Facebook Pixel

Як перемогти простуду? Тільки натуральні засоби

Як перемогти простуду? Тільки натуральні засоби

Кожен раз здригаєтеся, коли колега чхає поряд з вами? Тепло одягаєтеся і з побоюванням відкриваєте вікно на провітрювання? Як би ми не намагалися вберегтися від сезонної застуди та ГРВІ, пізньої осені вкрай складно цього уникнути! Що робити, якщо ви вже застудилися і хочете якомога швидше відновитися і повернутися до своїх звичайних справах? Пропонуємо лише дієві Лайфхак з використанням корисних, натуральних засобів!

Скажімо "ні" парацетамолу і антибіотиків

Хоч пізня осінь цього року все ще радує теплими днями і яскравими пейзажами, але сезон грипу та простудних захворювань вже набирає обертів. Перше, що рекомендують лікарі, якщо ви вже захворіли на застуду, - залишитися вдома, розслабитися і відпочити. Але перш ніж робити перші кроки для відновлення, давайте розберемося, що таке простуда.

Одна з головних причин застуди - це переохолодження, яке послаблює наші захисні сили, дозволяючи вірусам вторгатися і активізуватися в організмі. Тобто основна причина ГРВІ та розвитку застуди - це віруси. Тому не поспішайте запасатися хімічними противірусними ліками, якщо відчуваєте нездужання більше 2-3 днів. Адже такі препарати ефективні лише в перші дні застуди. Лікарі також настійно рекомендують не використовувати антибіотики при застуді!

Застосування такої "важкої артилерії" виправдане лише тоді, коли спостерігаються бактеріальні ускладнення. Також варто відмовитися від популярної "швидкої допомоги", яку люблять і дорослі і діти, - ароматизованих гарячих напоїв на основі парацетамолу. Такі кошти не мають лікувальної дії, а лише тимчасово знімають симптоми. До того ж вони дуже шкідливі для печінки і нирок. Лікарі також не рекомендують збивати температуру хімічними препаратами, якщо вона не вище 38 градусів.

Смачно і корисно: компоти, морси і трав'яні чаї

Не секрет, що при застуді потрібно багато пити, оскільки саме рідина ефективно виводить з організму токсини. І найкраще пити напої, багаті вітаміном С. Натуральний малиновий чай з лимоном, медом і імбиром - це один з найбільш смачних і корисних напоїв, який сприяє одужанню. Лікарі також рекомендують ягідні і фруктові морси і компоти, свіжовичавлені соки з цитрусових, липовий чай і тепле молоко з медом.

Курячий бульйон прискорить одужання

Напевно ви помічали, що при застуді зовсім не хочеться їсти. Таким чином наш організм намагається самостійно боротися з хворобливим станом, щоб не витрачати зайву енергію на перетравлення їжі. Бульйон, приготований з домашньої курки, - це легке, але в той же час поживну страву, яке має протизапальну дію на організм.

Ефірні масла цитрусів

Натуропати рекомендують активно використовувати ефірні масла лимона і грейпфрута для полегшення симптомів застуди. Змішайте 2 л чистої води з краплею лимонного і грейпфрутового масла і пийте рідину протягом дня. Вода, збагачена ефірними маслами, виводить токсини з організму, ефективно усуває біль в горлі, а також полегшує дихання.

Вітамінна підтримка: вітамін С і D

Прийнято вважати, що один з найефективніших вітамінів при застуді - це вітамін С . Існує багато клінічних досліджень, які доводять, що аскорбінова кислота підвищує захисні сили організму, підтримує імунітет, надаючи антиоксидантну дію. Якщо ви вже застуджені, то лікарі рекомендую приймати досить високі дози вітаміну С - від 2 до 4 грамів в день.

Для порівняння: денна норма аскорбінової кислоти для дорослої людини складає близько 1000 мг. Вітамін Д - ще один нутрієнт, який відмінно зарекомендував себе при застуді. Клінічні дослідження довели, що дієтична добавка з вітаміном D3 ефективно усунуть перші симптоми грипу, а також пом'якшує застуду.

Дорогі читачі, насолоджуйтеся красою осені без застуд і грипу! Але якщо раптом вас наздожене нездужання, використовуйте наші перевірені Лайфхак - тільки натуральні методи оздоровлення, які принесуть вам тільки користь!

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.