Facebook Pixel

Альфа ліпоєва кислота ─ корисні властивості

Альфа ліпоєва кислота ─ корисні властивості

Зміст статті:

Що таке альфа ліпоєва кислота? Корисні властивості універсального рятівника клітин

Корисність альфа ліпоєвої кислоти як антиоксиданту для живих організмів

Основні властивості альфа ліпоєвої кислоти

Застосування альфа ліпоєвої кислоти в косметології, в спорті

Альфа ліпоєва кислота в продуктах харчування

Часті питання про альфа ліпоєвої кислоти

Що таке альфа ліпоєва кислота? Корисні властивості універсального рятівника клітин

Альфа ліпоєва кислота (АЛК) це органічна кислота, один з найважливіших компонентів системи антиоксидантного захисту людського організму. Вона необхідна організму для правильного функціонування всіх органів і тканин. Ця речовина, в першу чергу, займає важливу роль в обміні енергії, також в регуляції інших процесів метаболізму організму людини - вуглеводного, ліпідного і білкового.

Можна сміливо сказати, що вона природний рятівник буквально кожної живої клітини. Альфа ліпоєва кислота дуже позитивно діє на весь організм.

Щоб розібратися як з найкращим ефектом для нашого здоров'я застосувати всі її корисні властивості, потрібно ближче з нею познайомитися. Давайте дізнаємося, що ж це таке альфа ліпоєва кислота? Яку роль вона відіграє в складних процесах метаболізму нашого організму?

Корисність альфа ліпоєвої кислоти як антиоксиданту для живих організмів

Природные антиоксиданты

Дуже багато захворювань (в т.ч. хронічних) розвивається в результаті оксидативного стресу шкідливого впливу вільних агресивних радикалів на здорові клітини організму. Під час цього процесу вільні радикали порушують молекулярну стабільність клітин, буквально "крадучи" у них електрони, що викликає дегенерацію або пошкодження тканин, а також сприяє старінню організму в цілому.

Антиоксиданти зупиняють цю реакцію віддають свій електрон агресивної клітці, тим самим нейтралізують її. Одним з найсильніших антиоксидантів, відомих ученим на даний момент, є альфа ліпоєва кислота.

Альфа ліпоєва кислота це органічна речовина, яка є всередині кожної клітини людського організму. Така універсальність виникла через те, що вона є одночасно жиро-і водорозчинній, тому має властивість проникати в будь-які тканини організму. У підсумку ця кислота проявляє антиоксидантні властивості не тільки зовні, але і всередині клітин. Вона єдина з усіх антиоксидантів, проникає в мозкові тканини людини.

Ліпоєва кислота сама працює в ролі антиоксиданту, і також допомагає організму краще засвоїти інші антиоксиданти і вітаміни. Володіючи унікальними властивостями, вона легко може зв'язуватися і діяти разом з водо- (вітамін С) і жиро (вітамін Е) розчинними речовинами, тому допомагає запобігти їх дефіцит в організмі. Також, ще деякі антиоксиданти залежать від участі АЛП глутатіон, коензим Q10, і NADH (форма нікотинової кислоти).

Основні властивості альфа ліпоєвої кислоти

Ми дізналися, що альфа ліпоєва кислота дуже важлива в обмінних процесах і біохімічних реакціях нашого організму. Вона займає одну з головних ролей в перетворенні глюкози (рівень цукру в крові нормалізується) в енергію. Тому не дивно, що вона, володіючи широким розмаїттям властивостей, корисна для майже кожного органу. Розглянемо лише невелику основну частину цих властивостей.

Основные свойства альфа липоевой кислоты

Вона добре підтримує функції щитовидної залози, захищає організм від радіації. Альфа ліпоєва кислота корисна для печінки, тому що захищає її від накопичення отрут, різних отруєнь, прискорює в організмі позбавлення від токсинів і важких металів.

Ця кислота має ще одну хорошу функцію кількість цукру в крові зменшується під її впливом, тому і для профілактики, і для лікування цукрового діабету ефективно використовувати препарати, що містять АЛК.

У медицині все частіше застосовуються препарати з альфа ліпоєвої кислотою для профілактики і лікування:

  • алкоголізму, а також викликаних ним інтоксикаціях організму;
  • атеросклерозу;
  • хвороби Альцгеймера;
  • отруєння хімічними та органічними речовинами, отрутами;
  • цукрового діабету;
  • патологій печінки (гепатит, цироз, жирове переродження тканин);
  • глаукоми, катаракти;
  • розсіяного склерозу;
  • порушення нервової системи, пошкодження нервів;
  • в комплексі лікування онкології (з метою полегшення перебігу хвороби);
  • порушення пам'яті та уваги.

