Facebook Pixel

Фолієва кислота при вагітності - чи потрібна вона?

Фолієва кислота при вагітності - чи потрібна вона?

Головною функцією фолату є перенесення одноуглеродних груп - метильних, формільних і подібних до них - від одного органічного з'єднання до іншого. Тетрагідрофолієва кислота - це активна форма вітаміну, саме вона синтезується за участю ферменту дегідрофолатредуктази (ключовий фермент у внутрішньоклітинному метаболізмі фолатів) в клітинах печінки.

Медики при вивченні фолієвої кислоти констатували, що це водорозчинний вітамін і ставитися до групи В, а саме В6. Також виділили такі категорії як: діглутамати, тріглутамати і інші поліглютамату - все це називають фолацином.

Фолат грає важливу роль в розвитку і зростанні, а також постійно змінюються клітин органів і тканин в організмі. Особливо важливий для кровотворення і функціонування імунної та нервової системи.

Незначні кількості фолієвої кислоти синтезує мікрофлора кишечника.

Значення фолієвої кислоти

Вона забезпечує нормальні умови під час клітинного поділу - будова ДНК і РНК для новообразующимися клітин. Це і пояснює важливу роль фолату для правильного росту і розвитку в зароджується організмі (момент коли зростання нового організму особливо інтенсивний).

Виходячи з цього стає зрозуміло, чому так необхідна фолієва кислота при вагітності. Більшість лікарів радять збільшувати її кількість в організмі, адже одним правильним харчуванням вагітної жінки неможливо забезпечити потрібний обсяг даного вітаміну.

У такому випадку варто підібрати препарати, які містять в собі фолат. Її дозування для жінок в положенні повинна повністю задовольняти не тільки маму, а й малюка.

Фолієва кислота запобігає ракові захворювання в організмі. При дефіциті фолату розпізнавання новоутворень ставати більш складним і це впливає на імунну систему.

Перший орган, який страждає від нестачі фолієвої кислоти - це кістковий мозок. Саме тут клітини активно діляться, якщо недостатньо фолату і таким чином виникає дефект розвитку клітин крові. Таким чином в організмі утворюються мегалобластов (паросток великих розмірів), в зв'язку з чим розвивається анемія (недокрів'я).

Форма випуску фолієвої кислоти досить різна - в таблетках, вітамінних комплексах для вагітних. Фахівці рекомендують приймати фолат у вигляді таблеток, кожна з повинна містити 1 г вітаміну. Щоб в організмі майбутньої мами була достатня кількість фолієвої кислоти, варто приймати одну таблетку на добу. Важливо знати, що якщо у вас підвищений ризик появи дефектів у плода або гіповітаміноз, краще проконсультуватися у лікаря і можливо збільшити дозу. Якщо в складі ваших вітамінних комплексах для вагітних вже є фолієва кислота, то додатково пити не потрібно.

Подсуміровав раніше написане починаєш розуміти, що фолієва кислота і вагітність пов'язані між собою. Надходження цього вітаміну повинно бути в достатній кількості для розвитку плода.






Зміст
  • Значення фолієвої кислоти
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.