Facebook Pixel

Кальцій - Як вибрати? Все що ви повинні знати - Biotus

Кальцій - Як вибрати? Все що ви повинні знати - Biotus

Медики б'ють на сполох: жителі мегаполісів, великих обласних центрів у всьому світі потребують добавках з кальцію. Його брак відчуває практично кожен другий, незалежно від статі і віку. Багато в чому це пояснюється зниженням якості продуктів харчування з магазину, неправильним способом життя і рядом інших факторів. Про те, як він важливий для кожної людини варто поговорити докладніше.

наукове визначення

Кальций для женщин

Для багатьох стає відкриттям той факт, що кальцій є металом. У наукових працях він описується як "м'який, хімічно активний лужноземельний метал сріблясто-білого кольору". І це багато в чому пояснює, чому він дає міцність кісток, служить основою міцного здоров'я. У чистому вигляді знайти кальцій в природі практично неможливо. Зате його сполуки, такі як гіпс, мармур, вапняк, крейда добре відомі людям вже тисячі років.

Для залізного здоров'я

Саме по міцності кісток, здоров'ю зубів можна сміливо судити про достатню або недостатньому його кількості в організмі. У прямому сенсі, він служить основою "залізного здоров'я", в той час як інші мінеральні комплекси, мікроелементи, вітаміни, амінокислоти сприяють його засвоєнню в організмі і виконують допоміжну роль. Тому відчуваючи нестачу все більше людей вважають за краще кальцій купити Київ, щоб підтримати свій організм у відмінній формі.

Його функція не обмежується тільки міцністю кісток і красивими зубами.

  1. Бере участь в ряді обмінних процесів. Його недолік, також як надлишок, можна приводити до порушення обміну речовин, проблем із зайвою вагою, підвищеної нервозності.
  2. Він необхідний нам для гарного імунітету, стимулює захисні функції організму.
  3. Робота серця також безпосередньо залежить від достатнього вмісту в крові. При його недоліку спостерігаються збої серцевого ритму (аритмія), порушення кровообігу і функцій щитовидної залози.

Також варто купити кальцій пацієнтам, які проходять курс реабілітації після важких травм, аварій, операцій, переломів як засіб для регенерації кісток, м'язових тканин і підтримки імунного захисту організму.

ознаки нестачі

Польза кальция

В Америці і Європі вже понад п'ятдесят років вважається нормальною практикою кальцій купити в добавках і приймати додаткову дозу щодня. При чому, якщо новонародженим малюкам він потрібен для гармонійного розвитку скелета, нервової, серцево-судинної систем, імунітету, то дорослим вкрай важливо підтримувати нормальний рівень, щоб уникнути розвитку остеопорозу, протистояти вірусним інфекціям і зберегти відмінний стан до глибокої старості.

Саме тому його медики називають чудовою профілактикою "1000 захворювань".

Помітити їх перші ознаки дуже просто, якщо об'єктивно оцінити свій зовнішній вигляд і прислухатися до самопочуття.

  1. Один з перших симптомів ламкість нігтів. Міцність нігтьової пластини безпосередньо залежить від вмісту кальцію в крові, а також від правильного догляду за ними. Якщо косметичні засоби (спеціальні масла, ванночки, креми) не приносять бажаного результату, спробуйте переглянути свій раціон і доповніть його відповідними продуктами або добавками.
  2. Також можна судити за станом волосся. Хоча до цього ознакою потрібно ставитися з великою обережністю, особливо жінкам, які люблять використовувати масу коштів для стайлінгу, фарбування, гарячої укладання. Якщо ви не фарбуєте волосся, правильно за ними доглядаєте, але вони втрачають силу, блиск, січеться, ламаються, тоді можна стверджувати, що мова йде саме про нестачу кальцію.
  3. Стан шкіри. Суха шкіра, періодичний свербіж (не пов'язаний з алергією або захворюваннями), схильність до прищів і акне також красномовно говорить про необхідність переглянути своє повсякденне меню.
  4. Часті застуди, інфекційні захворювання вже більше серйозна ознака. Ваш лікуючий лікар в обов'язковому порядку зверне увагу на цей факт і поряд з основним лікуванням обов'язково підкаже який кальцій краще приймати, щоб виправити становище.
  5. М'язові болі і судоми є показником до серйозного лікування. Особливо, якщо вони регулярно з'являються після фізичного навантаження. Тому всі спортсмени, як любителі, так і професіонали в обов'язковому порядку беруть додаткові дози кальцію, щоб збільшити витривалість, звести ризик появи спортивних травм до мінімуму.
  6. Часті розлади травлення, здуття живота, синдром "зупинки шлунка". Через нестачу цінного макроелементи порушуються скорочення гладкої мускулатури шлунка і кишечника, з'являється печія, розвивається гастрит і виразка. Дивно, що кальцій, ціна якого доступна покупцям з будь-яким рівнем доходу, справляється навіть з такими серйозними проблемами.