Також, зараз ліпоєва кислота призначається як додатковий препарат до основних препаратів, для нейтралізації їх побічних дій на організм, що виникли після лікування.

Вона також добре впливає на нервову систему, зменшуючи емоційне і психологічне напруження.

Хороші і досить ефективні результати застосування альфа ліпоєвої кислоти в таких напрямках:

  1. Для зміцнення імунітету;
  2. Для профілактики різних інфекцій і простудних захворювань;
  3. Для схуднення (в комплексі з режимом дня і правильним харчуванням).

При прийомі препаратів, що містять цю кислоту, вона легко всмоктується в кишечник. Найбільші її скупчення утворюється в клітинах печінки, нирок і серця. Продукти розпаду АЛК не токсичні і швидко виводяться з організму.

Застосування альфа ліпоєвої кислоти в косметології, в спорті

Завдяки своїм прекрасним властивостям альфа ліпоєва кислота успішно використовується в косметології. Наші запаси цієї речовини з віком зменшуються, тому що знижується кількість природно виробленої ліпоєвоїкислоти. Через це з роками змінюється стан шкіри і вона починає старіти.

Косметические средства с альфа липоевой кислотой

Альфа ліпоєва кислота в складі косметики для особи має такі корисні властивості для шкіри обличчя:

  • покращує і регулює метаболізм в клітинах;
  • діє як антиоксидант;
  • усуває зморшки, при цьому вирівнюючи шкірний рельєф;
  • регулює роботу сальних залоз, ніж допомагає боротися з проблемною шкірою обличчя;
  • вирівнює тон особи за рахунок того, що бореться з пігментними плямами, почервоніння і прибирає запалення на обличчі;
  • прибирає кола під очима.

Ліпоєва кислота, в складі косметики для особи, діє дуже ефективно, і в той же час м'яко. Тому її можна використовувати щодня і тривалий період. Рекомендується також використовувати таку косметику часто в літній період, коли на шкіру нашого особи посилюється негативний вплив ультрафіолету. АЛК допомагає захистити шкіру від цього.

Альфа ліпоєва кислота найчастіше входить до складу таких косметичних засобів для обличчя:

  • антивікові креми і маски для обличчя
  • косметичні продукти проти акне і запалення шкіри обличчя
  • креми навколо ніжної шкіри навколо очей
  • сонцезахисні засоби
  • маски і лосьйони після засмаги
  • сироватки проти зморшок і т.д.

У косметології ліпоєва кислота тільки починає займати високі місця застосування її в косметичних засобах. Вже доведена її можливість зберігати довше молодість клітин, а відповідно і нашої шкіри. Але ця здатність до кінця не вивчена. Можливо, в майбутньому, завдяки альфа ліпоєвої кислоти зможуть зрозуміти як зупинити старіння.

Застосування альфа ліпоєвої кислоти зовнішньо - в косметиці для обличчя, ефективно. Але кращі результати така косметика принесе в комплексі з прийомом вітамінних комплексів або добавок. Це допоможе вашій шкірі обличчя довше залишатися молодою і здоровою. І звичайно, завжди ознайомлюються з інструкціями до будь-яких препаратів і косметичних засобів.

Альфа липоевая кислота для спортсменов

Застосування альфа ліпоєвої кислоти для спортсменів дуже корисно і зараз починає набирати лідируючі позиції.

Властивості цієї речовини дозволяють їй прискорювати процеси переробки ліпідів в організмі, що допомагає зменшити зайві запаси жиру. Зменшується вироблення важких радикалів, які виділяються при інтенсивних навантаженнях. Через це організму простіше рости і повноцінно відпочивати.

Завдяки своїм антиоксидантним властивостям, альфа ліпоєва кислота допомагає білкам не руйнуватися. Вона краще виводить молочну кислоту, яка виділяється в організмі при інтенсивних тренуваннях і фізичній роботі. Це дозволяє краще зберігати м'язову масу.

Альфа ліпоєва кислота допомагає нашому організму збільшити фізичну активність, з'являється ніби більше сил, при цьому зберігається висока працездатність. Це дуже важливо для професійних спортсменів і людей, які займаються спортом.

