Facebook Pixel

Кофеїн під час вагітності: як це безпечно?

Кофеїн під час вагітності: як це безпечно?

Це безпечно?

Для багатьох людей кофеїн надає сприятливий вплив на рівень енергії, фокус і ефективний навіть при мігрені. Крім того, деякі напої з кофеїном корисні для здоров'я.

Але потрібно враховувати, що кофеїн може викликати негативні побічні ефекти і може становити ризик під час вагітності.

Потенційні вигоди

Доведено, що кофеїн покращує енергетичний рівень та концентрацію уваги.

Дослідження показують, що кофеїн стимулює функції мозку та центральної нервової системи, що може загострити розумову активність.

Кофеїн може бути ефективним при лікуванні головного болю в поєднанні з болезаспокійливими засобами. Деякі напої з кофеїном містять антиоксиданти, корисні сполуки, які можуть захистити ваші клітини від пошкоджень, зменшити запалення та запобігти хронічним захворюванням.

У зеленому чаї  багато антиоксидантів, але інші чаї та кава також містять значну кількість.

Кофеїн має багато потенційних переваг, але є побоювання, що він може бути шкідливим під час вагітності.

Вагітні жінки засвоюють кофеїн набагато повільніше. Насправді, виведення кофеїну з організму може зайняти в 1,5–3,5 рази більше часу.  Кофеїн також проникає через плаценту і потрапляє в кров дитини, що викликає побоювання, що це може вплинути на здоров'я плода. Американський коледж акушерів-гінекологів (ACOG) стверджує, що помірна кількість кофеїну - менше 200 мг на день - не пов'язано з підвищеним ризиком викидня або передчасних пологів. Тим не менше, дослідження показують, що споживання більше 200 мг на день може підвищити ризик викидня .

До того, деякі дані свідчать, що навіть низьке споживання кофеїну може призвести до зниження ваги плоди при народженні. Наприклад, одне дослідження показало, що низьке споживання 50–149 мг на день під час вагітності було пов'язано з підвищеним на 13% ризиком низької маси тіла при народженні. Тим не менше, необхідні додаткові дослідження . Ризик не виношування дитини, низька маса тіла при народженні та інші несприятливі ефекти через споживання кофеїну під час вагітності залишається значною мірою неясними.

Інші негативні побічні ефекти кофеїну: висока кров'яний тиск, прискорене серцебиття, підвищена тривожність, запаморочення, неспокій, біль у животі та діарею.

  Резюме:

Кофеїн може підвищити рівень енергії, поліпшити фокусування і зняти головний біль. Проте він може представляти ризик під час вагітності: ризик викидня і низька вага при народженні , при вживанні у великій кількості.

Рекомендації під час вагітності

ACOG рекомендує обмежити споживання кофеїну до 200 мг або менше, якщо ви вагітні або намагаєтеся завагітніти.

Залежно від сорту кави або чаю та методу приготування, це еквівалентно приблизно 1-2 чашкам (240-580 мл) кави або приблизно 2 -4 чашкам (240-960 мл) завареного чаю на день.

Академія харчування та дієтології рекомендує повністю уникати енергетичних напоїв під час вагітності.

<Крім кофеїну , енергетичні напої зазвичай містять велику кількість доданих цукрів або штучних підсолоджувачів, яким не несуть поживної цінності. Вони також містять різні трави, такі як женьшень , які небезпечні для вагітних жінок. Інші трави, що використовуються в енергетичних напоях, недостатньо вивчені на предмет їх безпеки під час вагітності. До того , ви повинні уникати деяких трав'яних. чаїв під час вагітності, у тому числі з кореня цикорію, кореня солодки або пажитника. малини (обмежити споживання до 1 чашки на день протягом першого триместру), лимонний бальзам. Як і у випадку з рослинними лікарськими засобами, рекомендується проконсультуватися з лікарем, перш ніж пити трав'яні чаї під час вагітності.

Замість цього розгляньте напої без кофеїну, такі як вода, безпечні чаї без кофеїну.

Зміст кофеїну в популярних напоях

Кава, чай, безалкогольні, енергетичні напої та інші містять різну кількість кофеїну.

Від списку вмісту кофеїну в деяких поширених напоях:

  • Кава:  60–200 мг на 8 унцій (240 мл)
  • Еспресо: 30–50 мг на 1 унцію (30 мл)
  • Мате: 65–130 мг на 8 унцій (240 мл)
  • Енергетичні напої: 50–160 мг на 8 унцій (240 мл)
  • Заварений чай:  20–120 мг на 8 унцій (240 мл)
  • Безалкогольні напої: 30–60 мг на порцію в 12 унцій (355 мл)
  • Какао-напій: 3–32 мг на порцію на 8 унцій (240 мл)
  • Шоколадне молоко: 2–7 мг на порцію на 8 унцій (240 мл)
  • Кава без кофеїну: 2–4 мг на 8 унцій (240 мл)

Про зверніть увагу, що кофеїн також міститься в деяких продуктах. Наприклад, шоколад може містити 1–35 мг кофеїну на 28 г. Як правило, темний шоколад має більш високу його концентрацію.

span>

Деякі ліки, такі як знеболювальні, можуть містити кофеїн, і його часто додають у добавки, такі як таблетки для схуднення та суміші перед тренуванням.

Обов'язково проконсультуйтеся з лікарем, якщо ви турбуєтеся про вміст кофеїну у вашому раціоні.

Кількість кофеїну в каві, чаях, безалкогольних напоях, енергетичних напоях та інших напоях варіюється . Такі продукти, як шоколад, деякі ліки та різні добавки, часто містять кофеїн.

Резюме:

В Про час вагітності обмежте споживання кофеїну до 200 мг на день і повністю уникайте енергетичних напоїв. Деякі трав'яні чаї можуть бути безпечними для пиття, але завжди краще спочатку проконсультуватися з лікарем.

Автор Макайлой Мейкснер 20 листопада 2018 р..

 на Pinterest

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.