Facebook Pixel

Як вилікувати псоріаз?

Як вилікувати псоріаз?

Що таке псоріаз?

Це дуже поширене шкірне захворювання, яке характеризується появою на шкірі висипань і лущення, викликане великим скупченням відмерлих клітин шкіри. Крім впливу на шкіру, псоріаз може викликати запальні форми артриту і відбитися на стані нігтів.

Уражена на псоріаз шкіра виглядають почервонілий з висипом або білястим нальотом. Псоріаз зазвичай проявляється на зворотному боці зап'ястя, ліктях, колінах, сідницях і щиколотках. На нігтях псоріаз проявляється у вигляді плям або точок, нігті можуть покриватися борозенками або змінювати колір. Псоріаз може також вплинути на суглоби і викликати псоріатичний артрит.

Що викликає псоріаз?

Причиною псоріазу є занадто швидке накопичення відмерлих клітин верхнього шару шкіри. При цьому дерматози поділ клітин шкіри відбувається майже в тридцять разів швидше ніж у здорового організму. Так як вони не встигають повністю дозріти, міжклітинні контакти слабшають. Це і призводить до утворення характерних лусочок. Псоріаз виникає у людей з певною генетичною схильністю. Генетичний зв'язок цієї хвороби підтверджується також наглядом, в якому встановлено, що в сім'ях 36% хворих на псоріаз один або кілька родичів теж заражені на псоріаз. Хоча причиною псоріазу може стати генетичний зв'язок, є ряд чинників, які також здатні викликати або сприяти розвитку псоріазу, серед них: брак білка в організмі, токсикоз кишечника, порушення функцій печінки, споживання алкоголю, надмірне споживання тваринних жирів, різні фактори харчування і стреси.

Яку дієту потрібно дотримуватися при псоріазі?

Обмежте споживання цукру і збільште прийом волокносодержащіх продуктів, таких як овочі, боби, фрукти, і цільнозернові. Дієтичні волокна допоможуть вивести токсини з кишечника, які можуть бути причиною псоріазу.

Обмежте споживання м'яса і тваринних жирів, збільште споживання прісноводної риби (лосось, макрель, оселедець, палтус, і т.п.). У шкірі людей, які страждають на псоріаз, виробляються збудники, відомі як лейкотрієни (медіатори запалення), - набагато більше норми. Ці токсичні збудники походять від арахідонової кислоти. Так як арахідонової кислоти знаходиться тільки в тваринних тканинах, необхідно обмежити прийом тваринної продукції, особливо м'яса, тваринних жирів, і молочної продукції.

Виключіть споживання алкогольних напоїв, тому що алкоголь, як відомо, значно погіршує псоріаз. Алкоголь негативно впливає на псоріаз, тому що збільшує поглинання токсинів кишечника, які можуть стимулювати розвиток псоріазу.

Які харчові добавки я можу вживати при псоріазі (для усунення симптомів псоріазу)?

Основні добавки. Вітаміни з великою дозуванням і мінеральна формула; Вітамін D3 2,000-5,000 IU; Риб'ячий жир, EPA + DHA 1,000 до 3,000 мг / день.

Риб'ячий жир багатий ейкозапентаеновой кислотою (ЕРА) і докозагексаєнової кислотою (DHA) які є надзвичайно корисними в усуненні псоріазу. Вченими доведено, що необхідна дозування ЕРА становить 1,8 г і 1,2 г DHA (3,000 мг EPA + DHA) в день.

Целадрин - формула, отримана з етерифікованих жирних кислот, похідних з бичачого жиру. Унікальні особливості целандріна як продукту природного походження такі: здатність скоротити запалення і біль швидко і без побічних ефектів, як продемонстровано в клінічних випробуваннях, опублікованих у всесвітньо відомому журналі ревматології. Доступний у формі крему і капсул . Целарін, як клінічно доведено, дає результати хворим на псоріаз. Як крем застосуються на уражені ділянки двічі на день. Дозування препарату в капсулах становить три желатинові капсули щодня.

 

Як я дізнаюся, що рекомендації подіють?

Покращення повинні бути видні вже після перших двох тижнів застосування. Після клінічних досліджень крему з Целадрин більшість піддослідних зазнали суттєвого поліпшення стану шкіри перші два тижні використання. Лікування за допомогою дієти як правило займає набагато більше часу, таким чином кращий підхід - це об'єднати обидва методи лікування.

 

Зміст
  • Що таке псоріаз?
  • Що викликає псоріаз?
  • Яку дієту потрібно дотримуватися при псоріазі?
  • Які харчові добавки я можу вживати при псоріазі (для усунення симптомів псоріазу)?
  • Як я дізнаюся, що рекомендації подіють?
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.