Facebook Pixel

7 продуктів, які слід уникати

7 продуктів, які слід уникати

Яких продуктів слід уникати.

  1. Попкорн приготований в мікрохвильовій печі. Якщо ви любите ввечері подивитися кіно, затишно згорнувшись калачиком у кріслі, і похрумтіти свіжоприготовленим попкорном, варто подумати про те, на якому маслі і яким способом краще цей попкорн приготувати. Самий здоровий вибір - це ги (масло з молока буйволиць) або кокосове масло і готувати краще не в мікрохвильовці, а в сковороді, накритою кришкою. Внутрішня поверхня пакетів для приготування попкорна складається з речовин, які при індукційному впливі мікрохвильовій печі розпадаються і як побічний продукт утворюють перфтороктанову кислоту, яка є сильним канцерогеном.
  2. Бастурма (в'ялена яловичина), як свідчить реклама, прекрасне джерело протеїнів; хороший вибір для перекусу, якщо ви стежите за своїм здоров'ям. Але не все так просто: промислово виготовлена бастурма містить нітрити - солі азотної кислоти, в набагато більших кількостях, ніж інші продукти. Нітрити канцерогенні, але широко використовуються у виробництві бастурми, оскільки надають м'ясу гарний насичений колір і служать відмінним консервантом. Якщо ви хочете поласувати неканцерогенними в'яленої говядинки, краще не полінуйтеся і приготуйте її самі в духовці.
  3. Банкові консерви. Вже багато років існує суперечка з приводу того наскільки впливає Бісфенол А (стабілізатор пластмаси), який використовується при виготовленні тари на що міститься в ній продукт. Токсичність Бісфенол А доведена дослідженнями, однак не всі виробники визнають його вплив на харчові продукти і продовжують використовувати. Вихід для споживача - купувати консерви, на яких чітко зазначено, що упаковка виготовлена без застосування Бісфенол А.
  4. Продукти, що містять ГМО. Про цю проблему вже багато сказано. Ясно одне - ГМО шкідливі. Виробники, особливо великі компанії, часто хитрують і не вказують на упаковці, що продукт містить ГМО. Тому купуйте тільки ті продукти, на упаковці яких чітко вказано, що вони не містять ГМО.
  5. Кола. Багато хто любить цей напій, але наступного разу перед тим як пити, подумайте ось про що. Відмітна коричневий колір коли досягається додаванням барвника, який містить канцерогенні сполуки. Крім того, в якості смакової добавки виробники коли використовують кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози, який прискорює розвиток ракових процесів.
  6. Дієтичні продукти (знежирені, низькокалорійні). Біда в тому, що ці продукти не тільки не допоможуть вам знизити вагу, але і можуть підвищити ризик виникнення у вас ракових захворювань, оскільки містять канцерогенні замінники цукру, зокрема аспартам. З іншого боку, зайва вага теж може сприяти розвитку раку. В такому випадку ви стоїте перед складним вибором, але вихід все ж є. Якщо ви твердо вирішили знизити вагу і поліпшити своє здоров'я, вживайте тільки 100% органічні продукти і займайтеся спортом. У вас вийде!
  7. Хрусткі перекушування (чіпси, сухарики і т.д..). Цього добра вистачає в будь-якому магазині. Все це смачно, але, на жаль, не корисно. У процесі смаження при високих температурах, а саме так досягається «хрустящесть», утворюються канцерогенні речовини - акриламід і гліцідамід.

 

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.