Facebook Pixel

Що потрібно знати про вітаміни для вагітних

Що потрібно знати про вітаміни для вагітних

Вітаміни для вагітних - приймати чи ні?

В першу чергу розвінчаємо міф про те, що прийом полівітамінів може стати причиною розвитку у дитини алергії. Прямого впливу - ні. Алергія обумовлена генами, і вона може з'явитися у дитини тільки якщо вона є у батьків або їх батьків.
Друге поширена помилка - приймати вітаміни потрібно тільки починаючи з другого триместру, а до цього плід малий, і додаткове харчування для нього не потрібно. Але саме в першому триместрі в організмі жінки відбуваються важливі гормональні зміни, що супроводжуються токсикозом. І підтримати організм жінки в цей період за допомогою вітамінів цілком розумно. Можна не брати в першому триместрі повний полівітамінний комплекс, а пити окремо: фолієву кислоту, вітамін Е і препарати йоду. Ці речовини нормалізують гормональні зміни і потрібні для розвитку плода на ранніх стадіях.

Які вітаміни потрібні вагітним?

Фолієва кислота (або вітамін В9) - в даний час єдиний препарат, який офіційно рекомендується суспільством акушерів і гінекологів для всіх вагітних, починаючи з ранніх термінів (а бажано і до зачаття). Додатковий прийом фолієвої кислоти знижує ризик вад розвитку у дитини, в першу чергу серцево-судинної і нервової систем.
Друге речовина, яке можна приймати впевнено, - залізо. Від його нестачі в організмі розвивається анемія - найпоширеніше захворювання при вагітності. Залізо зміцнює м'язи і підтримує їх тонус. У тому числі і м'язи матки, запобігаючи ризик викидня.
Вітамін С - теж потрібен для профілактики анемії. А ще це кращий антиоксидант!
Вітамін Е - «відповідає» за гормональний баланс і формування плаценти, а також нормалізує обмін речовин. До речі, приймати вітамін Е корисно і до вагітності - він стабілізує менструальний цикл, сприяє зачаттю.
Йод потрібен вже на стадіях активного розвитку плода. В першу чергу для формування скелета і нервової системи.
Кальцій - речовина, необхідне для скелета і ендокринної системи дитини. З нестачею кальцію вагітні жінки стикаються найчастіше, його зовнішня ознака - проблеми з зубами. Це ще один препарат з категорії «маст хев» для вагітності.

З чим потрібно бути обережніше при виборі вітамінів?

При виборі комплексу вітамінів для вагітності зверніть увагу на склад: в деякі препарати не включений, наприклад, йод, а в деяких є тільки вітаміни і немає мікроелементів.
Є також кілька вітамінів, з якими потрібно бути обережніше: вітаміни А, К і вітаміни групи B (крім фолієвої кислоти). Їх дози повинні бути помірні, так як можливі негативні ефекти від надлишку в організмі. Вітамін А не рекомендується приймати у формі ретинолу ацетату, а тільки у формі бета-каротину: це виключає ризик передозування.
Biotus рекомендує комплекс для вагітних від Solgar . Це добре збалансована формула, яка містить всі необхідні речовини в розумних пропорціях. Препарат виробляється в США і відповідає найвищим стандартам якості. "

Зміст
  • Вітаміни для вагітних - приймати чи ні?
  • Які вітаміни потрібні вагітним?
  • З чим потрібно бути обережніше при виборі вітамінів?
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.