Facebook Pixel

5 вітамінів та інших поживних речовин сприяють росту волосся

5 вітамінів та інших поживних речовин сприяють росту волосся

1. Вітамін А

Всі клітини нашого тіла потребують вітаміні А. Зростання і розвитку забезпечується за рахунок швидко зростаючих тканин в організмі людини.

Вітамін А сприяє виробленню жиру, шкірними залозами, яке зволожують шкіру голови і допомагають зберегти здоров'я волоссю.

Після проведення ряду досліджень було встановлено, що дефіцит і надлишок вітаміну А призводять до проблем, включаючи випадання волосся. Солодкий картопля, морква, гарбуз, шпинат і капуста мають багато бета-каротину, який перетворюється на вітамін А. Цього вітаміну також багато в продуктах тваринного походження, таких як молоко, яйця і йогурт, масло печінки тріски.

На сайті інтернет-магазину Біотус ви можете ознайомитися з величезним вибором продукції для здоров'я, включаючи і вітамін А в різних формах випуску.

2. Вітаміни групи В

Одним з найвідоміших вітамінів, для росту волосся, є біотин. Найчастіше, недолік біотину пов'язують з випаданням волосся і лущенням шкіри голови. Дефіцит біотину зустрічається рідко, оскільки вітамін, зустрічається в продуктах харчування часто.

Вітаміни групи В беруть участь у створенні червоних кров'яних клітин, що сприяють поліпшенню циркуляції крові, перенесення кисню і поживні речовини до шкіри голови і волосяних фолікулів, що дуже важливо для росту волосся і стану шкіри голови. Вітаміни містяться в багатьох продуктах, включаючи цільні зерна, мигдаль, м'ясо, рибу, морепродукти і темну зелень.

Інші продукти тваринного походження є хорошими джерелами вітаміну B12. Отже, якщо люди дотримуються вегетаріанської або веганскої дієт, то приймати цей вітамін можна додатково у вигляді добавок до їжі, а в компанії Біотус консультанти допоможуть вам у виборі і зорієнтує за ціною і якістю.

3. Вітамін С

Вітамін С є потужним антиоксидантом, який допомагає захистити клітини від окисного стресу, викликаного вільними радикалами. Пошкодження викликані вільними радикалами наближають старіння організму і блокую ріст волосся. Організму необхідний вітамін С для виробництва білка, відомого як колаген, - найважливішого компонента для здорового росту волосся.

Вітамін С допомагає організму в засвоєнні заліза, мінералу, необхідного для зміцнення структури волосся і роботи імунної системи. Джерелом вітаміну С є полуниця, перець, гуава і цитрусові.

4. Вітамін Д

Дослідження, проведені вченими, показують, що вітамін Д бере участь в створенні нових фолікул - крихітні пори в шкірі голови, де можуть рости нове волосся. Вважається, що вітамін Д важливий для росту волосся, але фактична роль його в рості волосся вивчена не до кінця. Низький рівень вітаміну Д пов'язаний з алопецією, патологією при якій відбувається часткове або повне облисіння.

Організм людини виробляє вітамін Д, через прямий контакт з сонячними променями. А хорошими джерелами є жирна риба, масло печінки тріски, гриби і інші продукти. Вітамінні добавки з вітаміном Д можна вже сьогодні замовити на сайті Біотус. Наші менеджери ознайомлять з корисними товарами для здоров'я і підберуть вітаміни саме Вас.

5. Вітамін Е

Подібно вітаміну С, вітамін Е є антиоксидантом, який захищає клітини від окисного стресу. Дослідження довели, що щоденний прийом, протягом 8 місяців вітаміну Е сприяє росту волосся на 35%.

Такі продукти як насіння соняшнику, мигдаль, шпинат і авокадо - хороший джерело вітаміну Е.

6. Залізо

Залізо допомагає еритроцитів переносити кисень до клітин. Це робить його важливим мінералом для багатьох функцій організму, включаючи ріст волосся. Анемія, викликана дефіцитом заліза в організмі, є основною причиною випадання волосся, особливо у жінок. Молюски, устриці, яйця, червоне м'ясо, шпинат і сочевиця, містять залізо у великій кількості.

7. Цинк

Цинк відіграє важливу роль для росту і відновлення тканин голови, покращує функцію сальних залоз навколо фолікулів.

Випадання волосся є поширеним симптомом дефіциту цинку.

Дослідження показують, що цинкові добавки зменшують випадання волосся, викликане дефіцитом цього мінералу. Проте, з неофіційних джерел встановлено, що цинк в високий дозах, також стає причиною випадання волосся. Тому краще всього отримувати цинк з цільних продуктів. Продукти з високим вмістом цинку включають устриці, яловичину, шпинат, зародки пшениці, насіння гарбуза і сочевицю.

8. Білок

Волосся складається майже повністю з міцного білка - кератину. Тому, якщо щодня з'їдати білок в достатній кількості, можна зміцнити волосся, поліпшити їх зростання і зовнішній вигляд. Дослідження показують, що дефіцит білка може уповільнити зростання і навіть привести до подальшого випадання волосся. Однак, дефіцит білка зустрічається вкрай рідко в розвинених країнах світу.

Чи варто приймати добавку для волосся?

Їжа - найкраще джерело вітамінів, необхідних для росту і краси волосся.

Однак, якщо в щоденному раціоні харчування їх недостатньо, необхідний додатковий прийом вітамінів і мультивітамінний комплексів, які можна завжди замовити і купити і на сайті інтернет-магазину Біотус.

Згідно з дослідженням, вітамінні добавки найкраще допомагають тим, хто вже відчуває дефіцит вітамінів. Консультація з лікарем допоможе вам визначити, коли і в яких кількостях приймати вітамінні добавки.

Автор Кайла МакДонелл, RD, 6 серпня 2016 р

 

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.