Facebook Pixel

Користь та шкода вітаміну В7

Користь та шкода вітаміну В7

Біотин ви могли чути, як вітамін В7 або коензим R. Цей вітамін корисний для всього організму, бере участь у багатьох обмінних процесах і його можна знайти в багатьох продуктах харчування, також біотин виробляється в кишечнику разом з корисними бактеріями - пробіотиками.


Вітамін В7 виконує такі функції для підтримки здоров'я людини?

  • нормалізує процес зростання клітин

  • синтезує аскорбінову кислоту та глюкозу

  • сприяє вгамування болю в м'язах

  • усуває дерматологічні проблеми

  • формує мікрофлору кишечника

  • зміцнює імунну систему

  • додає сил

  • налагоджує роботу нервової системи

При нестачі біотину організм страждає від швидкої втоми, дратівливості, безсоння, нервозності та постійної тривоги та паніки. Але його потрібно приймати з обережністю, тому що люди, які страждають на непереносимість і сильну чутливість до вітаміну В7 можуть обзавестися алергією, шкірними виспаннями і кропив'янкою.


Варто сказати, що біотина потребує кожен людський організм, тому що він бере участь у метаболізмі жирних кислот, входить до складу безлічі ферментів, які регулюють метаболізм білка і жиру, виробляє колаген.

Через нестачу вітаміну В7 може погіршитися стан волосся - випадання, ламкість і поява сивини, зміниться колір шкіри, з'явиться дерматит та екземи, розпочнеться депресія та стомлюваність.

Біотин можна знайти в таких продуктах, як:

  • яйця, особливо жовтки

  • дріжджі

  • крупа

  • гриби

  • горіхи

  • овочі - морква, томати, картопля

  • сир, вершки, сметана

  • суниця

 

Як засвоюється вітамін В7?

Коензим R відмінно засвоюється завдяки травному процесу, тому що деяка кількість біотину формується безпосередньо в кишечнику людини.
Але є такі речовини, які перешкоджають гарному засвоєнню вітаміну В7, наприклад, сирі білки з яєць виділяють авідин, а він своєю чергою уповільнює процес вироблення біотину організмом. Білок, який піддається обробці, навпаки, перешкоджає виділенню авідину і повністю руйнує його. Зловживання алкогольними напоями негативно позначається на засвоєнні біотину організмом, тому необхідно обмежити себе надмірне вживання спиртних. А ви знали, що біотин також необхідний підтримки загальної краси і здоров'я волосся безпосередньо. Для того, щоб його дія була ефективною, потрібно отримувати її разом із вживанням натуральних продуктів, тобто серйозно переглянути свій раціон харчування та скоригувати за потребою.

Харчова добавка біотину популярна серед дівчат, так як він може покращити стан волосся, а саме надати об'єм, зміцнити, знизити ризик випадання і ранньої появи сивини. Навіть багато фахівців, дерматологів і педіатрів рекомендують біотин для лікування низки захворювань і для прискорення росту волосся.

До речі, провівши кілька досліджень, було виявлено, що вітамін В7 дійсно покращили стан волосся, особливо у дівчат - менше почало випадати волосся і з'являлися нові волосяні цибулини. Необхідно сказати, що дефіцит біотину, за результатами досліджень, однозначно може призвести до позбавлення людини волосяного покриву на голові. Чи сприяє вітамін В7 зниженню ваги? strong>

Ефекту схуднення при дефіциті біотину ви не досягнете, оскільки недолік цієї речовини викликає втому, безсоння та стомлюваність, що навпаки може призвести до збільшення ваги. Але біотин все ж таки позитивно впливає на нормалізацію ваги, він нормалізує рівень цукру в крові, тим самим допомагає контролювати апетит і не дає відчувати голод. Додайте до свого раціону продукти багаті на вітамін В7, перелік яких ви можете знайти вище.

 

Біотин дійсно грає дуже важливу роль у нашому здоров'ї, дізнавшись про всі його позитивні функції, ми сміливо можемо приймати вітамін В7, але тільки проконсультувавшись з лікарем, для досягнення максимально позитивних результатів.

 Стаття написана штатним письменником Biotus.

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.