Facebook Pixel

5 htp - що це і як приймати?

5 htp - що це і як приймати?

Сьогодні поговоримо про таку добавку, як 5 гідроксітріпатофан або 5-htp або оксітріптан. Це нове для нашого слуху назву, але вже стало популярним серед певної кількості наших покупців.
Що ж таке 5-htp - це екстракт гріффони (Griffonia simplicifolia) - деревне в'юнкий чагарник родом із Західної та Центральної Африки. Те-є це абсолютно натуральний рослинний препарат, який не містить ніяких шкідливих добавок.
Клінічні випробування по 5-htp, проведені в різних умовах, показали, що позитивний вплив при терапії депресії і тривоги тоді, коли має місце дефіцит серотоніну. Він також може бути ефективним при відсутності апетиту.


Дозування 5-htp.
Для лікування депресії необхідно використовувати від 200 до 300 мг 5-htp в день, розділених на 3 - 4 прийоми, щоб запобігти можливій нудоту.
Протипоказання.
Не приймати разом з препаратами, які використовують селективні інгібітори зворотного захоплення серотоніну або інгібітори моноаміноксидази.

Прийом 5-htp при вагітності і лактації.
Інформація про безпеку препарату в період вагітності і лактації відсутній, так що приймати його не варто в ці періоди.


Взаємодія з іншими препаратами.
5-htp збільшує ефект циталопраму і кломіпраміна, в то в ремя, як карбілол збільшує біодоступність 5-htp.


Побічні реакції організму.
При прийомі великих доз гідроксітріптофана (200-300 мг на добу) найбільш поширеним явищем є блювота, але щоб її уникнути, необхідно ділити цю дозу на 3 - 4 прийоми. Також може спостерігатися діарея, біль в животі, невеликий головний біль, сонливість.
Але цих побічних ефектів можна уникнути, приймаючи менші дози препарату - 100 - 200 мг. Не намагайтеся налагодити свій стан відразу, все робіть поступово і все у вас вийде. Здоров'я вам!

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.