Facebook Pixel

Як зберігати харчові добавки?

Як зберігати харчові добавки?

Чи знаєте ви як зберігати харчові добавки, таблетки та вітаміни? На ці кошти людина може витрачати мало не половину своєї заробітної плати і в першу чергу ми самі зацікавлені в правильному використанні, вживанні та зберіганні вітамінів, щоб не довелося здійснювати незаплановані і витратні покупки.
Тому нам необхідно знати правила зберігання добавок, які допоможуть зміцнити здоров'я.

  1. Уважно вивчіть етикетку.

    На кожному вітамінний препарат і інших добавках повинні бути етикетки, на яких виробник пише склад продукту, рекомендації щодо вживання, вага, термін виготовлення і термін придатності. Це найважливіші складові, які повинні бути у відкритому доступі для споживача.
    При покупці необхідно детально вивчити інформацію, особливо способи і терміни зберігання.
    Наприклад, рідкі добавки варто зберігати в холодильнику, але більшість препаратів рекомендують зберігати в темних місцях і при температурі нижче кімнатної.

  2. Дотримуйтеся правильної температурі зберігання

    Сонце, спека, надмірна вологість і вогкість сприяють швидкому їх закінченню терміну придатності добавок. Сухі вітамінні препарати найчастіше наполягають зберігати в сухому і прохолодному місці. Тому як водорозчинні вітаміни під впливом вологості можуть втрачати свою форму і зіпсуватися.
    Багато зберігають вітаміни в кухонному гарнітурі, але це не зовсім підходяще місце, так як там температура значно вище ніж в тій же кімнаті, через постійне використання електричних приладів і плити. Ванна кімната також невідповідний варіант, тому що добавки будуть вбирати в себе вологу, внаслідок чого видозміняться і стануть непридатними до вживання.
    Варто сказати, що навіть холодильник, іноді, стає не зовсім ідеальним місцем для зберігання вітамінних добавок, так як з'являтися волога може потрапити всередину погано закритою упаковки. Також не рекомендується носити добавки в сумці або залишати їх на довгий час в машині.

  3. Щільно закривайте упаковку

    Намагайтеся стежить за тим, щоб після відкриття банки з вітамінами, ви щільно її закрили, так як мінімальний пропуск повітря в упаковку може привести до зміни зовнішнього вигляду, властивостей добавок і швидкому їх закінченню терміну придатності.

  4. Зберігайте добавки в недоступних для дітей місцях

    Не дарма на кожному препараті пишеться, що потрібно зберігати вітаміни та інші засоби подалі від дітей, так як діти можуть сильно постраждати від вживання незнайомій яскравої вітамінної таблетки. Батьки в свою чергу повинні з дитинства привчати своїх дітей, що не можна просто так вживати різні добавки.
    В такому випадку помістіть вітаміни туди, куди маленька дитяча ручка не зможе дістати. Якщо ж сталося, що дитина вжив незнайомі йому таблетки, необхідно терміново звернутися в токсикологічний центр.

  5. Утилізуйте не використані вітаміни

    Вміст вашої аптечки необхідно перевіряти і чистити раз на півроку, але не всі знають, як правильно їх утилізувати.

    Потрібно змити в туалет. Не зовсім вірний спосіб, так як деякі таблетки можуть потрапляти в річки і озера, внаслідок потрапляють в труби з проточною водою. Але такий спосіб широко поширений і поки є одним з правильних. Ні в якому разі не викидати в смітник, так як домашні тварини і тварини з вулиці можуть ненароком з'їсти їх, що призведе до поганих наслідків.

    Як правильно це зробити?
    Якщо ж ви вирішили викинути псуються вітаміни в смітник, то помістіть утилізовані таблетки в щільно закривається пакет і при винесенні сміття віднесіть в спеціальну службу з переробки харчових добавок або заздалегідь з ними зв'язатися.

Необхідно завжди пам'ятати про те, що в будь-яких вітамінах може спливати термін придатності, тому необхідно правильно зберігати і вживати, щоб уникнути неприємних наслідків вам і вашим дітям. Вищевказані правила допоможуть ефективно зберігати необхідні кошти для вашого здоров'я.

Стаття написана штатним письменником Biotus.

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.