Facebook Pixel

Альтернативи лікування менопаузи

Альтернативи лікування менопаузи

Клопогон кистевидний

Клопогон кистевидний (Black cohosh) є одним із найпопулярніших і найбільш вивчених природних засобів для жінок, які не хочуть використовувати гормональну замісну терапію або антидепресанти для лікування симптомів менопаузи.

Клопогон кистевидний отриманий з рослини сімейства жовтців і використовувався століттями в травному лікуванні при менопаузі. На сьогодні він випускається в багатьох формах: капсули, таблетки або порошкоподібна.

Вважається, що він діє подібно до серотоніну в мозку. Його ефект проявляється і включає ослаблення почуття депресії та регуляцію температури тіла.

Згідно з науковими джерелами з  Національного центру комплементарного та інтегрального здоров'я (NNCIH) раніше Національний центр комплементарної та альтернативної медицини, дослідження на сьогоднішній день залишаються недостатньо підтвердженими. В цілому, ефективність Клопогону кистевидного, як надійного засобу для лікування менопаузи ще належить продемонструвати.

Вітамін Д

Вітамін Д є важливим вітаміном для відновлення кісток, нормального росту клітин та гормонального балансу, що дуже важливо для жінок у період менопаузи.

Вітамін Д часто називають «сонячним вітаміном», оскільки наш організм виробляє його під впливом сонячних променів.

З віком у жінок знижується здатність засвоювати вітамін Д, що підвищує ризик втрати щільності кісток та необхідність включення вітаміну Д до раціону харчування.

Щоб отримувати рекомендовану добову дозу у 600 міжнародних одиницях (IU) потрібно перебувати на прогулянці протягом 15–20 хвилин. Перед прогулянкою обов'язково надягніть сонцезахисний крем і капелюх, щоб захистити шкіру.

Якщо йде дощ або ви не можете вийти на вулицю, прийміть вітамін сонячного світла у формі капсул.

Також важливо наповнити свою тарілку продуктами, що містять велику кількість вітаміну Д. До таких продуктів належать сардини, тунець, дикий лосось, збагачені молочні продукти та яйця.

Звіробій

Серед найпопулярніших трав, які використовуються при менопаузальних перепадах настрою, порушенні сну, депресії та тривоги, трава звіробою застосовується багато десятиліть і в багатьох країнах світу.  Листя та квіти, отримані з дикої квітучої рослини Hypericum perforatum, збирають і сушать, а потім їх можна заварювати в чаї або приймати у вигляді таблеток або в рідкому вигляді.

Наукові дослідження підтверджують, що звіробій ефективний для лікування важкої та легкої форми депресії.

Обов'язково проконсультуйтеся з лікарем, перш ніж почати приймати звіробій, оскільки він може вступати у взаємодію з іншими ліками та мати дуже серйозні побічні реакції.

Женьшень

Женьшень - це трава, яку багато народів (китайці, корейці та корінні американці) п'ять тисяч років використовують як лікувальний засіб. Траву використовують як адаптоген і «енергетик» протягом тисяч років, а також для полегшення симптомів менопаузи: втоми, занепокоєння та стресу.

Ви можете приймати женьшень у різних формах, включаючи чай, порошок та екстракт.

Альтернативні методи

Допомогти прийняти рішення у виборі альтернативного методу лікування симптомів менопаузи досвідчений лікар. Це особливо правильно, якщо ви плануєте приймати будь-які трави або добавки.

Відмінне самопочуття та фізична форма відіграють важливу роль у зменшенні симптомів. Серед них: фізичні вправи, йога, акупунктура, правильне харчування.

Йога

Давно доведено і підтверджено, що йога може зменшити дратівливість і депресію, викликану менопаузою. >

Спробуйте заняття йогою один або два рази на тиждень, щоб отримати максимальну користь. Після вивчення основ, ви зможете виділити трохи особистого часу, щоб практикуватися, не виходячи з власного будинку.

>

Голковколювання

Багато жінок знаходять полегшення симптомів менопаузи застосовуючи голковколювання. Переваги акупунктури є виключно результатом ефекту плацебо, але дослідження показали, що акупунктура може бути розумною альтернативою і доповненням до гормонів. /span>

Застосування акупунктури з іншими альтернативними методами лікування симптомів менопаузи є виправданим. 

Контроль дихання

Уважне глибоке дихання, яке практикується під час йоги та медитації, має заспокійливий ефект на розум і може послабити деякі симптоми менопаузи, такі як занепокоєння та припливи.

Як тільки ви відчуєте гарячий спалах або хвилю припливів, приготуйтеся. Почніть з вдиху через ніс на рахунок чотири. Затримайте дихання до рахунку сім. Потім повністю видихніть через рот до рахунку вісім.  Спробуйте завершити цей цикл ще двічі, повторивши вправу.

Медичний огляд Джудіт Марчін, доктора медицини.

8 січня 2018 року - Автор Ліза Каппеллон

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.