Facebook Pixel

8 особливостей кальцію, якими він володіє

8 особливостей кальцію, якими він володіє

1. Кальцій грає одну з провідних ролей у функціонуванні нашого організму.

Наш організм потребує щоденного надходження кальцію, щоб поліпшити циркуляцію крові і рухливість суглобів, зміцнити м'язи і сприяти виробленню гормонів. Кальцій необхідний, для обробки і передачі інформації з мозку до інших частин тіла.

Цей важливий елемент бере участь у збереженні здоров'я зубів і кісток, сприяє їх зміцненню і ущільнення. Міцні кістки є резервуаром кальцію для нашого тіла і якщо недоотримувати мінерал з раціону харчування, організм обов'язково забере його з кісток.

2. Сам організм не виробляє і не синтезує кальцій, тому ми можемо його отримати з їжу або приймати додатково в якості добавок до їжі.

Продуктами з високим вмістом кальцію є: молоко, сир і йогурт

темно-зелені овочі, такі як капуста, шпинат і брокколі, білі боби, сардини,

хліб, крупи, соєві продукти і апельсиновий сік.

3. Вітамін Д необхідний для засвоєння кальцію, за відсутності цього вітаміну, мінерал не зможе добре засвоюватися.

Вітамін Д можна отримати з продуктів, таких як лосось, яєчні жовтки, деякі гриби і молоко.

Сонячне світло, теж є хорошим джерелом вітаміну Д, наша шкіра природним чином виробляє його при впливі сонця. Темна шкіра, не здатна виробити цей вітамін. Тому людям з темною шкірою, рекомендовано приймати кальцій додатково.

4. Кальцій необхідний жінкам

Дослідження показують, що кальцій може послабити симптоми передменструального синдрому (ПМС). Проведені дослідження підтвердили, що прийом додатково кальцій і магній, можна знизити симптоми ПМС і менопаузи.

Як дізнатися, чи отримує наш організм достатню кількість кальцію? Національний інститут здоров'я Сполучених Штатів радить, дорослим приймати до 1000 мг щодня. А вагітним, годуючим і жінкам старше 50 років, рекомендована доза 1200 мг в день.

6. Недолік кальцію, зазвичай призводить до проблем зі здоров'ям. Остеопороз - це хвороба людей похилого віку. Тому дослідники рекомендують жінкам,

вживати кальцій додатково. Дорослі люди, повинні збільшити споживання кальцію, для того щоб уникнути розвиток остеопорозу, крихкості і пористості кісток. Остеопороз - це часте явище людей похилого віку, особливо для жінок. Тому дослідники рекомендують жінкам, вживати кальцій додатково. Крім того, кальцій потрібен дітям, оскільки вони швидко ростуть і розвиваються. І ті діти, які не одержують достатньо цього мінералу, затримуються в рості і розвитку.

  7. Прийом вітамінів з кальцієм, допомагає організму поліпшити здоров'я. Не кожен може отримати кальцій, тільки з продуктів харчування. Категорія людей, які страждають непереносимістю лактози, вегани, вегетаріанці і просто ті, хто не любить молочні продукти, важко отримувати кальцій тільки з раціону. І додатковий прийом вітамінів з кальцієм, безумовно дає бажаний результат.

Карбонат і цитрат - дві найбільш рекомендовані форми кальцію. Карбонат кальцію - частіше зустрічається і дешевше за вартістю. Його можна знайти в більшості ліків. А ось цитрат кальцію, приймають в незалежності від прийняття їжі. Найчастіше, його призначають людям похилого віку, тому, що він засвоюється навіть при зниженій кислотності шлункового соку.

8. Занадто багато кальцію, має небажаний ефект.

Дуже важливо правильно приймати вітаміни і мінерали. Як правило, занадто багато кальцію мають побічні ефекти. Вони можуть бути як в легкій формі (запори, гази і здуття живота), так і більш важкою (утворення каменів у нирках. Більш того, мінерал впливає на засвоєння інших поживних речовин і ліків. Проконсультуйтеся з лікарем перед початком прийому цього мікроелементу.

У рідкісних випадках надлишок кальцію викликає відкладається в крові, такий стан називається гіперкальціємією.

Проте, не дивлячись на застереження, кальцій необхідний для загального здоров'я. Знайдіть золоту середину, для забезпечення організму цим найважливішому макроелементом.

Медичний огляд Наталі Батлер, RD, LD, 16 травня 2016 г. - Автор Summer Fanous

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.