиваємося. Коли наш організм відчуває дефіцит магнію, він порушує баланс нашої ідеальної гармонії, і може виникнути цілий ряд проблем зі здоров'ям.

Одним з найбільш ігнорованих дефіцитів поживних речовин, які фіксують лікарі-практики функціональної медицини, є дефіцит магнію, і це серйозна проблема, тому що вашому організму необхідний магній, щоб виконати 300 неймовірно важливих біохімічних реакцій. Магній є четвертим з найбільш поширених мінералів у вашому організмі, тому, в разі дефіциту (від 50 до 90 відсотків населення відчувають дефіцит магнію) -ви, найімовірніше, відчуваєте деякі симптоми.

Є чотири основні причини, за якими у більшості з нас може виникнути дефіцит магнію:

  • Погане харчування
  • Ліки, які виснажують запаси магній (такі як антибіотики і діуретики)
  • виснаження грунту
  • Хронічні проблеми з кишечником (наприклад, синдром підвищеної кишкової проникності), які порушують поглинання магнію.

Незважаючи на те, що це досить поширені проблеми, і не завжди вони є ознакою дефіциту магнію, ось деякі проблеми, які можуть виникнути, якщо ви відчуваєте дефіцит магнію в довгостроковому періоді.

1. ADHD (синдром дефіциту концентрації уваги з гіперактивністю)

Дослідження показали (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9368236), що діти, які брали по 200 міліграм магнію щодня протягом шести місяців, показали значне зниження симптомів гіперактивності в порівнянні з дітьми, які не брали магній.

2. Втома надпочесніков

Магній відіграє величезну роль в зниженні різних рівнів стресу і відновлення гормонального рівня. Магній допомагає регулювати рівні кортизолу, забезпечуючи більш збалансовану вироблення гормонів.

 

3. Занепокоєння або депресія

Магній заспокоює збудливий NMDA-рецептор. Без нього кальцій і глутамат активують NMDA, що може привести до появи депресії і тривоги.

 

4. Астма

Дослідження показують, що люди, у яких немає в раціоні харчування достатньої кількості багатих магнієм продуктів, більше схильні до появи астми. Однією з причин може бути те, що магній може сприяти здоровій бронх дилатації.

 

5. Синдром хронічної втоми

Дослідження, опубліковане у відомому медичному журналі Lancet (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9368236), показало, що у сотні людей з синдромом хронічної втоми у половини був дефіцит магнії, а ін'єкції магнію (580 мг ) поліпшили їх самопочуття.

 

6. Високий кров'яний тиск

Дослідження показали (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4419474/), що люди, які доповнювали свій раціон магнієм, змогли знизити рівень артеріального тиску до 12 пунктів.

 

7. Проблеми з серцем

Кожні 43 секунди у кого-то стається серцевий напад, і одне дослідження, опубліковане в Американському журналі по кардіології (American Journal of Cardiology) (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12972103), показало, що нижчий рівень споживання магнію збільшив ризик ішемічної хвороби серця на 50-80%. В іншому подвійному сліпому плацебо-контрольованому дослідженні (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18281113), учасники отримували магній і плацебо протягом одного року. Протягом місяця група учасників, які отримували магній, отримувала 6 000 міліграмів оротата магнію і 3 000 міліграмів оротата магнію протягом 11 місяців. Згодом, тільки 52% учасників групи плацебо були всі ще живі, в порівнянні з 76% групи магнію.

 

8. Запалення

Однією спільною рисою між практично кожної хронічною проблемою зі здоров'ям є запалення. Як було встановлено, магній знижує CRP (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17479208) і NfKb (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22611240) - два запальних лабораторних маркера крові.

 

9. Мігрень і інші види головного болю

Половина людей в Сполучених Штатах страждає головним болем як мінімум кожен місяць, і мільйони людей ослаблені хворобливими мігренню. За оцінками, 50% пацієнтів, які страждають на мігрень, відчувають дефіцит магнію (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8550360). Дослідження показали, що у 60% пацієнтів з хронічними мігренню присутні генетичні зміни, які зменшують здатність організму засвоювати магній, який розслаблює кровоносні судини в головному мозку. Іонізований магній, який вводиться інтравенозного, значно знижував больові відчуття протягом 15 хвилин більше ніж у 80% пацієнтів.

