Facebook Pixel

Які вітаміни приймати при герпесі

Які вітаміни приймати при герпесі

Дотримуючись статистикою, то 90% людей заражені різними вірусами герпесу. Багато хто схиляється до лікування за допомогою мазей, але що робити, якщо у вас алергія на них, а герпес не перестає атакувати?

За часту вірус герпес проявляє активність, коли ослаблений імунітет. Саме тому при перших симптомах вам слід звернути увагу на стабілізацію вашої імунної системи.

 

У свою чергу, на імунну систему впливає нестача вітаміну С і В у вашому організмі. А також токсичний вплив на імунні клітини шкідливі звички, стрес і неправильне харчування.

При появі герпесу рекомендується приймати перорально такі вітаміни як : А, С і Е, а також в більш запущених випадку ін'єкції з вітамінами В6 і В1.

Вітамін Е є противірусним засобом і завдяки антиоксидантним властивостям, він сприяє стабілізації ліпідного шару клітинних мембран. За допомогою цього вітаміну можна знизити больові відчуття, які пом'якшують симптоми герпесу і прискорює загоєння з'явилися ранок.

Аскорбінова кислота (вітамін С) також як і вітамін Е має антиоксидантні властивості і разом з вітамінним комплексом групи В сприяє швидкому лікуванню висипань. На початковому етапі захворювання рекомендується приймати цей вітамін 3 рази в день.

Також, таке поєднання вітамінів дозволяє зміцнити імунну систему і запобігти часті рецидиви цього вірусу.

 

Хорошим борцем з вірусом герпесу вважається вітамін А - він також полегшує симптоми і допоможе зменшити частоту рецидивів. Цей вітамін є потужним антиоксидантом, тому перед тим як його приймати варто проконсультуватися з лікарем. Цей вітамін підсилює синтез антитіл і підвищує активність лейкоцитів. Вітамін А потрапляючи в організм стимулює ріст нових клітин і зміцнює клітинні оболонки, завдяки чому вірусу ставати складніше поширюватися.

 

Вітамін В1 стимулює процес утворення ферментів, які підтримують біохімічні реакції. Цей вітамін сприяє правильному засвоєнню глюкози, а також забезпечити організм потрібною енергією.

Піридоксин або вітамін В6, він допомагає нейтралізувати холестерин, а також допомагає підтримати імунну систему, а також покращує стан шкіри.

 

Харчування при герпесі має містити продукти, багаті на лізин і бідні аргинином, так як саме ці амінокислоти впливають на появу герпесу. Дієтологи радять частіше вживати в їжу куряче м'ясо, яйця, морепродукти, сою, нежирний сир. А ось від арахісу, шоколаду, родзинок, а також від спиртних напоїв краще відмовитися.

 

Крім лізину, харчування при герпесі вітає будь-які продукти і страви, здатні підтримати наш імунітет. Адже герпес - це вірус, а з клітинами вірусу вступають в бій саме клітини імунітету.

 



Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.