Facebook Pixel

4 правила харчування при застуді

4 правила харчування при застуді

Щоб побороти інфекцію швидше, варто використовувати всі доступні засоби: препарати проти грипу, вітаміни і правильне харчування. Вірусні захворювання не безневинні: якщо їх не запобігти вчасно, це може привести до ускладнень і нашкодити вашому здоров'ю.

 

пийте вітаміни

 

Для профілактики, а також під час хвороби потрібно насичувати організм вітамінами - це допоможе зміцнити імунну систему і підвищити захисні сили організму. Особливо варто звернути увагу на такі вітаміни як: С, А, Е, В3, В6 і D. Оскільки більшість насичених цими вітамінами продуктів в зимовий період відсутні, краще купити вітамінно-мінеральні комплекси. Вони допоможуть підтримувати потрібний рівень вітамінів в вашому організмі.

 

Додайте в свій раціон протимікробні продукти

 

Хорошим протимікробним засобом є часник. У невеликих дозах він приносить користь для імунної системи, адже містить в собі алліцин, має бактерицидну дію.

 

Відмовтеся від смаженого, гострого і солоного

 

Під час хвороби обмежте своє харчування від смаженої, гострої та солоної їжі, оскільки це загострює і так вже запалену слизову оболонку дихальних шляхів і підсилює її набряк. Не варто перевантажувати шлунок важкою їжею, в цей період він потребує легкозасвоюваній їжі, і бажано в невеликих порціях.

Не забувайте пити багато рідини

 

Одним з ефективних способів швидше позбудеться від застуди є правильний питний режим. Під час хвороби варто пити не менш 2,5 літрів рідини в день. Це дозволить зволожити слизові дихальні шляхи і зменшити концентрацію токсинів в організмі. Також варто враховувати температуру рідини. Якщо у вас болить горло, то питво має бути теплим, щоб не пошкодити роздратовану слизову оболонку горла. Якщо ж нежить або озноб - гаряче питво буде відмінним вибором.

 

Якщо під час застуди користуватися цими кількома простими порадами, ваш організм зможе краще протистояти вірусам і ви швидше видужаєте.








Зміст
  • пийте вітаміни
  • Додайте в свій раціон протимікробні продукти
  • Відмовтеся від смаженого, гострого і солоного
  • Не забувайте пити багато рідини
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.