Facebook Pixel

Бразильські горіхи користь і шкода

Бразильські горіхи користь і шкода

Все-таки давайте розглянемо 7 прикладів, яких доводять користь бразильських горіхів в якості здорового харчування.

1. Поживні речовини:

Порція бразильських горіхів вагою 28 грам містять такі корисні речовини:

Калорії: 187, білок: 4,1 гр, жир: 19 гр, вуглеводи: 3,3 гр, клітковина: 2,1 гр, селен: 988% (добова норма) (RDI), мідь: 55% (RDI), магній: 33%, фосфор: 30% (RDI), марганець: 17% (RDI)

цинк: 10,5% (RDI), тіамін: 16% (RDI), вітамін Е: 11% (RDI)

Бразильські горіхи дуже багаті селеном - 96 мкг, або 175% (RDI), в той час як більший відсоток інших горіхів в середньому містять менше - 1 мкг. Також цей дуже цінний продукт, складається з великої кількості магнію, міді і цинку.

І нарешті, продукт є відмінним джерелом корисних жирів. Фактично, 36% жирів з бразильських горіхів - це 37% поліненасичених жирних кислот, жирів, які, як було сказано раніше - незамінне джерело живлення серця. Харчова та енергетична цінність даного продукту полягає в корисних жирах, селен, магній, мідь, фосфор, марганець, тіамініта вітаміні Е.

2. Селен в бразильських горіхах .

Селен, на який багаті бразильські горіхи, в середньому міститься 96 мкг. Однак його місткість може доходити до більш високих показників - 400 мкг в кожному горісі. Таким чином, середній бразильський горіх може вміщати приблизно 175% необхідної кількості цього мінералу. При добової потреби для дорослих 55 мкг. Селен - це життєво важливий мікроелемент, що підтримує правильну роботу всіх органів і систем нашого тіла. Мікроелемент необхідний для щитовидної залози і позитивно впливає на імунну систему і зростання клітин.

Після проведення ряду досліджень, вчені довели, що дійсно, більш високі рівні селену пов'язаний з підвищенням імунних функцій, і зокрема покращує стан пацієнтів при онкології, інфекціях, безплідді, вагітності, пороках серця і розладах нервової системи.

Хоча дефіцит селену зустрічається рідко, але багато людей гостро можуть відчувати його недолік. Наприклад, дефіцит відчувають жителі Європи, Великобританії і Близького Сходу.

Бразильські горіхи - це ефективний спосіб поповнення організму відсутніми мікроелементом. Дослідження, проведені раніше на 60 пацієнтах, підтвердили, що, додаючи тільки два бразильських горіхів до свого раціону харчування, відновлює настрій і самопочуття.

Селен є важливим мікроелементом, який життєво важливий для імунної системи, щитовидної залози і зростання клітин. Він бере активну участь в синтезі білка, нормалізує роботу печінки, підшлункової залози, позитивно впливає на репродуктивні функції.

Щитовидна залоза - це маленька залоза у формі метелика, яка знаходиться в області шиї людини. Здорова щитовидна залоза регулює стан практично всього організму. Адже гормони, які вона виробляє, міцно пов'язані з усіма нашими органами.

У тканинах щитовидної залози знаходиться найвища концентрація селену. Тому цей мікроелемент потрібно для вироблення гормону T3 і білків, які в свою чергу захищають щитовидну залозу від пошкоджень.

Недостатнє споживання селену може призвести до пошкодження клітин, зниження активності щитовидної залози і аутоімунних розладів, таким як хронічне аутоімунне запалення щитовидної залози з лімфоцитарною інфільтрацією (тиреоїдит Хашимото) і тиреотоксикозу (хвороба Грейвса). Тому недолік життєво важливого мікроелемента, також може збільшити ризик розвитку раку щитовидної залози. Що б підтримати або відновити здоров'я щитовидки, не обійтися без додаткового прийому селену, але краще з'їсти невелику кількість бразильського горіха. Інтернет-магазин Біотус, пропонує своїм клієнтам і тим, хто ще ними не є, широкий асортимент горіхів для поповнення енергії і життєвих сил.

Одне з найбільш численних випробувань, що проводяться в Китаї, доводить, що люди з низьким рівнем селену мали більший ризик захворювань щитовидки, таких як гіпотиреоз , тиреоїдит і збільшена щитоподібна залоза.

Такі експерименти тільки підкреслюють важливість адекватного споживання селену за допомогою, бразильських горіхів, які в свою чергу підтримують нормальний рівень гормонів і функціонування залози.

4. Допомога людям із захворюваннями щитовидної залози.

Крім забезпечення роботи щитовидної залози, селен може поліпшити симптоми людям, що мають порушення в ендокринній системі.

Тиреоїдит Хашимото, аутоімунне захворювання, при якому тканину залози поступово руйнується, призводить до гіпотиреозу і ряду небажаних проблем, таких як втома, збільшення ваги і відчуття холоду.

