Facebook Pixel

Як вибрати дитяче харчування?

Як вибрати дитяче харчування?

Один з поширених запитань серед молодих мам - як вибрати для малюка правильну суміш ? Звичайно, для новонароджених краще харчування, ніж мамине молоко, годі й шукати. Але бувають різні ситуації, коли доводиться вдаватися до замінників. І дитяче харчування потрібно оцінювати за тим, наскільки воно близьке до ідеалу. Поки жодному виробникові сумішей не вдалося повторити склад грудного молока, але завдяки сучасним технологіям, в їх склад входить набір важливих компонентів, таких як: білок, жири, вуглеводи, вітаміни і мінеральні речовини.

Багато мам зустрічаються з проблемою травлення у дітей до року. Але тут не варто відразу панікувати, для таких випадків є лікувальні суміші. Завдяки їм дитина ситий і легше справляється з запорами, алергією і лактазной недостатністю.

 

Через достатку молочних сумішей здається, що за складом вони схожі один на одного. Але тут працює фактор індивідуальної переносимості - одна і та ж суміш викликає різні реакції у дитини. Саме тому фахівці підкреслюють, що до вибору харчування потрібно підходити уважно, враховуючи особливості малюка.

 

Щоб склад сухого молока був наближений до жіночого і відповідав особливостям обміну речовин, а також підходив для травлення грудничка, додають спеціальні компоненти. Саме вони допомагають зростаючому організму правильно розвиватися і боротися з інфекціями, покращують роботу органів і систем в цілому.

 

Корисні речовини в сумішах

Пребіотики - саме вони стимулюють зростання корисних бактерій в кишечнику. Тому до складу входить олігосахарид (це особливий вид вуглеводів), який впливає на травну систему і допомагає справлятися з важливими процесами в організмі.

У перші місяці життя організм малюка слабкий і схильний до ускладнень кишечника, тому лікарі радять суміші, де олігосахарид представлений як лактулоза.

Оскільки пробіотики - це живі мікроорганізми (всім відомі як лакто-і біфідобактерії), які мешкають в кишечнику кожної, саме вони допомагають боротися з кишковими інфекціями, алергією і зміцнюють імунітет. Зараз є різні види сумішей, які допоможуть уникнути проблем з кишечником, наприклад, суміш з козячого молока від Kabrita , молочна суміш для дітей до 1 року, Infant Formula від Similac ,Dairy від Nature's One .

 

Нуклеотиди вважаються складними біологічними речовинами і виконують важливу роль в організмі: обмін речовин, поставка енергії для клітин, вони є будівельними блоками для ДНК і РНК, а також впливають на імунітет. У яких сумішах шукати нуклеотиди? У сумішах Milk Based Powder від Nurture Inc. ,Dairy від Nature's One , більше дивіться на сайті biotus.com .

Для старших діток - не менш важливо вибирати харчування, склад якого буде найбільш натуральний і містити в собі велику кількість корисних речовин.

Перехідний варіант від рідкого харчування до твердого - це дитяче пюре. Воно за своєю консистенцією густіше, ніж молоко, і мами починають його вводити в харчування малюка приблизно з 6 місяців (саме в цьому віці дитина починає активно розвиватися, і організм вимагає більш насичену їжу). Пюре повинно бути рівномірним, без шматочків і домішок, адже дитячий організм ще не готовий засвоювати грубу їжу.

Важливо знати, що в перший рік життя варто давати дитині пюре з одного виду овочів і фруктів.

Також для переходу на більш густе харчування підходять каші. Їх зазвичай готують з вівсяної, пшоняної, рисової, гречаної та інших круп, які при перемолу не втрачають своїх корисних властивостей. Вважається, що каші сприяють нормалізації травлення, але важливо звертати увагу на те, щоб вони не містили глютен, сіль і цукор.

Дитячі печеньки підходять малюкам у яких вже з'явилися перші зуби. У їх складі не повинно бути консервантів, барвників і різних штучних смакових добавок. Вони виготовляються з зерна і є смачним прорезивателей зубів для дітей.

При виборі харчування для вашого малюка потрібно аналізувати склад кожного продукту. А також важливо, щоб воно містило в собі корисні речовини і подобалося на смак дитині.

 

Зміст
  • Корисні речовини в сумішах
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.