Facebook Pixel

Дія колагену на організм

Дія колагену на організм

Колаген є одним з основних елементів, що формують, зокрема, шкіру, сухожилля, кістки, суглоби, рогівку ока. Колагенові волокна є надзвичайно еластичними і міцними. Забезпечують захист внутрішніх органів (нирки, печінку, шлунок) і утримує їх у правильному положенні. Колаген піклується про належної гідратації шкіри. Завдяки йому оновлюються клітини шкіри. Колаген грає важливу роль в імунній системі: зупиняє розвиток патогенних бактерій, токсинів і ракових клітин. Організм сам виробляє колагенові волокна.

Наслідки нестачі колагену в організмі

Організм людини після 26 років життя поступово втрачає здатність відновлення колагенових волокон. Але не тільки це є причиною зниження кількості колагену в організмі. На колагенові волокна згубно діють також хвороби і посилена фізична активність. Руйнування колагену і проблеми з його реконструкцією є причиною порушень руху, хвороби суглобів, болях в спині, появи глибоких зморшок, целюліту і надмірної випадання волосся.

Колаген в шкірі

Завдання колагену стежити за виробленням синовіальної рідини, а також впливати на еластичність і твердість хряща. На стику рухливих кісток є спеціальна слиз, яка зменшує тертя. Коли зменшується кількість синовіальної рідини (наприклад, внаслідок хвороби), то в результаті кожного руху ми відчуваємо біль. Згодом в нашому організмі не вистачає міді, вітамінів А, С, Е . Саме ці речовини діють як допоміжний засіб на відновлення колагенових волокон. Невелика кількість колагену є причиною ослаблення стану нашої шкіри. Різні чинники (сонячна радіація, вільні радикали) надають на неї шкідливий вплив. Отже, поглиблюються зморшки, шкіра втрачає еластичність і гнучкість. Дефіцит колагену викликає поява целюліту, який з'являється у людей худих і ситих.

заповнення колагену


На жаль, колаген майже не зустрічається в продуктах харчування. Для його заповнення варто використовувати спеціальні харчові добавки . Колаген отриманий в рідкому вигляді швидко всмоктується. Регулярний прийом колагену приносить помітні результати.

Зміст
  • Наслідки нестачі колагену в організмі
  • заповнення колагену
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.