Альфа ліпоєва кислота в продуктах харчування

Продукты с высоким содержанием альфа липоевой кислоты

Альфа ліпоєва кислота синтезується в організмі людини за допомогою мікрофлори кишечника, також вона виробляється внутрішніми клітинами організму. З самого початку і протягом усього життя організм виробляє її рівно стільки, скільки мінімально потрібно йому для життєдіяльності. Проте з віком її концентрація в нашій крові ще знижується. Частково ми можемо заповнити потребу організму в ліпоєвої кислоти природним шляхом вона міститься в продуктах харчування.

Основні джерела альфа ліпоєвої кислоти в продуктах харчування:

  1. Інші продукти тваринного походження -
    • яловичина
    • нирки
    • серце
    • печінку.
  2. бобові -
    • сочевиця
    • горох
    • квасоля
  3. Продукти зеленого кольору рослинного походження -
    • шпинат
    • капуста
    • брокколі
    • горох
    • брюссельська капуста
    • всі зелені овочі

У невеликих кількостях альфа-ліпоєва кислота міститься в:

злакових культурах (особливо гречка), бананах, яйцях, грибах, дріжджах, горіхах, рисі та молочних продуктах.

У таблиці нижче докладніше представлена інформація про те, яка концентрація альфа ліпоєвої кислоти в деяких продуктах харчування:

Продукт харчування

(100 г)

Зміст альфа ліпоєвої кислоти

(Мг)

Яловичина (м'ясо)

1,50

нирки яловичина

15

печінка яловичина

9

Свинина (м'ясо)

0,75

нирки свинина

9

печінка свинина

6

серце яловичина

5

серце свиняче

3,5

шпинат

2,5

молоко

1,6

Мал

1,2

Капуста білокачанна

0,9

сметана

1,2

вершки

1,2

Вибираючи собі раціон, насичений альфа ліпоєвої кислотою, дивіться в першу чергу на кількість складних вуглеводів.

Однак, навіть якщо брати до уваги кількість природно вироблюваної нами альфа ліпоєвої кислоти, і плюс тієї, що ми отримаємо з продуктами харчування цієї кількості не завжди достатньо для здорового і злагодженого функціонування організму. Тому в Україні існує великий вибір препаратів (добавок) з альфа ліпоєвої кислотою на будь-який смак і з різноманітними відгуками.

Препарати з вмістом альфа ліпоєвої кислоти і як їх приймати

Препарати альфа ліпоєвої кислоти - в їх складі активна речовина цього антиоксиданту, діючи на організм, вона взаємодіє з іншими біологічно активними елементами всередині нас. Тому прийом ліпоєвої кислоти може змінювати фармакологічні властивості інших препаратів, усиляя або зменшуючи їх ефект, що потрібно враховувати перед тим, як приймати цю добавку. Завжди важливо уважно вивчити інструкцію по застосуванню будь-якого препарату.

Потрібно не забувати обов'язково проконсультуватися зі своїм лікарем, і разом з ним спочатку обговорити потрібну вам дозування препаратів з альфа ліпоєвої кислотою - як приймати цю добавку правильно, щоб домогтися бажаного терапевтичного ефекту.

На даний момент на ринку вітамінів вибір альфа ліпоєвої кислоти в препаратах дуже різноманітний, купити в Україні їх дуже просто. Можна в інтернеті, вибираючи відповідний вам препарат, ознайомиться з відгуками безлічі користувачів, почитати інструкцію до цікавого вам препарату. Так ви купите оптимальний, по співвідношенню бажаного результату, ціни і якості, АЛК-якому препарат.

Всі існуючі препарати зазвичай відрізняються дозуванням діючої речовини альфа ліпоєвої кислоти в одній таблетці - від 25 мг до 600 мг. Це обумовлено тим, що для різних цілей прийому потрібно приймати різні дозування альфа ліпоєвої кислоти. Від цього дозування зазвичай і залежить ціна препарату.

Щоб отримати відчутний ефект від прийому таких препаратів і загального хорошого самопочуття зазвичай оптимальною дозою може бути:

▸для профілактичних цілей - близько 100-400 мг

▸для терапевтичних може бути 400-600 мг або 600-1200 мг.

Кількість активної речовини в день краще обговорити з лікарем, тому що загальну добову норму для людини поки не було визначено, потрібно підбирати її індивідуально. Вона залежить від стану здоров'я, фізичних навантажень, психоемоційного стану, розумових навантажень і маси тіла.

