Facebook Pixel

Чи є у вас алергія?

Чи є у вас алергія?

Багато рано чи пізно стикаються з тим, що з їх організмом і тілом відбуваються різні зміни, чи то вікові, чи на тлі здоров'я.
Наприклад алергічні реакції, після яких ви починаєте обмежувати себе в харчуванні та інших задоволеннях. , тварини, погодні зміни, пил.  Це, свого роду, захисна реакція імунітету, коли перед ним стає якась невідома загроза, яка може завдати шкоди вашому організму. Тому імунітет і реагує на ці шкідливі фактори, викликаючи реакцію у вигляді висипу, чхання, запалення та інших симптомів.


Які причини алергії Багато вчених досі не розуміють чому так реагує імунна система на вплив на організм сторонніх речовин.
Алергія може передатися генетично. Але варто знати, що тільки загальна сприйнятливість алергічної реакції передається серед родичів, а конкретні алергії не передаються.

Типи алергенів:

  • Домашня тварина та комахи.

  • Цвіль, грибок, пил, пух.

  • Горіхи, молочні продукти, морепродукти.

  • Укуси комах.

  • Рослини.

  • Інші алергени , такі як латекс і різновиди металу. Симптоми алергії можуть як виявлятися, так і не виявлятися. Людина може легко переносити алергічну реакцію, а можуть бути ускладнення. Наведемо список симптомів:

    • свербіж

    • почервоніння

    • пігментні плями

    • сльози, нежить, кашель

    Якщо ви помітили зміни в організмі або на тілі, після вживання якогось продукту або при контакті з твариною, швидше за все у вас з'явилася алергія. Для більш детальної діагностики зверніться до лікаря.

    Які алергії бувають ?

    1. Харчова алергія - виникає після вживання нового або несумісного з вашим організмом продуктом. Може викликати набряк, нудоту, втому, висипання.>виникає при змінах погоди, особливо при поширенні пуху та іншого пилу. Виявляється у вигляді нежиті, сльозотечі, набрякання очей, чхання.  

    2. Кожні алергії - коли шкіра потрапляє в прямий контакт з алергеном, викликаючи дерматит, висипання, екзему, сверблячі прищі, запалення і плями. алергічної реакції, можна зіткнутися з її ускладненнями, які можуть бути небезпечними для життя. Опухле горло може призвести до того, що повітря не надходитиме в організм і ви почнете задихатися, наслідки втратите свідомість. Для початку потрібно виявити сам алерген і якнайшвидше запобігти його виникненню негативних наслідків.
      Анафілаксія - серйозна реакція на алергію, яка має низку ускладнень. Будь-який алерген може викликати цю реакцію, яка може супроводжуватися звуженням дихальних шляхів, почастішання пульсу, набряку порожнини рота та горла.
      Способи лікування

      У будь-якому випадку для того, щоб виявити збудника похід до лікаря буде неминучим, адже лише кваліфікований фахівець зможе дати точне пояснення вашої реакції, проведе докладну діагностику та призначити правильне лікування. Часто призначають антигістамінні препарати - це блокада, яка захищає рецептори від впливу шкідливих збудників алергії.

      Перше що потрібно зробити - це уникнути алергенів: викинути всі предмети, які збирають пил, переглянути рослини, які знаходяться у вас у квартирі, підкоригувати список продуктів харчування, можливо сісти на дієту, не купувати хімічні засоби для чищення. Також варто вживати вітаміни, які зміцнюють імунітет і пригнічують збудника. Наприклад, манноза,лактаза та розторопша. Остання - містить цілий спектр корисних речовин і вітамінів. Ця рослина має у складі ефірні олії, залізо, магній, кальцій, цинк, мідь, хром та інші поживні речовини. Більшість алергій можна запобігти, виявивши їх спочатку, та дотримуючись правил при подальшому можливому зіткненні з їх збудниками. Не нехтуйте своїм здоров'ям і звертайтеся до лікаря.

      Стаття написана штатним письменником Biotus. p>

       

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.