Facebook Pixel

Дефіцит йоду: як визначити і заповнити?

Дефіцит йоду: як визначити і заповнити?

Вага щитовидної залози приблизно від 12 до 25 грамів. Але, не дивлячись її низька вага, цей орган відповідає за нормальний розвиток всього організму людини. І основним інгредієнтом, який нормалізує функцію щитовидної залози є йод.

Що таке йод?

Йод - це речовина, яка несе повну відповідальність за нормальне функціонування щитовидної залози. Від настрою і повноцінного сну до вагітності - всі ці процеси безпосередньо залежать від наявності необхідної кількості йоду в організмі.

 

дефіцит йоду

Інтелектуальний розвиток безпосередньо залежить від наявності йоду. За Результатам досліджень, які були проведені Організацією Об'єднаних Націй, близько сорока трьох мільйонів чоловік страждають від розумової відсталості через нестачу йоду в організмі. Ламинария, Solgar, 250 капсул

Якщо в організмі нестача йоду, це може проявлятися в наступних симптомах:

Дратівливість.

Сонливість.

Інтелектуальна недостатність.

Погіршення пам'яті.

Млявість.

Постійна втома.

Дефіцит йоду в жіночому організмі негативно впливає на здоров'я молочних залоз, викликає порушення менструального циклу, безпліддя.


Нестача йоду в організмі дитини проявляються такими симптомами:

Порушення діяльності головного мозку.

Кретинізм.

Поява глухонімоти.

Зниження кальцію в кістках.

Порушення статевого розвитку.

Тендітні кістки.

дисплазія

Слід пам'ятати, що йод - це речовина, яку організм не може сам синтезувати, отже, він повинен надходити з їжею або харчовими добавками. Багато людей намагаються компенсувати нестачу йоду різними біологічно активними добавками і це правильно, тому що в нашій місцевості отримувати достатню кількість йоду з їжею просто неможливо. Йод міститься в морепродуктах і водоростях, і ви можете задати собі питання: як часто Ви вживаєте морепродукти, а тим більше морські водорості в їжу? Відповідь буде швидше за все негативний, тому вам самим варто задуматися про придбання добавок, що містять йод, нехай навіть самих недорогих.

Але ви завжди повинні пам'ятати, що передозування йоду теж дуже небезпечна для організму, тому перевищувати добову потребу не варто без призначення лікаря. Великі дози йоду потрібні тільки при гострій його недостатності діагностованою лікарем.

Процесс получения суточной потребности йода

 

дозування йоду

Для дітей у віці до п'яти років добова доза йоду дорівнює 90 мкг.

Діти від 5 до 12 років повинні отримувати не менше 120 мкг йоду на день.

Підлітки і дорослі - 150 мкг йоду на день.

Під час вагітності та в період лактації, жінка повинна отримувати, принаймні, 250 мкг йоду на день.

 

Зміст
  • Що таке йод?
  • дефіцит йоду
  • дозування йоду
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.