Додаткова підтримка

Кальций для спорта

Бувають ситуації, коли добавки просто життєво необхідні. Зазвичай це випадки пов'язані з реабілітацією, вагітністю, годуванням грудьми. Якщо ви почитаєте кальцій відгуки, то дізнаєтеся, що варто подбати про наявність відповідних добавок в наступних випадках:

  • якщо мають бути домашні роботи, пов'язані з перестановкою меблів і ремонтом;
  • збираєтеся навесні займатися роботами на дачі;
  • готуєтеся до сезону простудних захворювань
  • плануєте схуднути і зайнятися спортом;
  • готуєтеся до відповідальних переговорів, захисту проекту, іспитів;
  • перенесли важкий стрес.

Бажано почати пити їх заздалегідь за одну два тижні до перерахованих ситуацій, крім стресових, які складно передбачити. Однак навіть в цьому випадку, починайте приймати кальцій таблетки негайно, щоб звести до мінімуму всі можливі негативні наслідки.

добова порція

Кальцій надходить в організмі разом з їжею. Щоб повністю задовольнити потреби в калоріях, вітамінах, мінералах нам необхідно розумно харчуватися. Щодня нам необхідно отримувати від 200 до 1300 мг цього цінного макроелементи, щоб підтримувати його нормальний рівень.

Норма залежить від віку, стану, наявності певних захворювань. Так дітям цілком достатньо 200 мг. а ось великі порції знадобляться вагітним і годуючим жінкам, а також людям похилого віку, у яких він погано засвоюється.

Для дітей

Кальций для детей

Формування дитини починається ще під час вагітності матері. Тому її харчування основа майбутнього здоров'я малюка. Потреба в кальції в цей період сильно зростає у жінок з 1000 мг до 1300 і навіть 1500 мг (залежить від віку, комплекції). Чому так відбувається?

  1. Це найважливіший елемент для формування плоду. На його основі будується скелет.
  2. Відсутній кальцію для "будівництва" плід отримує з крові матері. І якщо він надходить не в повній мірі, то знижується щільність кісток, погіршується стан зубів (перша ознака підвищена чутливість через тонкою емалі), часто починають випадати волосся.

Пізніше, в період грудного вигодовування, кальцій з грудним молоком надходить до дитини і дає можливість рости, правильно розвиватися. Також стежити за нормальним харчуванням і відповідними порціями кальцію потрібно стежити вже в шкільному та підлітковому віці, оскільки це впливає на правильну поставу, зовнішність і, звичайно, самопочуття.

Продукти з кальцієм

Продукты с кальцием

Основне джерело це їжа. Традиційно прийнято вважати головним джерелом молочні продукти. Однак дослідження доводять, що певний відсоток вони звичайно містять, але є кальцій в продуктах, які зовсім не схожі на молоко, при цьому більш багаті на його утримання.

Напевно в наведеній нижче таблиці ви знайдете продукти містять кальцій, які обов'язково припадуть до смаку.

Назва продукту

Вміст кальцію мг / 100 г

листова капуста

210

брокколі

47

капуста Кейл

150

Молоді соєві боби

197

Китайська листова капуста (бок чой)

105

сушений інжир

150

апельсини

60

Біла квасоля

100

сир тофу

200

мигдальний горіх

260

Бразильський горіх

160

кунжут

88

рукола

160

сардини

380

Лосось в консервах

232

молоко

125

Сир

70

Твердий сир

500

Сир пармезан

1474

Стає очевидно, що молоко далеко не лідер в цій таблиці. Крім того, представлені продукти досить різноманітні, тому на їх основі легко скласти меню навіть для гурмана. Доведено, що кальцій в продуктах досить добре засвоюється.

Чи варто приймати харчові добавки з кальцієм?

