Facebook Pixel

5 поживних речовин, які допоможуть жінці завагітніти

5 поживних речовин, які допоможуть жінці завагітніти

Розглянемо п'ять основних вітамінів, мінералів і поживних речовин, які допоможуть жінці поправити своє здоров'я і завагітніти.

Ось перелік поживних речовин для жінок, які не отримують достатньої кількості поживних речовин зі свого раціону або взагалі не знають про те, що їх потрібно приймати додатково у вигляді біодобавок або вітамінних комплексів.

цинк

Дослідження, що проводяться в Університеті штату Пенсільванія показали, що дефіцит цинку може негативно впливати на розвиток статевих органів. Провідний автор досліджень і аспірант з фізіології в штаті Пенсільванія, Джеймс Хестер стверджує, що цинк є «ключовим регулятором» ооцитів яйцеклітини і безумовно впливає на її розвиток. Мінерал грає певну роль в розподілі ооцитів, заплідненні, регуляції ДНК і розвитку ембріона. «Наші останні експерименти показали, що потреба в цинку може бути навіть раніше, ніж ми припускали», - сказала Хестер. «Жінкам, які бажають завагітніти, слід обов'язково задуматися про цинк не тільки в своєму раціоні, а й харчуванні свого партнера і майбутньої дитини. Цинк є однією лише часткою цього важливого завдання ».

Однак, якщо жінка дотримується здорової дієти і приймає додатково біологічно активні добавки, малоймовірно, що у неї може бути дефіцит цинку.

«Рівні поживних мікроелементів, слід обговорювати з акушером-гінекологом, особливо, якщо у жінки є інші фактори ризику, такі як шлунково-кишкові розлади, особлива дієта і не зовсім звичайний спосіб життя», - сказала Хестер. Рекомендована добова норма мінералу зазвичай становить 8 мг в день для дорослих і 12 мг в день під час вагітності та годування груддю. Хестер зазначила, що ті жінки які хочуть завагітніти, повинні бути обережні при прийомі великих доз цинку, тому що велика кількість мінералу в організмі заважає засвоєнню міді і порушити обмінні процеси в організмі.

Холін або вітамін В4

Холін - це вітамін, якого 90% людей не отримують в достатній кількості. «Вітамін необхідний для зміцнення здоров'я на всіх етапах життя, але особливо важливий для мозку як на ранніх етапах його формування, так і на більш пізніх, щоб попередити зниження когнітивних функцій», - каже Елізабет Шоу, знаменитий дієтолог з Каліфорнії.

Холін міститься в продуктах, таких як: яєчний жовток, соя і печінку - в невеликих кількостях.

Шоу радить людям, які хочуть отримувати більше цього вітаміну з їжі, їсти більше м'яса, яєць і зелених овочів. Оскільки не всі пренатальні вітаміни можуть містити холін, то Американська медична асоціація рекомендує виробникам додавати в усі пренатальні вітаміни необхідну кількість цього вітаміну. Рекомендована добова доза вітаміну В4 становить 550 мг в день.

Омега-3

Докозагексаєнова кислота (ДГК) життєво важлива для розвитку мозку і органів зору у плода. Дослідження, проведене в 2016 році в Європейському журналі акушерства і гінекології та репродуктивної біології, підтвердили, що споживання добавок омега-3 зменшує ймовірність передчасних пологів на 58% і скорочує передчасні пологи на 17%.

В медичний журнал "Нова Англія" повідомляється, що споживання омега-3 матір'ю в третьому триместрі, знижує ризик астми і інфекцій дихальних шляхів у новонароджених дітей приблизно на третину. За словами Шоу, для вагітних і годуючих жінок оптимальне споживання ейкозапентаеновой кислоти (ЕПК) становить 700 мг в день, а ДГК - не менше 300 мг.

Прибуток

Прибуток і пребіотики необхідні як і у вигляді добавок для підтримки нормального травлення. В даний час чіткої дозування не існує, але Шоу рекомендує поступово збільшувати споживання цих корисних бактерій. «Не дивно, що здорова флора кишечника здатна проникати також і в світ новонароджених», - сказав Шоу.

Залізо

Цей мінерал життєво важливий для освіти кисневмісних еритроцитів.

Залізо впливає на рівень енергії, не кажучи вже про фертильності.

Жінки, охочі завагітніти, повинні перевірити рівень заліза в крові, щоб визначити, чи потрібно їм збільшити його споживання.

Науково доведено, що дорослі жінки повинні отримувати 18 мг в день і 27 мг в день під час вагітності (9 мг при годуванні груддю). Проконсультуйтеся з лікарем, перш ніж приймати додаткові добавки для того, щоб зачати здорову дитину.

Автор Крістен Фішер 7 травня 2018 року

 

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.