Facebook Pixel

У чому цінність чорного мила?

У чому цінність чорного мила?

Чули ви коли-небудь про чорне мило? Якщо ні, тоді вам сюди. Як мінімум назва засобу вже встигла зацікавити. Це так. Адже ми всі звикли бачити мило яскравих кольорів та різних форм. Пізніше вже з'явилося рідке мило в красивих флакончиках.
Але натуральне мило завжди було в пріоритеті. Допустимо дьогтьове мило дуже користується популярністю завдяки своїм лікувальним властивостям та результатами після його використання.

 

Але з'явився ще один цінний засіб - чорний африканське мило. Це унікальний за своєю рецептурою продукт, який виробляють в Африці, а саме у Західній частині континенту. Чорне африканське мило відоме всьому світу, оскільки має косметичні та лікувальні властивості. Стало цікаво, яким чином дане мило стає чорного кольору.


Склад африканського мила

За основу чорного мила використовують золу або попіл, який отримують шляхом спалювання горіхів дерева ши, пальмового листя та какао бобів. Після цього процесу суміш добре сушиться і перетирається до досягнення однорідної суміші. В результаті всього повинна вийде темна, наближена до темного кольору маса. є основним продуктом для африканського мила, оскільки вона надає лікувальні властивості милу. У суміш також додають натуральну кокосову та пальмову олії, олію ши, вітамін Е, сік алое - це все захищає шкіру від раннього старіння та зморшок, є потужним антиоксидантом.

До складу мила може входити також рідкісний сорт бананів, що робить цей продукт унікальним.

 

Вищеперелічені продукти проходять спеціальну обробку та подрібнення, після якого і виходить продукт - чорне мило. Пізніше утворюється воно в рідкісному стані.

 

Корисність африканського мила та косметичні властивості

Через те, що у складі мила тільки натуральні продукти та лікувальні речовини, воно зволожує шкіру та робить її м'якою, а вітаміни А та Е робить шкіру красивою, гладкою та уповільнює процес старіння.

Завдяки корисним речовинам надає шкірі природного блиску. Воно не викликає алергію, не настільки пересушує шкіру обличчя та тіла, живить та зволожує її. При тривалому користуванні прибирає висипання, чорні крапки, знімає почервоніння і попереджає появи нових шкірних утворень. Підходить для тих, хто має жирну шкіру. Однак людям із комбінованою та сухою шкірою рекомендується також користуватися чорним милом.

 

Варто сказати, що чорне мило найчастіше використовують тільки як косметичний засіб для шкіри. Для волосся африканське мило не підходить, тому що може пересушити та пошкодити волосся та шкіру голови. kix-line-break' />Деякі косметологи рекомендують виготовляти маски на основі чорного мила додаючи туди інші інгредієнти, мед, білу глину, яйця та інші продукти, які можна легко придбати.


Чорне мило можна зробити і в домашніх умовах, але деякі інгредієнти необхідно буде замінити, тому що не можна їх знайти на полицях магазинів. span>

 

Для цього нам знадобиться:

  • 100 г основи з африканським милом

  • ½ ч. л. кокосової олії

  • 5 крапель ефірної олії чайного дерева

Змішайте кокосове масло, ефірне масло і мильну основу, потім довести це до однорідної маси і додати порошок активованого вугілля. Слід розлити у форми цю суміш і дати застигнути. Властивості такого чорного мила не менше порадують вас, ніж африканське.

Але варто пам'ятати про те, що деякі інгредієнти африканського або домашнього мила можуть спричинити алергічні реакції. Тому рекомендуємо перевірити свою шкіру на вплив тих чи інших складових продукту, щоб уникнути неприємних наслідків.

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.