Facebook Pixel

Для кого мороз може бути небезпечний? Які хронічні захворювання посилюються взимку?

Для кого мороз може бути небезпечний? Які хронічні захворювання посилюються взимку?

У разі деяких хронічних захворювань зима може посилювати дискомфорт. Зокрема, гіпертонії і ревматичних захворювань. Лікарі спостерігають також більше випадків інсультів і інфарктів. Чому симптоми багатьох захворювань проявляються взимку?
Чому симптоми багатьох захворювань, особливо хронічних захворювань, погіршуються в зимовий період. Також взимку деякі захворювання зустрічаються частіше. Чому так відбувається? Хто повинен звернути особливу увагу на здоров'я в зимовий період?

Взимку більше інсультів і інфарктів

У цю пору року лікарі констатують більше випадків інсульту і серцевих нападів через зростання тиску. Чому? По-перше, низька температура повітря підвищує артеріальний тиск крові. По-друге, в зимовий період виникають великі коливання атмосферного тиску. Це особливо небезпечно для літніх людей і всіх, хто має гіпертензію. Вони повинні взимку регулярно вимірювати тиск, щоб вчасно звернутися до лікаря.

Біль в суглобах посилюється взимку

Взимку більше страждають особи з остеоартритом. Висока вологість повітря робить, так що біль відчувають набагато сильніше, ніж, наприклад, навесні. Взимку ми також більш схильні до різного роду переломів, а також пошкоджень кінцівок. Перекинутися на крижаній стежці або сходах може мати неприємні наслідки для здоров'я. У зимовий час найчастіше відбуваються переломи кісток зап'ястя, стегна або щиколотки, а також вивихів і розтягувань. Щоб уберегти себе від нещасного випадку на льоду купуйте зручне взуття з нековзною підошвою.

Зимові проблеми діабетиків

Діабетики більш схильні до різного роду грибкових інфекцій. Їх організм ослаблений, і, крім того, шкіра через кілька шарів одягу гірше дихає.

Проблеми з сечовим міхуром взимку

Дами в цю пору року вони більш уразливі на дискомфорт з боку сечового міхура. Симптоми - часті візити в туалет і біль при сечовипусканні. Щоб уникнути цього, в холодні дні можна носити тепле бавовняну білизну, яке захистить від низької температури. Стрінги або штани в обтяжку гарні на літо, а не в холодні дні.

Герпес з'являється на морозі

Взимку більш, ніж коли-небудь ми схильні до дії вірусу герпесу. Передбачається, що носіями цього вірусу є близько 80 відсотків людей в світі. У сплячому режимі він не дає ніяких симптомів, активізується під впливом перевтоми, стресу, великих перепадів температури, пересушеного повітря. Герпес атакує навколо рота і носа. Найкращий захист - це зміцнення загального імунітету .

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.