Facebook Pixel

Аскорбінова кислота, як засіб зміцнення імунітету

Аскорбінова кислота, як засіб зміцнення імунітету

З самого дитинства нам знайома аскорбінова кислота, так як завжди просили маму купувати ті солодкі круглі вітамінки з різними смаками. Але чи можна вважати їх повноцінним вітаміном С? Для цього нам необхідно детально вивчити склад, корисні властивості і впливу на організм.

Вітамін C - це дієвий засіб для запуску імунних процесів і часто його вживає, як профілактику від подальших вірусних захворювань. Для того, щоб продукти зберігали в собі всі вітаміни, особливо вітамін С їх необхідно правильно обробляти, що ті не втратили своїх властивостей. Наприклад, нарізані овочі не можна надовго залишати на повітрі, під час процесу варіння їх необхідно класти в киплячу воду безпосередньо після очищення, заморожені овочі слід відразу помістити в киплячу воду, так як повільне розморожування сприяє втраті вітаміну С.

Корисні властивості вітаміну С

Вітамін С - це важлива речовина для росту і відновлення клітин, тканин, кровоносних судин, кісток, зубів. Також він прискорює одужання, так як захищає організм від зараження інфекціями і вірусами.

Аскорбінова кислота є сильним антиоксидантом, який зміцнює імунну систему, захищаючи від вірусів, прискорює процес загоєння ран, бере участь у метаболізмі білка, що сприяє нормальному росту організму, зміцненню кісток, виводить токсини і налагоджує роботу підшлункової та щитовидної залоз. Також аскорбінова кислота уповільнює процес природного старіння і сприяє інтоксикації організму після тривалого вживання спиртних напоїв.
Найкраще вітамін С засвоюється разом з кальцієм і магнієм.

У яких продуктах міститься вітамін С?

Найбільш високий рівень вітаміну С знаходиться в таких продуктах харчування:

  • ківі

  • шипшина

  • червоний перець

  • цитрусові

  • цибуля, томати, капуста, брокколі, цвітна капуста

  • картопля

  • печінку

Не потрібно виключати і добавки вітаміну С при недоліку його в організмі. Нормальна доза вітаміну повинна становити 70-100 мг на добу в залежності від фізіологічних якостей: вагітність, вік, стать, кліматичні умови і шкідливі звички.

Негативні властивості аскорбінової кислоти

При передозуванні вітаміну С може виникнути алергічна реакція, яка супроводжується висипом і почервонінням з сверблячкою. Людям, які страждають захворюваннями шлунка, такі як гастрит або виразка, вживання вітаміну С може викликати ускладнення у вигляді розладів, болю, судом і діареї. Також надлишок аскорбінової кислоти може викликати нудоту, печію, головного болю, здуттям шлунку і утворити камені в нирках.

Нестача вітаміну С в організмі

Дефіцит аскорбінової кислоти або гіповітаміноз розвивається на тлі малої кількості даної речовини, що сприяє розвитку ряду розладів і захворювань: слабкість, стомлюваність, задишка, виникає ризик імунних захворювань. При гострому дефіциті вітаміну С може розвинутися цинга, яка характерна такими симптомами, як набряканням і кровотечею ясен, випаданням зубів, варикозом, гемороєм, набором ваги, погіршенням зору, появою зморшок, безсонням і підвищеною втомою.

Вітамін С в косметології

Вітамін С популярний в косметологічних процедурах і засобах. Засіб допомагає уповільнити процес старіння шкіри і всього організму, загоює тріщини і рани, сприяючи появі нових клітин, захищає шкіру від зовнішніх шкідливих факторів, зволожує її і робить пружною після впливу ультрафіолетових променів.

Дотримуючись правильного харчування і наповнюючи раціон корисними продуктами містять корисні речовини, особливо вітаміни, ви можете захистити себе від впливу зовнішніх негативних чинників навколишнього середовища.

Стаття написана штатним пісателм Biotus

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.