Facebook Pixel

Їжовик гребінчастий: смачний імуностимулятор

Їжовик гребінчастий: смачний імуностимулятор

Смачний делікатес, потужний антиоксидант, яскравий представник лісової фауни - корисні властивості гриба Їжовик гребенчатого не злічити. Рідкісний представник грибного царства активно використовується для приготування різних страв, а також у виробництві дієтичних добавок. Це потужний імуностимулятор, який використовується для комплексного лікування таких небезпечних захворювань, як рак і хвороба Альцгеймера. Якими ще корисними властивостями володіють ці незвичайні гриби?

"Лісовий морепродукт"

Їжовик гребінчастий зустрічається в дикій природі досить рідко. Він росте на стовбурах листяних дерев в умовах теплого і вологого клімату, вважаючи за краще березу, дуб або бук. Гриб зустрічається в Криму, Амурської області (Росія), в північній частині Китаю, на Кавказі. Сезон плодоношення починається в серпні і закінчується в жовтні. Гребінчастий Їжовик володіє відмінними смаковими якостями, тому використовується в приготуванні різних страв.

В їжу цей гриб зазвичай вживають в смаженому або вареному вигляді: з нього готують супи, соуси, начинки для пирогів, гарніри. Якщо звичайні гриби часто називають лісовим м'ясом, то Їжовик можна сміливо охрестити «лісовим морепродуктів», так як за смаком він нагадує креветки, крабів або омарів. Завдяки незвичайним смаковим якостям, гриб дуже цінується на Сході і часто зустрічається в меню азіатських ресторанів.

Корисні властивості

Однак, Їжовик гребінчастий відомий не тільки своїм незвичайним смаком. Гриб має багато корисних властивостей. Це відмінний імуностимулятор, який знижує рівень холестерину в крові, має протизапальні властивості. На Сході Їжовик гребінчастий застосовується для відновлення нервових клітин, а також як антисептик. Як дієтична добавка, гриб використовується для профілактики склерозу, недоумства, депресій, хвороби Альцгеймера.

В Японії вважається, що постійне вживання Їжовик гребенчатого в їжу допоможе зцілити або запобігти гастрит. Гриб також має протиракові властивості, тому активно використовується при комплексному лікуванні лейкемії, доброякісних і злоякісних пухлин. Дикий гребінчастий Їжовик занесений до Червоної книги. Його вартість на ринку дуже велика. Зараз гриб культивується у Франції, Китаї, Японії, але вирощені штучним способом гриби менш корисні і коштують значно дешевше, ніж дикі.

Їжовик гребінчастий: лікування пухлин

Найбільш широке застосування Їжовик гребінчастий отримав в Китаї, там він використовується не тільки в кулінарії, але і в народній медицині. Адже в складі ожини гребінчастих є речовини, які надають протипухлинний ефект: геріценони, бета-D-глюкан, похідні ціатана, провітамін D, ерінаціни.

Китайці вважають, що вживання в їжу цих грибів сприяє харчуванню мозку і зміцненню інтуїції. Вони використовуються для лікування різних видів захворювань: гастриту, виразки шлунка, лейкемії, раку стравоходу. На Сході Їжовик гребінчастий вважається засобом імунокорекції, антидепресантом, стимулятором росту нервових закінчень, препаратом, що знімає тривожність.

Клінічні випробування показали, що Їжовик гребінчастий ефективний при лікуванні пухлин доброякісного і злоякісного характеру: міом, фібром, аденом, кіст, раку печінки, легенів, шлунка, стравоходу і молочної залози. При онкологічних захворюваннях спостерігалося поліпшення стану: пухлини ставали менше в розмірах, а деякі навіть повністю розсмоктувалися.

Як бачимо, Їжовик гребінчастий - це справжній еліксир здоров'я! Лікарі рекомендують використовувати екстракт гриба в комплексній терапії при лікуванні раку, хвороби Альцгеймера, при проблемах з пам'яттю, депресії, стресах і перевтомі, а також як потужний імуностимулятор і антиоксидант.

Зміст
  • "Лісовий морепродукт"
  • Корисні властивості
  • Їжовик гребінчастий: лікування пухлин
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.