Facebook Pixel

Які вітаміни потрібні для нігтів

Які вітаміни потрібні для нігтів

Нігті складається з кератину - це той же білок, який входить до складу шкіри і волосся. Але нігті ще потребують не тільки в кератині, але і в вітамінах, наприклад, комплексі вітамінів В, С, А, Е, D, а також в кальції, йоді і залозі.

Які симптоми авітамінозу?

 

  • ви помітили, що нігті почали ламатися, шарується - це ознака того, що в організмі не вистачає вітаміну С, D, а також біотину;

  • тонкість і гнучкість говорить про те, що пора поповнити вітамінний запас По-комплексом, а також нігті потребують йоді, залозі, цинку і меді;

  • тендітна, часто тріскається нігтьова пластина свідчить про потребу білка;

  • великий розмір місяця у нігтьової основи - не з сприятливих симптомів. Експерти кажуть, що в цьому випадку організму не вистачає мінералів (заліза, цинку, фолієвої кислоти);

  • білі точки або смужки на нігтях - ознака того, що в продукти вашого харчування варто додати залізо.

 

Найчастіше такі симптоми говорять про те, що ваші нігті потребують комплексі корисних речовин. Наприклад, якщо організму не вистачає вітаміну А, то він не зможе нормально засвоювати білок, також кальцій не дає потрібного результату без допомоги вітаміну D. Приймати вітаміни в комплексі набагато ефективніше, ніж окремо.

 

Популярні вітаміни для нігтів

 

Здорова шкіра, нігті, волосся і міцні зуби - це те, про що мріє кожна дівчина. Але найчастіше вітамінів в продуктах харчування недостатньо, щоб домогтися бажаного результату.

Є два варіанти використання вітамінів для нігтів:

  1. Втирати в нігтьову пластину ;

  2. Приймати всередину.

 

Другий варіант вважається результативніше, оскільки вітаміни безпосередньо засвоюються в організмі.

 

Вітамін А необхідний для того, щоб нігті були міцні і гладкі. Найкраще він засвоюється з жирами, для зростання необхідна достатня кількість тваринного білка.

 

Комплекс вітамінів В - теж хороший помічник для зростання нігтів. Вчені довели, що тонкість пластини нігтя свідчить про брак мікроелементів в організмі, через що з'являються білі плями і борозенки. Тут важливо додати в раціон такі вітаміни як В1, В2, В3, В6 - вони активні учасники будівельного білка нігтів і волосся - кератину.

Недостатня кількість вітаміну В5 призводить до листкове нігтів.

 

Уникнути стоншування нігтів допоможе вітамін Е, який також допоможе краще засвоюватися вітамінам А і С.

Токоферол або вітамін Е - бореться з сухістю і тьмяністю нігтів. Швидкий спосіб уникнути цієї проблеми - включити в раціон харчування ці вітаміни. Порада: щоб уникнути сухості шкіри рук, використовуйте креми з вітаміном Е або з рослинними оліями.

 

Для міцності нігтів дуже важливий вітамін D - він допомагає засвоювати кальцій, який відповідає за міцність нігтьової пластини.

 

Головне - дотримуватися інструкції по застосуванню вітамінів для нігтів! Деякі препарати варто приймати до їжі, а інші після. Важливо стежити за цим для отримання очікуваного ефекту.

Зміст
  • Які симптоми авітамінозу?
  • Популярні вітаміни для нігтів
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.