Цінова політика препаратів альфа ліпоєвої кислоти дуже різноманітна. Чим більше діючої речовини в одній таблетці - тим відповідно дорожче буде препарат. Але купувати з метою економії дешевий препарат і дозуванням 25 мг в одній капсулі не вигідно.

Наприклад, добова доза була обрана для вас 600 мг. Курс прийому мінімум один місяць. Тоді 60 капсул препарату, дешевше за вартістю, закінчиться швидше і однієї баночки вистачить десь на 6 днів. А це вже незручно і не дуже вигідно.

Однією баночки препарату альфа ліпоєвої кислоти з дозуванням 600 мг / капс. вистачить на 60 днів. Та й пити потрібно тільки 1 капсулу в день - зручно і легше не забути в якийсь день вчасно їх прийняти.

Через простоту у використанні і отриманого позитивного ефекту, дуже добре відгукуються пацієнти і лікарі про препарати альфа ліпоєвої кислоти виробництва США. Саме з цієї країни таких препаратів випускається дуже багато і з різноманітними складами.

Судячи з безлічі позитивних відгуків одними з найвідоміших і ефективних препаратів альфа ліпоєвої кислоти є препарати американського виробника Солгар (Solgar).

Американські виробники представляють різноманітний вибір препаратів на будь-який смак.

  1. У препарати з альфа ліпоєвої кислотою згідно з інструкцією до складу, крім самої кислоти, входять і додаткові допоміжні речовини:
    1. стеарат магнію
    2. рослинна целюлоза
    3. мікрокристалічна целюлоза

Представниками таких препаратів тільки з альфа ліпоєвої кислотою в складі є:

Препарати від виробника Солгар з різною кількістю діючої речовини -

АЛЬФА-ЛИПОЕВАЯ КИСЛОТА, ALPHA LIPOIC ACID, SOLGAR, 200 МГ, 50 КАПСУЛ АЛЬФА-Ліпоєва кислота, ALPHA LIPOIC ACID, SOLGAR, 200 МГ, 50 КАПСУЛ
АЛЬФА-ЛИПОЕВАЯ КИСЛОТА, ALPHA LIPOIC ACID, SOLGAR, 600 МГ, 50 ТАБЛЕТОК АЛЬФА-Ліпоєва кислота, ALPHA LIPOIC ACID, SOLGAR, 600 МГ, 50 ТАБЛЕТОК

Препарати альфа ліпоєвої кислоти з різною кількістю діючої речовини від інших виробників -

АЛЬФА-ЛИПОЕВАЯ КИСЛОТА, ALPHA LIPOIC ACID, BLUEBONNET NUTRITION, 100 МГ, 60 КАПСУЛ АЛЬФА-Ліпоєва кислота, ALPHA LIPOIC ACID, BLUEBONNET NUTRITION, 100 МГ, 60 КАПСУЛ
АЛЬФА-ЛИПОЕВАЯ КИСЛОТА, ALPHA LIPOIC ACID, PURE ENCAPSULATIONS, 100 МГ, 60 КАПСУЛ АЛЬФА-Ліпоєва кислота, ALPHA LIPOIC ACID, PURE ENCAPSULATIONS, 100 МГ, 60 КАПСУЛ

Препарати, в складі яких комбінація альфа ліпоєвої кислоти і ще одного активного мікроелемента або вітаміну:

КОЭНЗИМ Q10 И АЛЬФА ЛИПОЕВАЯ КИСЛОТА, NUTRI-NANO COQ-10 ALPHA LIPOIC ACID, SOLGAR, 60 КАПСУЛ КОЕНЗИМ Q10 І АЛЬФА Ліпоєва кислота, NUTRI-NANO COQ-10 ALPHA LIPOIC ACID, SOLGAR, 60 КАПСУЛ
АЛЬФА-ЛИПОЕВАЯ КИСЛОТА И КОРИЦА, CINNAMON ALPHA-LIPOIC ACID, SOLGAR, 60 ТАБЛЕТОК АЛЬФА-Ліпоєва кислота І Кориця, CINNAMON ALPHA-LIPOIC ACID, SOLGAR, 60 ТАБЛЕТОК

Інших виробників:

АЛЬФА-ЛИПОЕВАЯ КИСЛОТА + БЕНФОТИАМИН, BENFOTIAMINE + ALPHA-LIPOIC ACID, DOCTOR'S BEST, 150/300 МГ, 60 КАП. АЛЬФА-Ліпоєва кислота + бенфотіаміна, BENFOTIAMINE + ALPHA-LIPOIC ACID, DOCTOR'S BEST, 150/300 МГ, 60 КАП.

