Facebook Pixel

Як вибрати вітаміни для жінок

Як вибрати вітаміни для жінок

Багато хто вважає, що поділ вітамінів на чоловічі і жіночі - просто маркетинговий хід, але це не так. Вітаміни для жінок відрізняються за призначенням від чоловічих, оскільки потреби жіночого організму фізіологічно відрізняються. Наприклад, вітамін С чоловікам потрібен більше, а ось потреба в залозі у жінок вище, ніж у представників сильної статі. Тому якщо жінка почне приймати вітаміни, призначені для чоловіків, вона може отримати занадто високу дозу одних елементів і недостатня кількість інших.

 

Які вітаміни потрібні жіночому організму:

 

Вітамін А відповідає за хороший зір і формування кісткової тканини, а також допомагає зберегти здоров'я шкіри, волосся і нігтів.

 

Група вітамінів В має широкий спектр функцій. В організмі жінки вони потрібні для належного функціонування нервової системи, беруть участь в метаболічних процесах, в кровотворенні, а також у формуванні імунітету. Особливо важливим для жінки є вітамін В9 (фолієва кислота), від його рівня в організмі залежить регулярність менструального циклу і гормонального фонду в цілому.

 

Для нормальної роботи імунної системи потрібен вітамін С. Саме він є сильним антиоксидантом, який уповільнює процес старіння організму і допомагає краще засвоюватися залозу.

 

Одним з найбільш важливих вітамінів для жінок є вітамін Е. Він відповідає за нормальну роботу статевих залоз і репродуктивне здоров'я.

 

Щомісяця у жінки проходить менструація, і щоб заповнити крововтрату, необхідно залізо. Воно відповідає за процес кровотворення і важливо для клітинного дихання, а ще для здоров'я нервової системи.

Також важливим елементом є цинк, він допомагає підтримувати в тонусі гормональний фонд, приводить в норму метаболізм. Крім цих факторів він потрібен для здоров'я волосяних фолікулів.

Не варто забувати і про синтез колагену в жіночому організмі, адже саме він є "будівельним матеріалом" для шкіри.

Кожен день організм потребує вітамінів, їх нестача позначається на зовнішності і самопочутті. Щоб визначити, якого вітаміну недостатньо, потрібно зробити аналіз крові - цей спосіб дозволить точно дізнатися дефіцит. Але іноді можна обійтися симптомами, які говорять про те, яких "жіночих" вітамінів і мікроелементів недостатньо:

  • суха шкіра, роздратування і лущення - це ознака того, що в організмі недостатньо таких вітамінів як А, Е, В2, В3, В12, заліза і сірки;

  • випадання волосся пов'язане з нестачею вітаміну В3, заліза, а також магнію і цинку;

  • нігті слабкі і ламаються - явна ознака дефіциту кальцію, заліза і вітаміну Е;

  • чутливість зубів свідчить про те, що в організмі недостатньо кальцію, магнію і фтору;

  • бліда шкіра говорить про те, що недостатньо міді, заліза і вітамінів В9 і В12;

  • порушення менструального циклу і хворобливий ПМС - дефіцит заліза, вітаміну А, В9, Е і Д;

  • проблеми із зачаттям - нестача вітаміну В9.

 

Якщо лікар діагностував вам загальну нестачу вітамінів, то варто звернути увагу на мультивітамінний комплекс для жінок. Але якщо у вашому організмі дефіцит якогось певного вітаміну, варто вибрати монопрепарат, оскільки при прийомі мультивітамінний комплексів ви можете отримати надлишок нутрієнтів, і це так само небезпечно, як і дефіцит.

 

Зараз випускають вітаміни в різній формі - капсули, таблетки, сиропи - вибирайте ту, яка вам зручніше, адже великої різниці між ними немає, вони всі ефективні.




Зміст
  • Які вітаміни потрібні жіночому організму:
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.