Facebook Pixel

Аптечні вітаміни або БАД-и: що вибрати майбутній мамі?

Аптечні вітаміни або БАД-и: що вибрати майбутній мамі?

Вагітність - це одне з найяскравіших і незабутніх подій в житті жінки. Майбутній мамі важливо стежити за своїм здоров'ям, не забуваючи про баланс всіх вітамінів і мінералів для малюка. Здоровий спосіб життя, раціональне харчування, а також прийом вітамінів і дієтичних добавок - краще рішення для підтримки здоров'я майбутньої мами і дитини. На чому зупинити свій вибір: аптечних вітамінів або дієтичні добавки? Давайте розбиратися!

Вітаміни і БАД-и: знайдіть 10 відмінностей

А чи знали ви, що аптечні вітаміни вважаються лікарським засобом, оскільки їх використовують для попередження або лікування хворобливих станів, викликаних вітамінною недостатністю. Однак, на відміну від біологічно активних добавок, компоненти в таких препаратах отримують найчастіше синтетичним шляхом. А біологічно активні добавки (БАД-и) - це натуральні речовини, які отримують з природних компонентів. Їх ще називають вітамінними добавками, які є відмінним доповненням до раціону для зміцнення здоров'я і поповнення нутрієнтів в організмі.

Вагітні жінки часто задаються питанням: як максимально безпечно підтримувати баланс вітамінів і мінералів в організмі, щоб не нашкодити малюкові? Щоб відповісти на це питання, давайте розглянемо цікавий випадок в науковому середовищі. В середині ХХ століття лауреат Нобелівської премії Лайнус Полінг припустив, що додатковий прийом аптечних вітамінів може поліпшити якість життя людини. Заява вченого викликало справжній ажіотаж у фарміндустрії і збільшило продажі вітамінних комплексів.

Але з часом лікарі так і не змогли довести припущення Полінга. Більш того, численні наукові дослідження показали, що прийом синтетичних вітамінів у великих дозах може викликати алергію і розвиток багатьох захворювань. Тому вагітним жінкам оптимально збагачувати свій раціон вітамінами мінералами натурального походження.

Натуральні вітаміни - краще рішення

Клінічно доведено, що під час вагітності потреба у вітамінах зростає в середньому в 1,5 рази. Адже вагітність - це складний біологічний процес, при якому у майбутньої мами змінюється обмін речовин, робота гормональної системи, склад крові. Звичайно, це не означає, що потрібно сподіватися лише на полівітамінні комплекси, тим більше аптечні. Здорове харчування, піші прогулянки, а також гарний настрій - це запорука здорового протікання вагітності.

Якщо мова йде про дефіцит вітамінів, то краще відразу ж підкоригувати харчування, заповнюючи недолік нутрієнтів допомогою біологічно активних добавок. Збагатити раціон вітамінами і мінералами натурального походження, зміцнити імунітет, а також підвищити стійкість організму до стресів допоможуть спеціальні вітаміни для вагітних . Сучасні виробники пропонують величезний вибір натуральних нутрієнтів для вагітних, які не містять штучних консервантів, ароматизаторів, барвників, а також цукру, крохмалю та глютену.

Найбільш затребувані вітаміни і мінерали    

У більшості вагітних жінок в Україні можна знайти дефіцит трьох і більше вітамінів. В основному це дефіцит вітамінів групи В (особливо фолієвої кислоти ), вітамінів А, Е, С і D, а також заліза, йоду і кальцію. Говорячи про нутриентах для майбутніх мам, в першу чергу потрібно відзначити вітаміни групи В, які беруть участь у всіх важливих обмінних процесах в організмі. Для зміцнення імунітету, зміцнення волосся і нігтів, а також підтримки здорового стану шкіри, майбутнім матусями потрібні вітаміни С, А і Е.

Також варто відзначити, що жоден комплекс вітамінів для вагітних не обходиться без йоду і кальцію ! Через несприятливу екологію і неправильного харчування вагітні жінки часто страждають захворюваннями щитовидної залози. Адже йод бере участь в синтезі гормонів, від яких залежить нормальне функціонування всіх органів.

Як би привабливо не виглядали барвисті аптечні вітаміни, багато хто з них містять синтетичні компоненти, які не завжди безпечні для здоров'я майбутньої мами і малюка. Щоб заповнити дефіцит вітамінів, мінералів та інших життєво важливих нутрієнтів вагітним жінкам краще зупинити свій вибрати на дієтичні добавки та вітамінні комплекси натурального походження. І, звичайно ж, не забувати про здорове харчування і помірних фізичних навантаженнях.

Дорогі читачі, якщо вам сподобалася наша стаття, поділіться нею з друзями!

 

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.