Яких продуктів слід уникати.
- Попкорн приготований в мікрохвильовій печі. Якщо ви любите ввечері подивитися кіно, затишно згорнувшись калачиком у кріслі, і похрумтіти свіжоприготовленим попкорном, варто подумати про те, на якому маслі і яким способом краще цей попкорн приготувати. Самий здоровий вибір - це ги (масло з молока буйволиць) або кокосове масло і готувати краще не в мікрохвильовці, а в сковороді, накритою кришкою. Внутрішня поверхня пакетів для приготування попкорна складається з речовин, які при індукційному впливі мікрохвильовій печі розпадаються і як побічний продукт утворюють перфтороктанову кислоту, яка є сильним канцерогеном.
- Бастурма (в'ялена яловичина), як свідчить реклама, прекрасне джерело протеїнів; хороший вибір для перекусу, якщо ви стежите за своїм здоров'ям. Але не все так просто: промислово виготовлена бастурма містить нітрити - солі азотної кислоти, в набагато більших кількостях, ніж інші продукти. Нітрити канцерогенні, але широко використовуються у виробництві бастурми, оскільки надають м'ясу гарний насичений колір і служать відмінним консервантом. Якщо ви хочете поласувати неканцерогенними в'яленої говядинки, краще не полінуйтеся і приготуйте її самі в духовці.
- Банкові консерви. Вже багато років існує суперечка з приводу того наскільки впливає Бісфенол А (стабілізатор пластмаси), який використовується при виготовленні тари на що міститься в ній продукт. Токсичність Бісфенол А доведена дослідженнями, однак не всі виробники визнають його вплив на харчові продукти і продовжують використовувати. Вихід для споживача - купувати консерви, на яких чітко зазначено, що упаковка виготовлена без застосування Бісфенол А.
- Продукти, що містять ГМО. Про цю проблему вже багато сказано. Ясно одне - ГМО шкідливі. Виробники, особливо великі компанії, часто хитрують і не вказують на упаковці, що продукт містить ГМО. Тому купуйте тільки ті продукти, на упаковці яких чітко вказано, що вони не містять ГМО.
- Кола. Багато хто любить цей напій, але наступного разу перед тим як пити, подумайте ось про що. Відмітна коричневий колір коли досягається додаванням барвника, який містить канцерогенні сполуки. Крім того, в якості смакової добавки виробники коли використовують кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози, який прискорює розвиток ракових процесів.
- Дієтичні продукти (знежирені, низькокалорійні). Біда в тому, що ці продукти не тільки не допоможуть вам знизити вагу, але і можуть підвищити ризик виникнення у вас ракових захворювань, оскільки містять канцерогенні замінники цукру, зокрема аспартам. З іншого боку, зайва вага теж може сприяти розвитку раку. В такому випадку ви стоїте перед складним вибором, але вихід все ж є. Якщо ви твердо вирішили знизити вагу і поліпшити своє здоров'я, вживайте тільки 100% органічні продукти і займайтеся спортом. У вас вийде!
- Хрусткі перекушування (чіпси, сухарики і т.д..). Цього добра вистачає в будь-якому магазині. Все це смачно, але, на жаль, не корисно. У процесі смаження при високих температурах, а саме так досягається «хрустящесть», утворюються канцерогенні речовини - акриламід і гліцідамід.
Відмова від відповідальності
Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.
Вам сподобався цей пост?
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук