Facebook Pixel

Фітнес-клуб не для всіх або Як бути в формі без спортзалу?

Фітнес-клуб не для всіх або Як бути в формі без спортзалу?

Всупереч поширеній думці, далеко не всі успішні і красиві люди відвідують фітнес-клуби і мають особистого тренера. Насправді, така установка - не більше ніж маркетинговий хід, прийом, щоб змусити вас не шкодувати грошей на свою привабливість, купуючи дорогий абонемент на рік і користуючись ним всього кілька разів.

Правда в тому, що більшість людей, які вважаються в суспільстві успішними, просто не має часу на регулярні тренування 3-4 рази на тиждень. Левову частку доби забирає робота або улюблену справу, потім - соціальні обов'язки і зв'язку (сім'я, друзі, партнери, потрібні знайомства, професійні тусовки). Час, що залишився займає дорога, відпочинок, гігієна і сон. І якщо ваш заробіток не залежить безпосередньо від зовнішнього вигляду, то жертвувати необхідним відпочинком заради походу в спортзал не дуже раціонально. Крім елементарний брак часу, існує ще кілька причин, через які люди не хочуть відвідувати фітнес-клуби.

1. Гидливість

Спортзал для чутливих відвідувачів це не тільки тренажери, а й чужі пітні тіла навколо. Мокрі лавки і загальний інвентар для тренувань також не додають ентузіазму, мільярди мільярдів бактерій отруюють охайним людям все задоволення від спорту. Навіть ті відвідувачі клубів, які заради створення рельєфного тіла намагаються не звертати уваги на недоліки, роблять зауваження або вибухають гнівними постами в соцмережах про несправедливість співіснування з нечепурами.

2. Незручність

Якщо ваші форми далекі від ідеалу, весь час може здаватися, що на вас всі дивляться і навіть обговорюють. Насправді це не так, кожен в залі зайнятий собою і не звертає уваги на чужі недоліки фігури. Але навіть люди з ідеальними фізичними параметрами можуть соромитися роздягатися догола в роздягальні і користуватися загальними душовими.

3. Неможливість зосередитися

Щоб виконувати вправу правильно, з максимальною опрацюванням м'язів, необхідно відволіктися від усього і зосередитися. Тому в залі так багато людей в навушниках. Але куди подіти мелькають заставки на моніторах, безперервний потік тренуються і моторошні звуки із зони вільних ваг, які перекривають будь-яку музику і змушують здригатися земну поверхню?

4. Безглуздість

Є дуже діяльні люди, які вважають біг на доріжці в задушливому приміщенні марною тратою часу і ресурсів. Замість тренажерів вони із задоволенням тертя біцепс і трицепс за допомогою лопати, копаючи траншею під фундамент, так як чітко уявляють собі результат - новий сарай. Такі люди люблять бути в формі, але цінують фізичну активність "з толком" і не збираються витрачати енергію даремно.

ОТЖЕ,

  • якщо ви зараз читаєте текст з обуренням, вважаючи вищеперелічене отмазками, які характеризуються одним словом - лінь, то вітаємо, ви великі молодці, тримайте безглютеновий бублик і йдіть тренуватися далі.

  • якщо ви вирішили, що потрібно жити повним життям, валятися скільки завгодно, є що завгодно і виглядати як доведеться, вітаємо, ви бодіпозітівщік і далі можете не читати всякі дурниці про красиве тіло.

  • якщо ви не відвідуєте спортзал з причин, наведених вище, проте любите себе і хочете жити довго і щасливо, вітаємо, наступна інформація саме для вас.

Як бути в формі при самому щільному графіку життя?

Існує три кита, на яких тримається наше самопочуття. Це харчування, сон і активність. Вони повинні бути в повному порядку, і цього можна досягти, просто скорегувавши життєвий уклад. Прийти в форму і побачити результат можна досить швидко, тільки налагодивши режим дня, який підходить саме вам.

Фізична активність

Незважаючи на насичений денний графік, красиве спортивне тіло можна і потрібно підтримувати рухом. Рівень навантаження буде залежати від віку, статури, стану здоров'я, і, звичайно, бажання. Наприклад, ранкова зарядка протягом 15-20 хвилин прекрасно допомагає бути в формі, дисциплінує, підтримує гнучкість суглобів і тонус м'язів. Можна більше ходити пішки в будні і виділити всього один вихідний для цільової активності - пробіжки, тенісу, тривалої прогулянки. Важливо як результат розглядати саме гарне самопочуття, а вже бонусом піде підтягнутий зовнішній вигляд і спортивне тіло.

Щоб займатися самостійно, вам відмінно підійде калістеніка. З чого почати? Можна просто з прогулянки, під час якої ви будете сповільнювати або прискорювати крок, роблячи по кілька віджимань від кожної лавочки на шляху. Калістеніка - це будь-які вправи з вагою власного тіла, присідання, стрибки, підтягування і розтяжки. Програми калістенікі можна подивитися в інтернеті і займатися у вільний час. Для підвищення мотивації знайте, що 1 година активного руху на свіжому повітрі дорівнює 2 годинам кардіо в спортзалі.

Харчування і вітаміни

Харчування - це 70% результату. Навіть самі виснажливі тренування не зможуть допомогти побудувати гарне тіло без збалансованого харчування, а що вже там говорити про здоров'я. На жаль, їжа не завжди здатна забезпечити нас всіма необхідними поживними речовинами. До того ж ми не живемо в екологічно чистих місцях, наш клімат не передбачає багато сонячних днів в році і ми не маємо можливості цілий рік отримувати якісні свіжі овочі, фрукти, зелень і ягоди. Отже, нам доводиться мати справу з великою кількістю вільних радикалів, вітамінними і мінеральними дефіцитами, сезонними захворюваннями. Але, на щастя, сучасній людині пощастило, що він має можливість контролювати надходження поживних речовин завдяки біологічно активним добавкам до основного раціону.

Якщо Ви маєте на меті підтримувати в порядку вага і бути в формі, настійно рекомендуємо відповісти собі на такі питання:

  1. Чи достатньо надходить магнію, селену, цинку в ваш раціон? Вони як повітря необхідні людині, яка веде активний спосіб життя.

  2. А чи давно Ви перевіряли рівень вітаміну Д? У більшості населення спостерігається його дефіцит.

  3. Думаємо, що про Омега-3 можна не нагадувати, правда? Це обов'язковий нутрієнт для будь-якого дорослої людини в нашій кліматичній зоні.

  4. Антиоксиданти, наприклад, бета-каротин, ресвератрол, куркумін, лікопен або інші. Вони допомагають захистити не тільки органи, а й м'язи.

  5. Ну і звичайно ж вітаміни, а особливо А і Е.

Важливо приймати вітаміни регулярно, зробити це своєю щоденною звичкою, тільки в цьому випадку ефект буде повним.

сон

Це найскладніший пункт. Рекомендації налагодити режим сну часто викликають іронічні усмішки, адже людина не може силою змусити себе заснути. Але є і хороша новина! Після достатньої фізичної активності, збалансованого харчування і вітамінної підтримки - сон прийде сам собою.

Всі ці ресурси пов'язані між собою. Наприклад, ранкова зарядка благотворно впливає на органи травлення, змушуючи їх вчасно прокинутися. Значить, і сніданок ви з'їсте вчасно. І навпаки, якщо ви лягаєте спати після опівночі, то ні про яке здорове харчування годі й мріяти.

Складіть свій індивідуальний життєвий розпорядок і живіть в ньому із задоволенням. Хороше самопочуття і здоровий зовнішній вигляд залежать тільки від вас, а не від абонемента в найкращий фітнес-клуб.

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.