Facebook Pixel

Які вітаміни пити проти випадіння волосся?

Які вітаміни пити проти випадіння волосся?

Таблетки і вітамінні комплекси для здоров'я волосся дозволяють відновити вітамінно-мінеральний баланс в організмі, зміцнити фолікули волосся, зробити їх більш сильними і, звичайно ж, запобігти випаданню.

 

Якщо ж ваше волосся відчувають дефіцит вітамінів, їх зовнішній вигляд стає непривабливим - вони втрачають гладкість, блиск, пружність і міцність, починають випадати, сіктися, швидко забруднюватися, з'являється лупа і т.д. Це відбувається через дефіцит вітамінів, який в свою чергу призводить до недостатньо інтенсивному протіканню нормальних біохімічних реакцій, що забезпечують правильне функціонування клітин волоса. В такому випадку, клітини волосяного волокна починають голодувати і задихатися через низьку швидкість обміну речовин. Нестача вітамінів не дозволяє вашому волоссю отримувати адекватне запитам кількість кисню і різних поживних речовин.

 

В принципі, щоб волосся не випадало, організму людини необхідні всі 13 відомих вітамінів. Однак деякі з них особливо необхідні, оскільки забезпечують нормальний перебіг процесів життєдіяльності в структурах волоса. Саме ці вітаміни можна умовно вважати "вітамінами від випадіння волосся".

 

Вітамін В необхідний для підтримки активного припливу крові до волосяних цибулин. Інтенсивне кровопостачання забезпечує приплив достатньої кількості поживних речовин і кисню до волосяних цибулин, звідки вони проникають в усі клітини самого волоса, роблячи його красивим і міцним. Хороше харчування волосяної цибулини запобігає випаданню волосся.

 

Вітаміни Н і В5 вважаються "головними" в справі зупинки випадання волосся і повернення їм краси. При дефіциті вітаміну Н волосся людини спочатку стають сальними, потім починають випадати. У свою чергу, фолієва кислота підсилює ефект і вплив вітаміну В5. Якщо дані вітаміни приймати в комплексі, то ріст волосся істотно прискориться, а їх випадання припиниться. Такий ефект досягається за рахунок того, що фолієва кислота активізує процес синтезу нових, повноцінних клітинних структур, які замінюють собою старі і зношені. При дефіциті фолієвої кислоти волосся людини будуть сивіти дуже швидко і в ранньому віці.

Вітамін С дозволяє нормалізувати тонус капілярів, по яких кров приноситься до волосяних цибулин. Завдяки нормалізації тонусу капілярів поліпшується мікроциркуляція. Таким чином посилюється приплив крові до волосяних цибулин, що покращує їх харчування.

 

Завдяки вітаміну А можна забезпечити нормальну густоту волосся і поліпшити перебіг обмінних процесів в коренях, а також підвищити пружність і зменшити ламкість. Також вітамін А відповідає за нормалізацію вироблення шкірного сала, що незабаром допоможе усунути надмірну жирність або себорею.

 

Не менш важливий вітамін Е, він допомагає нормалізувати харчування волосяної цибулини і, як вітамін А, регулює виділення шкірного сала. Він активізує клітини шкіри, які знаходяться в пригніченому стані. За рахунок оптимального харчування, постачання киснем волосяної цибулини, а також активізації всіх клітин на активну роботу вітамін Е зупиняє випадання волосся.

У ітаміну F зможе надати волоссю фортеця, що дозволить їм бути стійкими при негативних впливах.

 

В даний час існують спеціалізовані вітамінно-мінеральні комплекси, спрямовані на зупинку випадання волосся, а також поліпшення їх структури. Такі вітамінні комплекси ви можете знайти на нашому сайті biotus.ua.

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.