Facebook Pixel

Що є взимку, щоб доповнити недоліки поживних речовин?

Що є взимку, щоб доповнити недоліки поживних речовин?

Вітамінів і мінералів нам не вистачає особливо взимку. У цю пору року немає такого вибору овочів і фруктів, як влітку, і ті, які ви купуєте, містять менше поживних речовин. Що є взимку, щоб доповнити недоліки поживних речовин?
Що є взимку, щоб організм міг працювати на повних обертах? Потрібно надати йому вітаміни і мінерали. Їх джерело в овочах і фруктах. Найголовніший - це вітамін С (цитрусові, брокколі, зелень), тому що стимулює вироблення інтерферону, термальні джерела білка, який допомагає боротися з мікробами, захищає від застуди та грипу, а також сприяє лікуванню інфекції, а крім того, бере участь в синтезі червоних кров'яних клітин і є потужним антиоксидантом.
Такі як вітамін Е (рослинні масла, хліб з борошна грубого помелу;) і бета-каротин - провітамін А (морква, абрикоси, апельсини, грейпфрути), нейтралізують вільні радикали. Вітамін А (печінка, яйця, вершкове масло), тримає в хорошому стані шкіру і слизову оболонку і збільшує кількість імунних клітин. Вітаміни групи B (банани, авокадо, м'ясо, риба, молочні продукти, продукти з цільного зерна) підтримують нервову систему, мають антідепрессіонное дію і беруть участь у виробництві речовин, необхідних для зміцнення оборони.
Потрібно також залізо (печінка, м'ясо, брокколі, квасоля, шпинат), селену і цинк (гарбузове насіння, хліб грубого помелу, гречана каша), кальцій (молоко і молочні продукти). Що ще варто приймати їжу?
Що є взимку: цитрусові
Зима для нас найкращий час на грейпфрути, апельсини, мандарини, лимони - вони зараз свіжі і найцінніші. Тому слід обов'язково вживати їх щодня. Містять багато вітаміну C, вітаміну B, бета-каротину, калію, кальцію і ряд інших компонентів.
Систематична їжа одного грейпфрута в день (червоні сорти мають найбільшу кількість вітаміну С), запобігає раку і хвороби серця. Лимон, крім вітаміну C, містить багато рутини, яка запобігає втраті цього цінного вітаміну і ущільнює кровоносні судини.
Ви відчуваєте біль в горлі? Намагайся пити маленькими ковтками воду з лимонним соком. Ефірні масла вивільняються під час чищення мандарина або апельсина розслаблюють і покращують настрій. Один апельсин або два мандарина покривають потребу у вітаміні А, C, м'якоть одного грейпфрута - 1/3 дози бета-каротину.

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.