10. Резистентність до інсуліну

У 50% американців є певна форма резистентності до інсуліну, починаючи від метаболічного синдрому до різко вираженого діабету 2-го типу. Дослідження, опубліковане в медичному журналі Circulation, (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16567569) показало, що приблизно серед 5 000 осіб за період 15 років у тих, хто приймав вищі дози магнію, знижувався ризик метаболічного синдрому. В аналогічному дослідженні, опублікованому в Американському журналі з епідеміології (American Journal of Epidemiology) (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16861328), спостерігалося більше 1 000 здорових дорослих учасників протягом п'яти років і було встановлено , що більше споживання магнію підвищило чутливість до інсуліну. Інші дослідження показали, що магній також підвищує рівень тригліцеридів (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17679786.

 

11. Низький рівень гормонів щитовидної залози

Магній необхідний для вироблення гормонів щитовидної залози (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26675817), і вчені виявили, що дефіцит магнію є одним з найпоширеніших ігнорованих факторів, що сприяють виникненню проблем зі щитовидною залозою.

 

12. Нав'язливо-маніакальне розлад (OCD)

Було виявлено, що люди з OCD мають більш низькі рівні магнію в порівнянні з контрольними групами (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22383079).

 

13. М'язові судоми і спазми

Випадкові спазми, судоми і розриви м'язів в ногах і інших місцях вашого тіла насправді не є випадковими - вони є найбільш поширеними ознаками дефіциту магнію (https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/j.1740-8709.2012 .00440.x).

 

14. Передчасне старіння

Як було встановлено, дефіцит магнію прискорює загибель ендотеліальних клітин і фібробластів людини, що призводить до прискореного старіння і вікових захворювань (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2790427/).

 

15. Погана пам'ять

Дослідники MIT виявили, що магній відіграє ключову роль в регулюванні рецепторів мозку, необхідних для навчання і функції пам'яті, і додавання магнію допомагає усунути так зване затуманений свідомість (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15572114). Магній також може поліпшити здатність мозку до зміни, загоєнню і зростання нових нейронних провідних шляхів, що необхідно для уповільнення і навіть зменшення когнітивного спаду.

 

16. Захворювання шкіри

Польське дослідження показало, що люди з шкірною алергією спостерігали різкі поліпшення в стані шкіри після застосування магнієвих добавок (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17928798).

 

17. Проблеми зі сном

Дослідження встановили (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23853635), що добавка магнію допомогла поліпшити всі основні фізіологічні маркери, пов'язані з безсонням. Один з основних прикладів: ГАМК - заспокійливий нейротрансмиттер і ГАМК-рецептори в мозку вимагають, щоб магній працював правильно.

 

18. Слабкі кістки

Магній є основним живильною речовиною для збереження міцних і здорових кісток. Рандомізоване контрольоване дослідження показало, що 300 міліграмів додаткового магнію збільшило зміст кісткових мінералів (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17018656) при прийомі протягом року. У двох дослідженнях American Journal of Clinical Nutrition (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10617959) було встановлено, що чим більше дефіцит магнію, тим нижче щільність кісток, що збільшує ризик остеопорозу та переломів.

 

Що ж робити при дефіциті магнію, читайте в наступній статті.

Зміст
  • 1. ADHD (синдром дефіциту концентрації уваги з гіперактивністю)
  • 2. Втома надпочесніков
  • 3. Занепокоєння або депресія
  • 4. Астма
  • 5. Синдром хронічної втоми
  • 6. Високий кров'яний тиск
  • 7. Проблеми з серцем
  • 8. Запалення
  • 9. Мігрень і інші види головного болю
  • 10. Резистентність до інсуліну
  • 12. Нав'язливо-маніакальне розлад (OCD)
  • 13. М'язові судоми і спазми
  • 14. Передчасне старіння
  • 15. Погана пам'ять
  • 16. Захворювання шкіри
  • 17. Проблеми зі сном
  • 18. Слабкі кістки
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.