Facebook Pixel

КОКОСОВА ОЛІЯ: ЯК ВИКОРИСТОВУВАТИ? ШКОДА І КОРИСТЬ ДЛЯ ЗДОРОВ’Я.

КОКОСОВА ОЛІЯ: ЯК ВИКОРИСТОВУВАТИ? ШКОДА І КОРИСТЬ ДЛЯ ЗДОРОВ’Я.

Кокос – це незвична їжа в західному світі, споживачами якої є люди, які піклуються про своє здоров’я. У деяких народів світу кокос є основним продуктом харчування, який процвітає протягом багатьох поколінь. Існує безліч переваг косової олії. Догляд за шкірою, зняття стресу, втрата ваги, посилення обміну речовин, покращення роботи нирок і нормальний кров’яний тиск – з усім цим цілком може впоратися екзотична речовина. Вона містить вітаміни і мінерали, такі як вітамін Е, К і залізо, при цьому допомагає контролювати рівень цукру в крові, покращує метаболізм і зупиняє руйнування зубів.

  1. Містить корисні жирні кислоти

Кокосова олія відрізняється від більшості інших кулінарних олій вмістом корисних кислот приблизно на 90 %. Цей суперпродукт унікальний завдяки насиченим жирам лауринової кислоти, яка складає близько 40% від загального складу, 7% каприловою і 5% капринової кислоти. Завдяки цьому вона дуже стійка до окислення при сильному нагріванні і прийнятний для таких способів приготування, як смаження.

Пацієнти з епілепсією на кетогенних дієтах часто використовують ці жири, щоб викликати кетоз. Проте кокосова олія не призначена для цієї мети, оскільки вона має слабку кетогенну дію.

    2. Контроль цукру та холестерину в крові

Вважається, що косова олія найкраща для зниження кров’яного тиску, чим рослинна. Споживання поліненасичених жирів, як омега- 6, викликає вазоконстрикцію. Проте омега- 3 в кокосовій олії не викликає такого ж ефекту. Насправді вони розширюють судини і знімають запалення артерій. 

Холестерин ділиться на 2 види: "хороший", "поганий". Доведено, що чим більше кокоса вживати у своєму раціоні, тим більш високий рівень холестерину ЛПВЩ - "здорова" версія, пов'язана з низькою частотою інсультів. Наприклад, дослідження, яке було проведене в 2015 році, показало, що люди з ішемічною хворобою серця, які додали у свою дієту кокосову олію екстра-класу, втратили вагу і стабілізували ліпідний профіль. Інші відзначили підвищення рівня ЛПНЩ, тому прямий вплив кокосової олії на ліпіди крові і на майбутні серцеві події невідомий.

Отже, треба дотримуватися співвідношення цих двох варіацій холестеролу.

 

   3. Антистрес 

Натуральна кокосова олія має антиоксидантні властивості. В експерименті на гризунах виявилось, що він зменшує стрес, викликаний фізичними вправами і хронічною застудою. Вважають, що цнотлива кокосова олія (Extra Virgin) може бути корисною при лікуванні деяких видів депресії.

 

   4. Протизапальне

Потенційні протизапальні властивості кокосової олії все ще обговорюються в медичній сфері. Кокосова олія може бути корисною для захисту від розладу шлунково-кишкового тракту.

 

   5. Хвороба Альцгеймера

Було припущено, що кетони можуть забезпечити альтернативне джерело енергії для цих несправних клітин мозку, щоб зменшити симптоми хвороби Альцгеймера.

Щоб наш найрозвиненіший інструмент функціонував належним чином, він використовує глюкозу. З часом мозок пацієнтів з цією хворобою втрачає здатність засвоювати цукор. Кокосова олія виробляє кетони, що утворюються при переробці жиру в енергію. Щоб досягти ефективної дії кетону, вам знадобиться більше, ніж декілька столових ложок кокосової олії.

 

   6. Зменшення болі при судомах

Наразі учені вивчають кетогенне меню з низьким вмістом вуглеводів і жирів проти різних захворювань.

Найбільш відомим терапевтичним застосуванням спеціального харчування є лікування епілепсії у дітей.

Такий раціон різко знижує частоту нападів, навіть у тих, хто не мав успіху з декількома видів ліків.

Збалансоване споживання корисних компонентів призводить до значної концентрації кетонів в крові.

Оскільки МСТ в кокосовій олії транспортуються у вашу печінку і перетворюються на кетонові тіла, медичні працівники можуть використати модифіковану кето-дієту, щоб викликати кетоз, який допоможе одужати.

 

   7. Кокосова олія для схуднення

Ожиріння є одним з найсерйозніших захворювань, що впливають на західний світ сьогодні.

Хоча деякі люди думають, що ця хвороба залежить тільки від того, скільки калорій хтось їсть, джерело цих калорій теж важливе. Різні продукти по-різному впливають на ваше тіло і гормони.

Олія сприяє зменшенню ваги, знижуючи відчуття голоду через зміст тригліцеридів з середньою довжиною ланцюга (МСТ). МСТ стабілізуються інакше, ніж тригліцериди з довгим ланцюгом (LCT), які містяться в оливковій і горіховій олії. MCT включають каприн, каприл, капрон і лауринову кислоту - хоча є деякі суперечки з приводу включення останнього до цієї категорії.

На відміну від LCT, 95% MCT швидко і безпосередньо всмоктуються в кровотік - зокрема, у комірну (ворітну) вену печінки - і використовуються для негайного палива.

 

    8. Кокосова олія для гормонального балансу

Жирні кислоти допомагають гормонам дістатися туди, куди їм треба, підтримуючи створення, обробку і виділення естрогену і прогестерону, що призводить до гормонального балансу. Завдяки вмісту лауринової кислоти цей продукт може допомогти в підтримці гормонального фону, зробити позитивний вплив на рівень естрогену під час менопаузи, підвищує рівень тестостерону, покращує сексуальну функцію.

