Facebook Pixel

Як зволожити шкіру? Гіалуронова кислота: в капсулах і косметиці

Як зволожити шкіру? Гіалуронова кислота: в капсулах і косметиці

Гіалуронову кислоту широко використовують як косметологи, так і фармацевти. У вигляді косметики гіалуронова кислота входить до складу омолоджуючих кремів і гелів, як дешевих, так і дорогих. Чим вище ціна кошти, тим краще кислота очищена. На це важливо звертати увагу, тому що якщо в косметиці є домішки, то вона може викликати алергію. Рекомендуємо купувати косметику тільки від перевірених виробників, з позначками про проходження контролю якості.

Гіалуронова кислота - це не якесь біологічне диво, виведене на секретних лабораторіях. А абсолютно натуральна речовина, що входить до складу тканин, в тому числі шкіри. Її функція - утримувати вологу в тілі і «змащувати» суглоби. Вона містить велику кількість кисню, який як магніт притягує молекули води і утворює з ними міцні молекулярні зв'язки. Таким чином, гіалуронова кислота вбирає і утримує вологу, як губка

Одна молекула гіалуронової кислоти притягує до 600 молекул води! Завдяки заповнення шкіри вологою, гіалуронова кислота розгладжує зморшки, і міміка при цьому залишається живий.

Косметика з гіалуроновою кислотою і ін'єкції

Косметологи використовують гіалуронову кислоту у вигляді косметичних засобів і ін'єкцій.

Існує поширений міф, що косметичні засоби (гелі, креми та ін.) З гіалуроновою кислотою «не працюють», бо її молекули занадто більше, щоб проникнути між клітинами шкіри всередину. Однак, на думку авторитетного б'юті-блогу The BeautyBrains, гіалуроніке і не обов'язково проникати в шкіру для того, щоб зволожити її: утримуючись на поверхні шкіри, вона все одно живить і зволожує її. А біохіміки та мікробіологи австралійського Університету Монаша довели на дослідах, що молекули гіалуронової кислоти з косметичних засобів все-таки проникають в шкіру, причому не тільки в верхні її шари, але і в підшкірні.

Тим, хто хоче отримати максимальний ефект від косметики з гіалуроновою кислотою, рекомендуємо перед її нанесенням робити пілінг. А ось для того, щоб за допомогою гиалурона кислоти розгладити зморшки з довгостроковим ефектом, доведеться робити ін'єкції у косметологів. Найпопулярніша з таких процедур - мезотерапія: біоревіталізація, яка істотно зволожує шкіру, стимулює вироблення колагену і еластину і, як наслідок, розгладжує зморшки. Філлери гіалуронової кислоти застосовується також для зміни форми губ, ліфтингу брів і овалу обличчя, виділення скул.

Гіалуронова кислота в біодобавки

Щоб отримати, можливо, менш ефектне зовні, але зате значно більш тривале зволоження шкіри і заодно оздоровити її, гіалуронову кислоту краще приймати в вигляді харчових добавок. При цьому потрібно врахувати: благотворну дію гіалуронової кислоти нерозривно пов'язане з водою. Тому приймаючи курс таблеток, потрібно пити якомога більше води!

Можна отримати гіалуронову кислоту з продуктів харчування - вона міститься у всіх желеподібних продуктах. Наприклад, в холодець.

Нарешті, розвінчаємо останній міф про гіалуронову кислоту. Незважаючи на назву, за хімічним складом гіалуронова кислота не є кислотою - вона не має розчиняють або отшелушивающих властивостей.

Зміст
  • Косметика з гіалуроновою кислотою і ін'єкції
  • Гіалуронова кислота в біодобавки
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.