Facebook Pixel

Що потрібно знати про біотвані?

Що потрібно знати про біотвані?

Біотин - це один з вітамінів групи В. У дорослих його дефіцит може призвести до сухості шкіри, нудоті, анорексії, а також себореї. А симптомами недостатньої кількості біотину в дитячому організмі є себорейний дерматит (корочка на голові), попрілість і випадання волосся.

Біотин вважається популярним засобом для зміцнення нігтів, а також для оздоровлення волосся. Дослідження показали, що прийом добавки з біотином (2500 мкг в день) здатний збільшити товщину нігтьової пластини на 25%. А також 91% людей, які брали участь в дослідженні і приймали вищезгадану дозу біотину в день, помітили значне поліпшення самопочуття. Позитивна дія біотину на здоров'я волосся показує його здатність покращувати метаболізм жиру шкіри голови.

Дуже поширеним захворюванням волосся є себорейний дерматит - надмірна жирність і лупа. Найчастіше це захворювання з'являється в дитячому або в літньому віці.

У діток воно проявляється у вигляді кірочок на голові, і багато історії хвороб демонструють успішне лікування за допомогою біотину. А ще ця добавка показує хороші результати при лікуванні попрілостей у дітей. Для лікування себорейного дерматиту у дорослих одного біотину буде мало, потрібно включати всі вітаміни групи В.

Також вчені довели, що добавки, до складу яких входить біотин , покращують використання цукру в крові, тим самим підвищуючи чутливість до інсуліну. Таке поліпшення є результатом активності ферменту глюкози, який допомагає печінки поглинати цукор крові. Беручи за 8 мг біотину двічі в день, ви можете знизити рівень цукру в крові, що дозволить краще контролювати глюкозу в крові при діабеті типу 1. Також дослідження показали, що якщо біотин поєднувати з хромом з метою контролю рівня цукру, то вони знижують рівень тригліцеридів в крові у людей з діабетом 2 типу.

дозування біотину

Безпечною дозою вживання біотину разом з їжею вважається 30-100 мкг. Якщо ж ви хочете зміцнити нігті і волосся, то дозування повинна складати 1000-3000 мкг в день. Для матерів-годувальниць, діти яких хворіють себорейний дерматит - 3000 мкг в день, а для лікування діабету і діабетичної невропатії - від 4 до 8 мг два рази на день.

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.