Facebook Pixel

Які вітаміни приймати при стресі

Які вітаміни приймати при стресі

Психологи і лікарі відзначають як негативні, так і позитивні форми стресу. Але найчастіше наш організм страждає від негативної форми, і рада "уникайте стресу" має мало практичного сенсу.

Ганс Сельє, канадський ендокринолог, сформулював концепцію стресу: "Якщо дивитися з точки зору стресової реакції, то не має значення, приємна чи ні ситуація, з якою ми зіткнулися. Значення має інтенсивність потреби в перебудові або адаптації до неї ". Ганс Сельє виділяє три стадії стресу: реакція тривоги, мобілізують адаптаційні можливості і стадія опірності / виснаження. Кожна ця стадія відбивається на функціях нервової і ендокринної системи.

Потрапивши в стресову ситуацію, нервова система посилає сигнал наднирковим, які в свою чергу викидають в кров адреналін. Після чого адренокортикотропний гормон запускає вироблення кортизолу - гормону стресу. Даний гормон допомагає забезпечити організм енергією для "боротьби", і тривалий його дію може призвести до спалювання м'язової маси, розвитку гіперглікемії і цукрового діабету. Також це може піддати до пригнічення імунної системи і розвитку серцево-судинних захворювань. Щоб уникнути всіх цих негативних факторів, потрібно підкоригувати спосіб життя і ввести вітаміни, які допоможуть організму боротися зі стресом.

Екстракт Гінко білоба зміцнює нервову систему. Він покращує пам'ять і повертає ясність мислення, завдяки правильній роботі капілярного кровообігу. Таким чином в організмі екстракт Гінко Білоба виступає як антиоксидант і оберігає від стресу, не викликаючи звикання і сонливості. Оскільки часто при нервових навантаженнях седативні засоби знижують працездатність і вводять в сонливий стан. Для комплексного захисту організму досить приймати одну таблетку в день - і продуктивність роботи забезпечена.

Комплекс вітамінів В - це 8 вітамінів, які відповідають за важливі завдання в нашому організмі. Ці речовини необхідні для нормального функціонування нервової системи, обміну речовин і синтезу ряду з'єднань. Вони покращують серцево-судинну систему і сприяють засвоєнню поживних речовин, які ми отримуємо з їжею. Потрібно стежити за рівнем цих вітамінів в організмі, оскільки вони швидко витрачаються при стресі, адже виступають антиоксидантом.

L-Тирозин допомагає зменшити негативні впливи на організм після стресу. Він знижує апетит, зменшує жирову масу і сприяє виробництву меланіну, а також покращує функції надниркових залоз і гипофаза. Він допомагає регулювати зміни настрою і ефективно діє в депресивних станах (байдужість, апатія, сонливість).

Амінокислота L-аргінін є необхідною при всіх судинних порушеннях і корекції наслідків стресу. Завдяки окису азоту, вона позитивно впливає на серцево-судинну систему, сприяє розширенню коронарних судин. Також ця амінокислота є відмінним помічником у відновленні фаз сну і пробудження, оскільки стимулює імунну систему, покращує настрій і додає відчуття спокою. Вважається, що L-аргінін перешкоджає стресового порушення еластичності, тонусу і зволоженості шкіри.

Щоб позбутися від стресу, потрібно в першу чергу зняти нервову напругу і прибрати його наслідки в організмі. На жаль, від зовнішніх подразників важко позбутися, адже не можете ж ви позбутися від поганого начальника. В цьому випадку вам допоможуть комплекси вітамінів, про які ми писали вище.










Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.