Facebook Pixel

Біотин і симптоми його нестачі в організмі

Біотин і симптоми його нестачі в організмі

Біотин (вітамін Н) відіграє важливу роль у вуглеводному обміні, взаємодіючи з інсуліном, крім цього він бере участь у виробництві речовини, яке запускає обмін глюкози. Також біотин можна назвати вітаміном краси для шкіри, нігтів і волосся через його змісту і особливо важливої функції транспортування сірки.

При нестачі біотину в організмі підвищується рівень цукру і холестерину в крові, розвивається анемія і з'являються слабкість і сонливість, м'язові болі. Брак цього вітаміну може викликати депресію, нудоту і втрату апетиту. Щоб не допустити ці небажані наслідки, потрібно знати основні ознаки дефіциту вітаміну Н.

Якщо у вас випадає волосся, з'явилася лупа і шкіра стала дуже жирна або суха - це явні ознаки нестачі біотину.

Причинами такого дефіциту може стати прийом тривалого курсу антибіотиків, регулярне вживання алкоголю, прийом протисудомних препаратів, вживання в їжу великої кількості сирих яєць.

Щоб заповнити недолік вітаміну Н потрібно дотримуватися спеціальних дієт, які вам обов'язково пропише лікар, а також доповнити раціон вітамінними комплексами і харчовими добавками, що містять біотин.

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.