Facebook Pixel

Яку роль відіграють ферменти в нашому організмі?

Яку роль відіграють ферменти в нашому організмі?

Багато хто знає, що організм без ферментів не може нормально функціонувати, а саме перетравлювати їжу. Але, що це таке і які ще функції виконує потрібно розібратися. Ферменти є незамінними речовинами, їх можна знайти не тільки в продуктах харчування, а й в речовинах для миття і прання. Кожен з них виконує важливі функції. В організмі ферменти допомагають перетравлювати їжу, а миючі засоби, в яких є ферменти виводять плями з посуду, одягу та інших предметів.


Ферменти також виконують функцію прискорювача хімічних реакцій, які відбуваються в клітинах, допомагають легкому засвоєнню їжі і її перетравленні, а також прискорюють обмін речовин.

Одні ферменти руйнують великі молекули на менші, щоб допомогти організму їх з легкістю переварити, інші навпаки - з'єднують дрібні молекули в великі речовини. Молекули, які з'єднуються ферментами, тобто субстрати, створюють прямий зв'язок з однією з частин ферментів. Так налагоджується їх робота, яка сприяє травленню в організмі людини.

Висока температура у людини пояснюється тим, що прискорює інші реакції в організмі. Але варто сказати, що таке відбувається тільки при ферментативної реакції, коли температура тіла перевищує 40 градусів. Якщо температура опустилася нижче норми, то швидкість ферментативних реакцій підвищиться знову.


Також на швидкість даної реакції впливає показник кислотності - рН. Для кожного ферменту існує індивідуальний рівень кислотності, при якому реакція протікає безболісно. Зміна рівня рН призводить до прискорення ферментативної реакції. Нормалізація рівня рН приводити до відновлення нормальної активності ферменту.

Ферменти, які наявний в організмі людини діляться на 2 групи:

 

  • метаболічні - нейтралізують токсини і сприяють підвищенню енергії і продукування білків. Також прискорюють біохімічні процеси в організмі.

  • травні - допомагає перетравлювати і засвоювати їжу. Якщо організм погано перетравлює продукт, то варто скорегувати свій раціон, включити таку їжу, яка містить фермент здатний розщеплювати вживану їжу.

 

Ферменти, які можна знайти в їжі

Харчові ферменти - це речовини - каталізатори, які здатні розщеплювати продукти харчування до того стану, якого організм здатний їх поглинути і переварити. У людському організмі зосереджені різні види ензимів (ферментів), які знаходяться на різних ділянках травних шляхів.

 

Саме ферменти допомагають організму розщеплювати їжу на продукт, стан якого буде відповідне для подальшого використання поживних речовин

Продукти, які містять безліч ферментів - це прямий джерело для появи корисних бактерій, необхідних для нормального метаболізму.
Вважають, що абрикос містить багато корисних речовин, які допомагають прискоренню обміну речовин і травленню. Також він розщеплює глюкозу і підвищує енергію.

Ліпаза, яку виробляє підшлункова залоза, прискорює процес перетравлення ліпідів. Продуктом, який містять цей фермент є авокадо. Завдяки корисним його властивостями, їжа не тільки буде краще перетравлюватися, але і очистить кишечник від шлаків, а також матиме позитивний вплив на шкіру і волосся.

 

Амілаза і мальтаза також є важливими ферментами. Їх можна знайти в таких продуктах, як банани, хліб, картопля та різних крупах. Мальтазаа відмінно розщеплює солодовий цукор і устраненяет його надлишок.
Ананас, до речі, містить такий фермент, як бромелайн, а він в свою чергу усуває захворювання на рак і перешкоджає появі запальних процесів в організмі.

 

Ферменти в косметології

Зараз в косметології використовують різні види підтримки здоров'я шкіри, омолодження і ін'єкції.

За допомогою ферментів в косметологічних засобах, на наша шкіра шкірі зникають плями, висип і, на місці сухих ділянок, з'являються нові клітини, які сприяють виділенню нових корисних ферментів.
У косметології ферменти мають назву - бактерії і для ферментації засоби по догляду використовують різні види бактерій - лакто і біфідо. Вони руйнують бар'єри в клітинах, після чого корисні речовини максимально вбираються в шкіру і надають зволожуючу та антиоксидантну дії.

Найчастіше використовують екстракт червоного женьшеню, який справляється зі зморшками, доданню шкірі природного кольору і не викликає роздратування.

Варто сказати, що всі види ферментів не роблять на шкіру ніяких негативних реакцій, включаючи роздратування. Тому такі засоби підходять для всіх типів шкіри.
Також ферменти значно знижують ризик до появи запалень на шкірі обличчя і тіла, а навпаки, сприяє активному зволоженню.

Як бачите ферменти, дійсно, відіграють важливу роль в нашому організмі і зовнішньому вигляді. Рекомендуємо вживати побільше продуктів, що містять корисні ферменти, які допомагають легкому засвоєнню їжі і її перетравлювання, щоб уникнути негативних наслідків.

Стаття написана штатним письменником Biotus

 

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.