Facebook Pixel

Які вітаміни допомагають від безсоння

Які вітаміни допомагають від безсоння

Порушення сну - проблема, з якою стикаються багато. Безсоння найчастіше пов'язана з напругою нервової системи, організм часто перебуває у стресовому стані, і все це відображається на вашій роботі, настрої і, звичайно ж, на стан здоров'я.

Вченими доведено, що порушення сну пов'язано з дефіцитом певних вітамінів в нашому організмі. Так які вітаміни допоможуть вам спати спокійно і добре ?

 

Якщо ви довго ворочаєтеся і не можете заснути від потоку думок, які активно починають продукуватися в нічний період - це явна ознака того, що в організмі недостатньо магнію . Саме він відповідає за регулювання нашого сну. Дефіцит магнію є основною причиною ваших тривалих ночей без сну і депресивного настрою. Якщо ви помічаєте у себе такі симптоми, то варто включити в свій щоденний раціон цей елемент.

 

Часто прокидаєтеся серед ночі, сняться погані сни, через які тривожно спите - все це говорить про те, що ваш організм отримує недостатню кількість кальцію . Він допоможе зміцнити нервову систему, що дозволить вам міцніше і спокійніше спати.

 

День у день ви прокидаєтеся НЕ відпочив, цілий день позіхає і потираєте очі - це наслідки дефіциту вітаміну D . Цей вітамін особливо важливий восени і взимку, адже саме в цей період ми не отримуємо потрібну дозу сонячних променів.

 

Вітамін А відповідає не тільки за нормальний процес сну, але і за молодість нервових клітин. Адже саме під час сну наш організм відновлює всі процеси в нашому організмі. Поповнивши запас вітаміну А, ви зможете попередити старіння нервових клітин, тим самим покращивши свій сон.

 

За вироблення антистресових гормонів, які блокують нервозність, відповідає вітамін С. Він покращує розумову та фізичну працездатність протягом дня.

Постійна втома, сонливість - все це ознака нестачі вітаміну Е. Цей вітамін відповідає за повноцінну роботу головного мозку. У народі його називають вітаміном здоров'я і гарного самопочуття.

Найсильнішими природними антидепресантами вважаються вітаміни В1 , В6 . Вони здатні усунути всі тривоги і нервові потрясіння, які заважають вам спокійно спати. Крім нормалізації сну, покращують апетит і допомагають сконцентруватися, а ще вони дуже важливі для нормального росту дітей.

 

Дефіцит вітаміну В12 не дає мозку відпочивати, і під час сну ваш організм гірше відновлюється. Вітамін В12 захищає клітини головного мозку від руйнування і передчасного зношування, а це в свою чергу покращує сон.

 

Всім, хто стикається з такою проблемою як безсоння, рекомендується переглянути свій раціон і додати вітамінні комплекси. Наситивши організм вітамінами, ви повернете собі повноцінний, а головне - здоровий сон і забудете про постійної втоми від недосипання. Будьте здоровими разом з Biotus і гарного вам сну!



Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.