Facebook Pixel

3 вітаміну для реабілітації після менінгіту

3 вітаміну для реабілітації після менінгіту

Менінгіт - це запалення мозкових оболонок. Він може виникнути як самостійне захворювання або ж стати наслідком ускладнення іншої хвороби. Характерними симптомами при підозрі на менінгіт вважаються: сильний головний біль, який не проходить після знеболювання, нудота, блювота, температура до 40 градусів, сонливість, судоми.

 

лікування

 

Якщо ви підозрюєте, що у вас може бути менінгіт, необхідно негайно викликати швидку. Це важке захворювання, яке вимагає негайної госпіталізації. При визначенні вірусної і бактерійної форм менінгіту хворого поміщають в інфекційне відділення. Якщо хвороба виникла як наслідок гнійного отиту або синуситу - в ЛОР-відділення. При підозрі на туберкульозний менінгіт пацієнт буде направлений в туберкульозний диспансер.

 

Висока температура збивається нестеродінимі протизапальними засобами. При бактеріальної інфекції обов'язковий прийом антибіотиків широкого спектру дії. Вірусні менінгіти лікують противірусними засобами.

 

Своєчасне звернення за спеціалізованою допомогою допомагає запобігти перетікання хвороби в украй важкий стан і мінімізувати ризики виникнення ускладнень.




реабілітація

 

Після закінчення лікування пацієнту необхідно спостерігатися у невролога протягом мінімум 2 років. Відновлення організму вимагає комплексного підходу, щоб максимально швидко привести всі процеси в норму:

  • дієта. Необхідно заново запустити кишково-шлунковий тракт. Слід уникати жирної, солоної, гострої їжі;

  • фізіотерапія. Класичний масаж і ряд різних апаратних методик, які призначаються в індивідуальному порядку;

  • лікувальна фізкультура. Спеціаліст допомагає людині відновити опорно-рухову систему;

  • Ерготерапія. Побутова адаптація не менш важливий етап реабілітації. Люди, які пройшли через захворювання, змушені змінити спосіб життя, щоб відчувати себе максимально комфортно;

  • когнітивна терапія. Для розвитку уваги, пам'яті і логічного мислення.



Вітаміни при менінгіті

 

Також при відновленні пацієнта після хвороби необхідний прийом елементів і вітамінів, здатних повернути всі процеси в організмі в норму. Найбільш ефективна B-група вітамінів: B1, B6, B2.

Вони покращують метаболізм в тканинах і надають тонізуючу дію на нервову і м'язову систему. Також допомагають організму адаптуватися після лікування, покращуючи більшість біохімічних процесів в організмі.

Насичення організму вітамінами і необхідними елементами дозволяє прискорити етап реабілітації.

Зміст
  • лікування
  • реабілітація
  • Вітаміни при менінгіті
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.