Facebook Pixel

Дієтичні добавки для дівчат 25-30: з чого почати?

Дієтичні добавки для дівчат 25-30: з чого почати?

Натуральні дієтичні добавки популярні в наш час, як ніколи! Зірки шоу-бізнесу, відомі актори, фітнес-тренери, натуропати все частіше пишуть і говорять про улюблених БАД-ах в соцмережах. Незважаючи на безліч дискусій, науково доведено, що дієтичні добавки - це джерела вітамінів, мінералів і антиоксидантів, які допомагають підтримувати здоров'я, красу і молодість шкіри, волосся і нігтів. Несприятлива екологія, щоденні стреси, прискорений ритм життя і незбалансоване харчування - це основні тривожні «дзвіночки» навіть для молодих жінок. Які ж дієтичні добавки можуть стати джерелом життєво важливих нутрієнтів для дівчат 25-30 років?

«Живі» вітаміни: трохи історії

З давніх-давен на столах наших бабусь було багато зелені, фруктів, овочів, каш, горіхів і рослинних масел. Наші предки знали, що саме в цих продуктах міститься максимальна кількість корисних речовин, необхідних для гарного самопочуття, активності і продовження молодості. Адже життєвий тонус, краса волосся, шкіри та нігтів залежать від того, чи отримуємо ми в достатній мірі комплекс нутрієнтів. Суперфуд і збалансоване харчування і в наш час дуже популярні, але крім корисних ласощів, в нашому раціоні з'явилися натуральні дієтичні добавки , які особливо люблять дівчата. І цьому є пояснення!

Про те, що вживання в їжу певних продуктів допомагає людям уникнути ряду захворювань, було відомо дуже давно. Але складно повірити в те, що лише в XX столітті польському біохіміку Казимиру Функу вдалося виділити активне азотовмісна речовина, яке він назвав «вітамін». Назва було утворено з слів vita - життя і amine - амін, тобто азотовмісна з'єднання. Правда, пізніше з'ясувалося, що далеко не всі вітаміни містять азот. Але термін «вітамін» міцно закріпився в науковому середовищі і в нашому повсякденному житті теж.

Нутрієнти краси для дівчат

Якщо в цілому ви виглядаєте і відчуваєте себе добре, не маєте хронічних захворювань, повноцінно харчуєтеся і займаєтеся спортом 2-3 рази на тиждень, то можна почати з базового, мінімально необхідного набору вітамінів.

Перед тим, як починати приймати дієтичні добавки, краще проконсультуватися з лікарем, а також враховувати свій вік і особливості організму. Звичайно, молодим дівчатам 25-30 років для гарного самопочуття і доглянутого зовнішнього вигляду важливо підтримувати здоровий режим сну і харчування: вживати свіжі сезонні овочі та фрукти, пити достатньо води і не забувати про 7-8-годинному сні.

Однак саме в цей період у більшості жінок починаються повільні процеси старіння шкіри і організму в цілому. У клітинах менше синтезується природний колаген, глутатіон і гіалуронова кислота - речовини, які підтримують пружність шкіри, здоров'я кісток і суглобів, складні захисні процеси організму.

Які ж дієтичні добавки потрібно включати в раціон для підтримки краси шкіри, волосся і нігтів, а також для активності і гарного самопочуття?

Біотин (вітамін B7), вітаміни групи В

Біотин - це високоактивний нутрієнт, який відноситься до вітамінів групи B. Водорозчинний вітамін B7 потрапляє в організм лише з продуктами харчування, тому при його дефіциті потрібно додатково приймати дієтичні добавки. Науково доведено, що харчові добавки з біотином ефективні при випаданні волосся, вони також сприяють пружності шкіри і зміцненню нігтів. Вітаміни групи В підвищують стресостійкість організму, позитивно впливають на нервову систему, оскільки беруть участь в утворенні серотоніну - «гормону щастя».

Риб'ячий жир

Містить незамінні омега-3 жирні кислоти, які відіграють важливу роль в передачі нервових імпульсів. Уповільнює процеси старіння клітин, покращує стан шкіри, волосся і нігтів, підтримує еластичність судин. Риб'ячий жир знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Сприяє покращенню пам'яті, розумової працездатності та емоційної стабільності.

Кальцій і вітамін D

Жінки 25-30 років часто стикаються з дефіцитом кальцію та вітаміну D, що викликає проблеми з зубами, а також небезпечне захворювання - остеопороз, яке характеризується крихкістю кісток і зубів. Прийом кальцію і вітаміну D - це ефективна профілактика остеопорозу і рахіту.

Вітамін А (ретинол)

Вітамін А часто називають нутрієнтом молодості і краси. Він прискорює процес регенерації тканин, освітлює пігментні плями, сприяє розгладженню зморшок і виробленні колагену. Головні джерела цього вітаміну - це вершкове масло, рослинні олії, гарбуз, курага, печінка тріски, яєчні жовтки.

вітамін C

Вітамін С - один з найпотужніших антиоксидантів! Аскорбінова кислота сприяє зростанню і відновленню кісток, загоєнню ран, підвищенню стресостійкості. Вітамін С також допомагає при профілактиці сезонних застуд, прискорює перебіг ГРВІ та полегшує всмоктування заліза. Кращі харчові джерела вітаміну С: цитрусові, малина, чорна смородина, болгарський перець, полуниця, брокколі.

Вітамін Е

Вітамін Е підтримує красу і здоров'я шкіри, волосся і нігтів, корисний для очей, а також для підтримки імунної системи. Вітамін Е міститься в рослинних оліях (оливкова, соняшникова, рапсова), в яйцях, горіхах, зелених листових овочах.

Дорогі читачки, погодьтеся, здоровий, доглянутий вигляд, гарне самопочуття і активність багато в чому залежать саме від нас! Повноцінний сон, збалансоване харчування, прийом натуральних дієтичних добавок, позитивні емоції, а також гармонія зі світом і c собою - найкращі помічники для підтримки здоров'я, молодості і краси на довгі роки. Будьте красиві, здорові і радісні з Biotus!

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.