На це питання лікарі вже давно відповіли однозначно варто. Як показують спостереження, ті, хто приймав додаткові добавки, як правило рідше хворіють, до того ж до старості практично не скаржаться на здоров'я і навіть в похилому віці ведуть активний спосіб життя.

В якості додаткового аргументу вони наводять той факт, що далеко не всі корисні продукти нам подобаються і ми часто віддаємо перевагу не надто правильної їжі. Харчові добавки допомагають компенсувати його нестачу в раціоні, збалансувати харчування і попередити вимивання з кісток. Особливо важливо давати кальцій для дітей, яким не дуже подобаються корисні, але не дуже смачні на їх погляд продукти.

При регулярному вживання, ви помітите позитивні зміни вже через 10 - 14 днів. Як правило, вони стосуються загального самопочуття приплив бадьорості, фізична витривалість, активність, більш висока стійкість до стресів, легше переносяться або зовсім не з'являються грип, ГРВІ.

Зовнішній ефект проявляється дещо пізніше, через 3 - 4 тижні і посилюється з плином часу. Саме в цьому час ваші близькі знайомі почнуть робити компліменти з приводу красивих волосся, сяючої шкіри, бездоганного манікюру.

індивідуальний вибір

Витамины с кальцием

Щоб знайти найбільш відповідний препарат, варто розібратися, який з них оптимально підійде саме вам. Виробники пропонують широкий асортимент кальцію в різних з'єднаннях. Наприклад, ви без зусиль знайдете комплекс кальцій магній. Це відмінний препарат, який не тільки поповнює нестачу мікро і макроелементів, але також допомагає швидше впоратися зі стресом, зміцнює нервову систему.

Така різноманітність пояснюється тим, що кожна формула розроблялася з урахуванням різних індивідуальних особливостей людей, таких як вік, особливості раціону, стан здоров'я, наявність хронічних хвороб.

  1. Дійсно, нам необхідні певні сполуки і поєднання, а не просто чистий хімічний елемент. Певні види добавок, наприклад кальцій Д3 - гарантія того, що добавка повністю буде засвоєна і принесе велику користь. Також виробники додають кислоти (лимонна, L-аспарагінова), які допомагає подолати кислотність шлунка, дозволяє йому не розпадатися під її впливом. Досить часто кальцій d3 рекомендують людям, які не можуть часто гуляти на свіжому повітрі або повністю прикуті до ліжка.
  2. Щоб зорієнтуватися і зробити правильний вибір, розберемо найбільш поширені види та специфіку їх застосування.
  3. Цитрат кальцію вважається найшвидше засвоюваній формою. При цьому допускається його прийом навіть при наявності таких серйозних захворювань, як виразка шлунка і дванадцятипалої кишки. Як правило, медики рекомендують прийом даного виду літнім людям у віці старше 60 років. У цьому віці спостерігається уповільнення обмінних процесів, зниження рівня вітамінів, мікро і макроелементів в організмі, розвиток остеопорозу (ослаблення міцності кісток скелета).
  4. Фосфат кальцію оптимальний варіант для тих, хто має проблеми з травною системою, такі як запор, метеоризм, проблеми з кислотністю шлункового соку. Він засвоюється трохи повільніше, ніж цитрат, при не порушує оптимальний рівень кислотності в шлунку. Вважається однією з найбільш бажаних форм, тому підходить для будь-якого віку.
  5. Глюконат кальцію відмінний помічник для тих, хто страждає від печії (підвищеної кислотності шлункового соку). Однак, їх прийом має ряд обмежень. Не рекомендується використовувати людям старше 45 років, тим, хто страждає від зниженої кислотності. До достоїнств можна по праву віднести демократичну вартість і доступність кальцію глюконат саме його продають у всіх аптеках. До числа недоліків погане засвоєння, необхідність вживати додаткових вітамінні і мінеральні комплекси, тому економія в даному випадку сумнівна.
  6. Карбонат кальцію в чистому вигляді не розчиняється до кінця, тому про його засвоюваності говорити не доводиться. До того ж нейтралізує кислотність в шлунковому середовищі. Інша справа, що в поєднанні з певними кислотами показує стійке значення рН = 4,52 ± 0,15 при будь-яких вихідних рН і добре розчиняється. Тому в даний час кальцій карбонат в чистому вигляді практично не використовується.
  7. Аспартат це результат з'єднання з L-аспарагінової кислотою. З'єднання відмінно засвоюється організмом, немає протипоказань як за віком, так і за станом здоров'я. Виняток надлишок, наявність кальцинатів в нирках.
  8. Хелат по праву заслужила вдячність спортсменів, людей, які ведуть активний спосіб життя. З'єднання з магнієм і гліцином дає максимум користі здоров'ю, як наслідок, показує відмінні результати. Саме таку форму рекомендують лікарі використовувати в період реабілітації після травм, переломів.
  9. Форма коралового кальцію відмінно засвоюється в організмі, завдяки наявності магнію та інших корисних мікроелементів в його складі. Він стане незамінним помічником для тих, чия робота пов'язана з важкими фізичними навантаженнями, професійним і аматорським спортом, жінкам в період менопаузи, які страждають від гіпертонії, хвороб серцево-судинної системи.