Препарати, в яких альфа ліпоєва кислота входить до складу вітамінного комплексу:

ПИТАТЕЛЬНЫЕ ВЕЩЕСТВА ДЛЯ ДОЛГОЖИТЕЛЬСТВА, LONGEVITY NUTRIENTS, PURE ENCAPSULATIONS, 240 КАПСУЛ ЖИВИЛЬНІ ВЕЩЕСТВА ДЛЯ довгожительства, LONGEVITY NUTRIENTS, PURE ENCAPSULATIONS, 240 КАПСУЛ
ЗДОРОВЬЕ КОЖИ С DMAE + АЛЬФА-ЛИПОЕВОЙ КИСЛОТОЙ, SKIN ETERNAL, SOURCE NATURALS, 120 ТАБЛЕТОК ЗДОРОВ'Я ШКІРИ З DMAE + альфа-ліпоєвої кислоти, SKIN ETERNAL, SOURCE NATURALS, 120 ТАБЛЕТОК

Не можна забувати про сумісність чи несумісність різних препаратів, наприклад якщо ви плануєте приймати добавку альфа ліпоєвої кислоти і паралельного будь-який інший препарат - обговоріть обов'язково це зі своїм лікарем.

Препарати, в складі яких основним активним речовиною є альфа ліпоєвої кислоти, не можна пити постійно, це може привести до порушення обміну речовин або ж взагалі до його зупинки

В цілому люди, які приймали препарати альфа ліпоєвої кислоти, залишають хороші відгуки. У всіх поліпшується стан здоров'я, загальне самопочуття. Люди стають активнішими і здоровіше, організм очищається від багатьох шкідливих речовин. Часто препарати ліпоєвої кислоти допомагають втратити зайву вагу, звичайно в комплексі з здоровим харчуванням і тренуваннями.

Купити препарати з альфа ліпоєвої кислотою в Києві або в Україні зараз можна дуже швидко, легко і за кращою ціною. Ми розглянули, для прикладу, тільки деякі препарати, їх є широкий асортимент і у кожного своя інструкція до застосування.

Для отримання більш докладної інформації про всю зацікавила вас інформації або інформації про конкретний препарат, ви можете звернутися до менеджера на сайт Biotus.

FAQ - Часті питання:

Какие существуют противопоказания к применению альфа липоевой кислоты?

- Не рекомендуется принимать с железосодержащими препаратами, потому что альфа липоевая кислота имеет свойство связывать железо в организме.Также, нужно принимать АЛК не одновременно, а с разрывом в 2-3 часа с кальцием, цинком, магнием и витамином В12.

- Не назначается детям до 6 лет.

- Не рекомендуется людям с хроническими болезнями пищеварительного тракта в стадии обострения (гастрита, язвы).

- Нельзя принимать людям с непереносимостью отдельных компонентов препарата.

Можно ли принимать препараты альфа липоевой кислоты при беременности и в период кормления грудью?

Лучше обязательно проконсультироваться с врачом по этому вопросу, чтобы не было нежелательных побочных действий. Благодаря исследованиям доказали, что альфа липоевая кислота не оказывает негативного влияния организму матери, но безопасность для будущего ребенка пока до конца не изучена.

Можно ли принимать альфа липоевую кислоту с алкоголем?

Нет, нельзя принимать альфа липоевую кислоту с алкоголем. АЛК хуже усваивается, так как будет бороться с алкоголем и выводиться с продуктами переработки. Также, лучше в период лечения не принимать настойки, содержащие спирт.

Правда ли, что альфа липоевая кислота снижает аппетит?

Да, альфа липоевая кислота нормализует уровень сахара в крови, что способствует снижению аппетита. Плюс нормализуется обмен углеводов, за счет чего легче происходит процесс похудения.

Зміст
  • Зміст статті:
  • Що таке альфа ліпоєва кислота? Корисні властивості універсального рятівника клітин
  • Корисність альфа ліпоєвої кислоти як антиоксиданту для живих організмів
  • Основні властивості альфа ліпоєвої кислоти
  • Застосування альфа ліпоєвої кислоти в косметології, в спорті
  • Альфа ліпоєва кислота в продуктах харчування
  • Препарати з вмістом альфа ліпоєвої кислоти і як їх приймати
  • Купити альфа-ліпоєвої кислоти
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.