Facebook Pixel

Як довго тривають симптоми менопаузи?

Як довго тривають симптоми менопаузи?

Припливи є поширеним симптомом перименопаузи. Одне дослідження показало, що помірні або сильні припливи можуть продовжуватися після перименопаузи і продовжуватися протягом 10,5.

Дослідження підтвердили, що чорношкірі жінки та жінки середньої ваги відчувають припливи протягом більш тривалого періоду, ніж білі жінки і з надмірною вагою.

Симптоми менопаузи

Вчасно перименопаузи ви відчуватимете безліч симптомів (наприклад, місячні нерегулярні). Частота, інтенсивність і тривалість симптомів сильно різняться у кожної жінки вчасно перименопаузи і при наближенні до менопаузи.

Після менопаузи симптоми можуть продовжуватися в середньому від чотирьох до п'яти років, але зменшуватися за частотою та інтенсивністю. Деякі жінки повідомляють, що їх симптоми тривають довше.

  • Гарячі спалахи. Це змушує вас відчувати раптовий приплив тепла на обличчі та верхній частині тіла. Вони можуть тривати від декількох секунд до декількох хвилин або довше.  Припливи можуть бути щодня або кілька разів на місяць.
  • Нічні поти. Гарячі спалахи під час сну можуть викликати нічні поти. Нічні поти спричиняють пробудження серед ночі і зробити більш втомленим протягом дня.
  • Холодні спалахи. Ви можете відчути озноб, холодні ноги та тремтіння після того, як ваше тіло охолоне від гарячого спалаху.
  • Вагінальні зміни. Сухість піхви, дискомфорт під час сексу, низьке лібідо та гостра необхідність у сечовипусканні - це симптоми сечостатевого синдрому менопаузи (GSM).
  • Емоційні зміни. Вони можуть включати легку депресію, перепади настрою та дратівливість.
  • Проблеми зі сном. Проблеми зі сном, такі як безсоння, можуть виникнути через нічну пітливість.
<

Якщо ви маєте будь-які з цих додаткових симптомів, зверніться до лікаря, щоб виключити інші причини.

Управління симптомами

Проходження перименопаузи та менопаузи може бути незручним і іноді болючим для багатьох жінок. Але це нормальна і керована частина старіння. Ось кілька порад, які допоможуть вам впоратися з симптомами.

Гарячі спалахи

Спробуйте ці варіанти, щоб допомогти вам запобігти та керувати гарячими спалахами:

  • Використовуйте вентилятор на роботі або вдома.
  • Приймайте оральні контрацептиви в низьких дозах, якщо у вас ще є менструація. Робіть повільні глибокі вдихи, коли починається гарячий спалах.
  • Зніміть кілька шарів одягу, коли відчуєте гарячий спалах.

Сухість піхви

Якщо ви не хочете вступати в статеві стосунки зі своїм партнером, зверніться до лікаря.

Проблеми зі сном та перепади настрою

Спробуйте ці варіанти, щоб уникнути проблем зі сном:

  • Уникайте спати протягом дня.
  • Уникайте фізичних вправ або алкоголю перед сном. font-size: small;'>Пийте тепле молоко або теплий чай без кофеїну перед сном. Спіть у темній, тихій та прохолодній кімнаті.

Ослаблення стресу, правильне харчування та фізична активність можуть допомогти при перепадах настрою та проблемах зі сном. Ваш лікар також може призначити ліки, які допоможе при перепадах настрою.

<

Додаткові процедури

Додаткові дослідження показали, що ризик захворіти на рак молочної залози може зрости з п'ятьма або більше років безперервного використання МГТ (естрогену з прогестагеном, а не тільки естрогену).

Поговоріть зі своїм лікарем, щоб дізнатися більше про гормональну терапію, перш ніж приймати рішення використовувати її.

Коли звертатися за допомогою?

Стани, такі як синдром полікістозних яєчників або рак шийки матки, також можуть спричинити нерегулярну кровотечу. Зверніться до лікаря, щоб виключити інші причини, якщо ви:

  • дуже важкі періоди або періоди з тромбами
  • періоди, які тривають довше, ніж зазвичай
  • пляма або кровотеча після сексу
  • пляма або кровотеча після періоду
  • порушення циклу

 Довгостроковими ризиками для здоров'я, пов'язані з менопаузою, можуть бути остеопороз або хвороби серця. Це тому, що естроген відіграє важливу роль у захисті ваших кісток і вашого серця.  підвищеному ризику обох захворювань.

Повідомляйте про симптоми менопаузи при відвідуванні лікаря. Пройдіть обстеження у свого лікаря, якщо у вас, як і раніше, зберігаються нестерпні симптоми менопаузи, які тривають більше п'яти років після останньої менструації.Переваги менопаузи

  • Позитивна перспектива.  Проведені дослідження в Массачусетському університеті, присвячені жінкам середнього віку, показало, що у більшості жінок переважає позитивне або нейтральне ставлення до менопаузи. Більшість жінок не звертаються за допомогою під час менопаузи.
  • Мудрість досвіду. Менопауза йде рука об руку зі старінням, що несе в собі цінність життєвого досвіду. Психолог Сільвія Гірінг, доктор філософії, Американської асоціації психологів, стверджує , що з її досвіду, у жінок у період менопаузи збільшилася ясність, рішучість, емоційний інтелект. та інші позитивні якості.
  • Немає менструації. Деяким жінкам подобається, що менструація закінчується менопаузою, особливо якщо у них важкі місячні, судоми або ПМС. Як тільки ваш місячний цикл припиняється, вам не потрібно купувати тампони, прокладки або інші менструальні засоби. Немає необхідності контролювати народжуваність після періоду в один рік.

Під час перименопаузи все ще можна завагітніти, тому не варто відразу відмовлятися від контролю над народжуваністю. Після року без вашого періоду, загальновизнано, що вагітність неможлива без медичного втручання.

>

Вам все одно потрібно буде захистити себе від венеричних захворювань.

прогноз

Життя після менопаузи не сильно відрізняється від життя в репродуктивному віці. Не забувайте правильно харчуватися, займатися спортом і регулярно отримувати медичне обслуговування, включаючи огляд зубів та очей.

<

Поживна дієта та регулярні фізичні вправи допоможуть вам зберегти міцні кістки, а регулярні візити до лікаря допоможуть вам виявити проблеми на ранній стадії.

Медичний огляд, проведений  Деброю Роуз Вілсон, 16 травня 2018 р. - Автор Annamarya Scaccia.

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.