На що ще звернути увагу?

Визначивши, що саме оптимально підходить, можна перейти до видів.

  1. Порошкові види просто розчинити у воді або соку. Відмінна альтернатива таблеткам і зручна форма для тих, хто не любить їх ковтати.
  2. Таблетки з кальцієм, гелеві та звичайні капсули добре підходять для зайнятих людей які багато часу проводять поза домом. Компактні коробочки, блістери легко поміщаються в самій мініатюрній дамській сумочці, тому ви не пропустіть час прийому.
  3. Для маленьких дітей, людей похилого віку, при травмах щелепної системи, проблеми з ковтанням і жуванням найкраще підходить рідка форма у вигляді крапель.
  4. Жувальні цукерки припадуть до смаку дітям шкільного віку. Вони допомагають зробити прийом корисних добавок цікавим і приємним. Єдина проблема саме через смаку доводиться ховати цукерки подалі, щоб діти не з'їли більше, ніж це необхідно.

Щоб отримати максимальний ефект

Кальция для семьи

Пам'ятаємо, що для кращих результатів важливо не тільки правильно вибрати, але і правильно приймати. Строго дотримуйтесь інструкції, зазначеної на упаковці. Пам'ятайте про те, що пропускаючи прийоми ви знижуєте ефективність, а збільшуючи дозування без будь-якої необхідності ризикуєте нашкодити собі надлишок кальцію уповільнює обмін речовин, призводить до розвитку сечокам'яної хвороби.

Також не зайвим буде позбутися від шкідливих звичок. Алкоголь, куріння сповільнюють обмінні процеси, через них погано засвоюється вітамін D. Фізична активність, регулярні заняття спортом допоможуть відновити нормальний обмін речовин, прискорить засвоєння корисних речовин, в тому числі кальцію.

FAQ - Часті питання:

Какой лучше кальций для беременных?

Дозировку и вид назначает гинеколог, который наблюдает беременную женщину. На основании анализов, осмотров он может назначить кальций Д3, комплекс с магнием, витаминами.

Почему в консервированном лососе кальция больше, чем в обычном?

Действительно это так. Причина в том, что в свежем мясе рыбы обычно вытаскивают косточки, поскольку они твердые, опасны для жевания и проглатывания. В консервах они мягкие, поэтому их легко проглотить. Именно косточки повышают содержание кальция и делают рыбу полезной.

У вас можно заказать доставку в Житомир?

Конечно. В Киеве можно забрать свой заказа у нас или заказать доставку курьером.  В Харьков, Одессу, Днепр, Запорожье, Николаев, Кривой рог, Полтаву, Житомир, а также в областные и районные центры доставку осуществляет Новая Почта и Укрпочта. Более подробные условия доставки вы найдете в соответствующем разделе.

Правда что если камни в почках, то нельзя принимать добавки с кальцием?

Частично — да. Если анализы показывают наличие кальцинатов (камней кальциевого происхождения) в почках, то скорее всего речь о переизбытке кальция и его прием нежелателен в период лечения. В других случаях ситуация противоположная: из проблем с почками кальций активно вымывается и человек нуждается в довольно больших дополнительных порциях. В любом случае, прежде чем принять решение стоит пройти обследование и получить консультацию врача.

Зміст
  • наукове визначення
  • Для залізного здоров'я
  • ознаки нестачі
  • Додаткова підтримка
  • добова порція
  • Для дітей
  • Продукти з кальцієм
  • Чи варто приймати харчові добавки з кальцієм?
  • індивідуальний вибір
  • На що ще звернути увагу?
  • Щоб отримати максимальний ефект
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.