Facebook Pixel

Чим знизити холестерин?

Чим знизити холестерин?

Це насправді простіше, ніж нам здається. Щоб рівень холестерину повернувся до норми, досить внести деякі зміни в харчування і стиль життя. А ліки? Вони взагалі нам не потрібні! Щоб рівень холестерину повернувся до норми нам знадобитися всього кілька змін у вашому раціоні.
Не всі ми можемо похвалитися ідеальним холестерином. У 61 відсотка з нас його рівень дуже високий. Однак це не означає, що кожен другий Українець повинен приймати препарати для його зниження. Фахівці відзначають, що найбільш ефективними в зниженні холестерину є природні методи, і з них, як правило, починається лікування. Тільки, коли ці способи не дають ефекту, лікар призначає таблетки. Введення препаратів відразу необхідний тільки в тому випадку, коли крім підвищеного холестерину, у нас є гіпертонія, діабет або ми страждаємо від хвороби серця і судин.
Для змазування бутербродів ми використовуємо маргарин. Коли наш холестерин перевищує норму, ми повинні використовувати масла, які постачають не багато холестерину. Чи можемо їх замінити м'яким маргарином. Як і будь-який жир, рослинний жир не містить холестерину. Однак ми можемо знайти в ньому і інші шкідливі жири, такі як транс-ізомери. Цих останніх ми повинні остерігатися, бо вони значно підвищують рівень холестерину. Такі продукти, як солодощі, картопля та інші смажені блюда потрібно викреслити з меню.
Незамінний в регулюванні рівня холестерину є клітковина. Нерозчинна клітковина працює як щітка. Видаляє з кишечника надлишок жирів і токсичні продукти обміну речовин. Розчинна ж клітковина (пектин) не дозволяє проникнути вступу холестерину з кишечника в кров. Ми повинні щодня забезпечувати організм 30-40 г клітковини. Вона знаходиться в зелених овочах. Трохи більше 5 г клітковини надасть нам капуста. Стільки ж ми знайдемо в грамах і в жмені варених бобів і половині склянки гречаної крупи. Набагато більше клітковини, ховається в червоної квасолі - 25 г в 3/4 склянки і пшеничних висівках - 42 г в склянці. Досвід лікарів показує, що в нашому раціоні клітковини занадто мало. Щоб поповнити дефіцит, ми можемо вживати препарати з аптеки, вітаміни або активні добавки. Клітковина в порошку має безліч смаків, наприклад, какао або яблучний. Її можна додавати в йогурт, сир і пластівці. При цьому варто мати на увазі, що коли ми збільшимо кількість клітковини, треба більше пити. Клітковина вбирає воду і, розбухаючи в кишечнику, покращує роботу.
Ми їмо часник, п'ємо трав'яні настої. Часник містить амінокислоту, яка разом з іншими речовинами допомагає знизити рівень холестерину на 10 відсотків. Досить два зубчики в день. Найкраще сирі. Ми можемо також приготувати настоянку. Три головки часнику залити 1/4 л спирту і залишити на 10 днів. Застосовуємо 3 рази в день, починаючи з однієї краплі, доданої в напій (наприклад, кефір). При кожному прийомі їжі ми збільшуємо дозу на одну краплю, поки не дійдемо до 25 крапель. Лікування ми проводимо не частіше, ніж раз на рік.
У зниженні холестерину допоможе також настій з подорожника. Дві чайні ложки насіння заливаємо склянкою гарячої води, наполягаємо під кришкою 10 хвилин і п'ємо 2 рази в день. Через 8 тижнів рівень холестерину впаде приблизно на 15 відсотків. Похвально також є прийом шипшини, який містить багато вітаміну C. Доведено, що один грам вітаміну С в день збільшує концентрацію вигідною фракції холестерину на 8 відсотків. Чайну ложку квітів шипшини залити склянкою окропу і запаріть15 хвилин. П'ємо 3 рази в день.
Фахівці рекомендують силові вправи, наприклад, швидку ходьбу, їзду на велосипеді і плавання. Ви повинні тренуватися як мінімум 3 рази в тиждень по 30 хвилин. В ході тренувань варто виміряти собі пульс. Коли пульс становить 130 ударів в хвилину, наші зусилля є найбільш ефективними. Після трьох місяців регулярних тренувань рівень взаємовигідної фракції холестерину повинен збільшитися приблизно на 7 відсотків.
Спеції захищають серце
Завдяки добавці спецій, таких як кориця або куркума, можна зменшити негативний вплив жирної їжі на серцево-судинну систему . Варто перевірити рівень холестерину в крові. Загальний холестерин не повинен бути вище 190 мг / дл. Важливий, однак, не тільки цей показник, але і пропорція фракції HDL і LDL. Краще, щоб не перевищував 130 мг / дл, бо надлишок осідає на стінках артерій (у вигляді шлаків), що викликає їх склерозування. Так починається атеросклероз. HDL - рекомендується, щоб він становив не менше 50 мг / дл. Необхідні всього невеликі зміни в харчуванні, які принесуть великий ефект.

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.