Експерименти показали, що додавання селену до щоденного раціону харчування може поліпшити імунну функцію і стан у людей з даним захворюванням.

Тим часом, хвороба Грейвса - це захворювання пов'язане з виробленням гормонів в надлишку, що може привести до таких симптомів, як втрата ваги, слабкість, безсоння і випинання очей.

Спостереження, що проводилися багаторазово тільки доводять, що щоденне використання селену в їжу може поліпшити функції залози або уповільнити розвиток деяких симптомів у людей з даним захворюванням.

5. Зменшення запальних процесів.

Бразильські горіхи багаті антиоксидантами, підтримують здоров'я клітин організму. Вони нейтралізують дію на клітини вільних радикалів, захищають від окислення. Вберігають від вікових хвороб, очищають організм шляхом виведення токсичних речовин, сприяють оздоровленню і відновленню тканин. Гальмують в'янення і старіння організму, попереджають онкологічні новоутворення. Бразильські горіхи містять кілька антиоксидантів, в тому числі селен, вітамін Е і такі феноли, як галова кислота і еллаговая кислота.

Селен підвищує рівень ферменту, відомого як глутатионпероксидаза (GPx), який допомагає зменшити запалення і захистити організм від окислювального стресу - дисбаланс між антиоксидантами і вільними радикалами, який може привести до пошкодження клітин.

Протизапальний ефект досягається шляхом у вигляді окремих, так і великих порцій споживання горіхів протягом довгого часу. Їх кількість повинна визначити фахівець, з урахуванням медичних обстежень пацієнта. Лікування ефективно при запаленнях різного характеру, ниркової недостатності і підвищеному холестерин.

Робота, яка проводиться багатьма вченими, доводить користь горіхів при тривалому використанні і частому прийомі. Однак, останні експерименти показали і те, що люди перестали є бразильські горіхи, свої вимірювання повернули до початкового рівня. Бразильські горіхи містять антиоксиданти, такі як селен, вітамін С, Д, Е і феноли. Тільки один горіх в день може привести до зменшення запалення. Проте, споживання повинне бути послідовним, щоб отримувати якомога більше користі своєму організму.

6. Переваги для серця .

Бразильські горіхи містять корисні жирні кислоти, такі як поліненасичені жири, антиоксиданти, мінерали та клітковину. Їх багатий склад знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань.

Великий запас ненасичених жирних кислот, сприяє очищенню організму від токсинів і холестерину, нормалізує рівень гормонів, пригнічує запалення в тканинах м'язів, відповідає за красу і здоров'я шкіри, волосся і нігтів.

Було встановлено, що вживання в їжу бразильських горіхів, протягом 8 тижнів, значно підвищує рівень ЛПВЩ, а така концентрація призводить до зниження ризику серцево-судинних захворювань і атеросклерозу.

Обстеження, проведені серед підлітків з ознаками ожиріння доводить, що використання 15-25 г бразильських горіхів в день, покращує функції кровоносних судин, знижує рівні холестерину ЛПНЩ і тригліцеридів.

Більш того, необхідно відзначити, що бразильські горіхи позитивно впливають не тільки на здоров'я серця і судин, але і є хорошою профілактикою запалень і онкології. Вживання в їжу продукту покращує роботу серця за рахунок зниження рівня ЛПНЩ (поганого), підвищення рівня ЛПВЩ (хорошого) і функцій кровоносних судин.

7. Користь для мозку.

Еллаговая кислота і селен, яких в бразильському горісі перебуває в достатній кількості - підтримують життєво необхідні функції мозку. Еллаговая кислота - це різновид поліфенолів, начебто антіоксідантнтов, що володіє протизапальними властивостями. Речовина, має захисну і антидепресивну дію на мозок. Відновлює кровообіг і когнітивне функціонування. Допомагає людям похилого віку прискорити метаболізм і нормалізувати рівень глюкози в крові.

Більш того, деякі експерименти показують, що додавання селену в їжу сприяє поліпшенню настрою, оскільки депресивний стан на пряму пов'язано від кількості селену в організмі.

Варто так само відзначити, що мікроелемент може знизити ризик деяких захворювань мозку і поліпшити розумову і працездатність. Дослідження в цій області ще не закінчені і тривають далі.

Безумовно бразильські горіхи дуже корисні для нашого організму, але тим не менше, використання їх у великих кількостях може завдати шкоди.

Фактично, споживання 5000 мкг селену, що становить приблизно 50 бразильських горіхів середнього розміру, може привести до інтоксикації. Такий надлишок мінералу викликає проблеми з диханням, серцевий напад або ниркову недостатність.

Тут буде важливим дотримання норми при щоденному употребеленіе цих горіхів. Вона може складати не більше ніж 400 мкг для дорослих.

Обмежене використання цього важливого для організму продукту, від одного до трьох в день - це розумний спосіб уникнути харчового отруєння. Крім того, люди з алергією на горіхи повинні бути уважні під час використання даного продукту.

Не їжте занадто багато селену, обмежтеся одним-трьома бразильськими горіхами в день.

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.