Facebook Pixel

Б'юті-гід: чим ретинол корисний для шкіри?

Б'юті-гід: чим ретинол корисний для шкіри?

Він усуває акне та вугровий висип, освіжає рум'янець на щічках, відновлює пружність шкіри і навіть розгладжує зморшки. Ретинол – одна з форм вітаміну А, яку часто рекомендують дерматологи та б'юті-блогери для підтримки молодості та краси шкіри. Що ще потрібно знати про ретинол для ефективного та безпечного догляду? Читайте далі!

Ретинол: американська та європейська школа застосування

Ретинол часто міститься у відновлювальних сироватках і кремах, розроблених для лікування вугрової висипки, зменшення виразності зморшок та ознак фотостаріння. Говорячи науковою мовою, ретинол - це вид ретиноїдів, групи хімічних речовин, похідних від вітаміну А. Високоактивна речовина активно використовується в косметології і має дві школи застосування - американську та європейську.

Американська школа використовує ретиноєву кислоту – більш насичену формулу ретинолу. Хоча з'єднання ефективне для лікування, відновлення та омолодження шкіри, але має побічні ефекти. Найчастіше ретиноєва кислота викликає лущення та загострює чутливість шкіри. Тому його потрібно використовувати обережно: починати з одного застосування на тиждень, стежити за реакцією шкіри, усувати лущення. Така система нанесення називається 'ретіноєві ступені' і необхідна для більшості продуктів із вмістом ретинолу.

Європейська школа косметології практикує більш м'який підхід. У Європі використовують менш концентрований ретинол 0,1-0,6%. Після нанесення речовини шкіра сама перетворює його в ретинальдегід і лише потім в ретиноєву кислоту. cвластивості ретинолу

За словами дерматологів, ретинова кислота прискорює процеси оновлення шкіри, а також активізує вироблення колагену та гіалуронової кислоти. Таким чином, після тривалого використання засобів на основі ретинолу шкіра набуває більш здорового і доглянутого вигляду, зменшується виразність зморшок, дерма стає більш пружною і підтягнутою.

Клінічні дослідження підтверджують омолоджуючі властивості ретиноїдів, оскільки ретинол сприяє збільшенню вироблення колагену шкіру. Колаген відповідає за пружність та еластичність шкіри. З віком цієї речовини у шкірі стає менше, що впливає на тургор шкіри та появу зморшок. Тому стимулювання вироблення колагену може сприяти розгладжуванню дрібних і неглибоких зморшок.

Ретинол також ефективно відлущує та оновлює шкіру, надає їй свіжішого та сяючого вигляду, очищує та звужує пори, регулює виділення шкірного сала, що сприяє лікуванню акне та акне. вугрової висипки. Лікарі-дерматологи рекомендують включати ретинол у програму догляду від 25-30 років, коли вже виявляються перші вікові зміни шкіри. може яскраво реагувати на крем чи сироватку з ретинолом. Це з тим, що такі препарати мають активну дію. Якщо засіб використовується вперше, косметологи рекомендують починати з невеликої кількості крему.>, розміром з горошину, 1 разів на тиждень. Важливо пам'ятати, що призначати препарати з ретинолом повинен лікар-косметолог. Сам засіб варто наносити точково в проблемні зони. Косметологи також радять використовувати антивікові та зволожуючі засоби на основі ретинолу не тільки для обличчя, а й для шиї. Шкіра зони декольте та шиї тонша, суха і має вузькі пори, тому швидше старіє, ніж шкіра обличчя. При використанні ретинолу слід враховувати протипоказання. Алергія, вагітність і годування груддю є абсолютними протипоказаннями для застосування таких б'юті-засобів – стверджують лікарі-дерматологи. здоров'я та молодості шкіри. Але використання цієї високоактивної речовини має свої тонкощі, які не можна не враховувати.

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.