 

Харчові складові кокосової олії

 

1 столова ложка кокосової олії містить:

  • 121 калорій;
  • 0 г білка;
  • 13,5 г жиру, з яких 11,2 г насиченого;
  • вуглеводи 0 г;
  • клітковина 0 г;
  • 0 міліграм (мг) холестерину. 

Жирнокислотний профіль кокосової олії

Поширені (розповсюдженні) кислоти

співвідношення

відсоток

Капронова 

6:0

0.2-0.5

Каприлова

8:0

5.4-9.5

Капринова

10:0

4.5-9.7

Лауринова

12:0

44.1-51

Міристинова

14:0

13.1-18.5

Пальмітинова

16:0

7.5-10.5

Стеаринова 

18:0

1.0-3.2

Арахідонова

20:0

0.2-1.5

Олеїнова

18: 1 n -9

5.0-8.2

Лінолева

18: 2 н- 6

1.0-2.6

 

Де придбати кокосову олію?

У нашому інтернет-магазині ви можете підібрати відповідний товар.




Кокосова олія, Coconut Oil, Jarrow Formulas, органічна, 473 г

Кокосова олія, Coconut Oil, Jarrow Formulas, органічна, 946 г

Кокосова олія, Coconut Oil, Nature's Way, органічна, 448 г

Кокосова олія, Coconut Oil, Healthy Origins, органічна, 1530 г

Кокосова олія, Coconut Oil, Now Foods, органік, 1000 мг, 120 капсул

 

Як вибрати кокосову олію?

Ми усі знайомі з оливковою олією "virgin" і "extra virgin". Загальне правило серед виробників: натуральна кокосова олія робиться без додаткових хімікатів або рафінування. Немає чіткого визначення чому "екстра вірджин".

Не усі кокосові олії однакові, і вплив на здоров'я може варіюватися залежно від типу: рафіноване, вибілене і дезодороване (RBD). Це маркування означає рівень переробки, що бере участь у виробництві олії. Хоча в RBD використовуються хімічні речовини, цей процес зберігає корисні жирні кислоти. Менш оброблена їжа краще для здоров'я.

Дозування 

Рекомендується щоденне споживання 2-3 столових ложок, але не слід приймати як ліки.

Шкода кокосової олії

Опис: Неправильне вживання завдає шкідливої дії на здоров'я людини і спричиняє негативні наслідки.

  1. Наявність поганого холестерину

Кокосова олія, первинна і рафінована, з високим вмістом насичених жирів підвищує ЛПНЩ (поганий холестерин). 

Тому ризик збільшення ваги і різних ускладнень зростає.

     2. Погіршує роботу серця

Для нормальної, ефективної роботи серця рекомендується вживати більше ненасичених жирів і менше насичених, яких в кокосовій олії більше 90%, що призводить до проблем із здоров'ям. Захворювання з цієї категорії є групою хвороб кровоносних судин : інсульт, ревмокардит, тромбоз глибоких вен і емболія легенів.

     3. Ризик пошкодження печінки

Жирні кислоти з середньою довжиною ланцюга (MCFA) в кокосовій олії перетворюються в енергію в печінці. На думку деяких експертів, швидкість, з якою ці MCFA доставляються в печінку, може викликати проблеми.

Печінка може піддаватися стресу, що зрештою може призвести до її пошкодження.

     4. Алергія

Якщо людина чутлива до кокосів, то можуть розвиватися алергічні реакції: нудота, висип, екзему, кропив'янка, блювота і навіть утруднення дихання. Важкі симптоми включають прискорене серцебиття, набряк особи і запаморочення.

     5. Діарея

Кокосова олія веде боротьбу з внутрішньою бактеріальною інфекцією, але знищення бактерій може призвести до певної реакції організму. Краще вживати кокосову олію в невеликих кількостях, щоб уникнути діареї або інших небажаних побічних ефектів.

 

Як зробити кокосову олію?

Супермаркети переповнені численними сортами і видами кулінарних олій. Процес створення власного помічника трохи трудомісткий, але дуже простий.

  1. Витягнути стиглий м'якуш з кокоса. Як тільки дістали його з усіх кокосових горіхів, натріть на тертці.
  2. Необхідно отримати кокосове молоко, стискаючи його руками в муслінову тканину, а внизу притримуючи посуд для збору рідини. Можна додати до нього трохи гарячої води, щоб було легше обробляти.
  3. Після того, рідина була витягнута, просіюйте її, щоб видалити будь-які забруднення.
  4. Помістіть її в мідну посудину і підпаліть. Готувати протягом 2 - 3 годин.
  5. Продовжуйте помішувати час від часу, поки молоко не набуде коричневого кольору. Будьте обережні, щоб воно не згоріло через ніжну текстуру.
  6. Як тільки побачите концентровану суміш, зніміть з вогню і дайте охолонути. Розподіліть охолоджене згущене молоко в муслін, треба видавити олію, зібрати в миску.

Це саморобне диво може зберігатися у банці, пластиковій пляшці, герметичному контейнері рік або 8 - 10 місяців. Головне не залишати на відкритому повітрі, інакше втратить свої якості.

 

Де і як краще зберігати кокосову олію?

Кокосова олія має тривалий термін зберігання : приблизно два роки. Немає спеціальних вимог для правильного зберігання. Ви просто повинні тримати його при кімнатній температурі в запечатаному, ідеально повітронепроникному контейнері.

 

Переваги кокосової олії для обличчя?

Використовується у багатьох натуральних продуктах для обличчя

Подумайте про додавання цього інгредієнта в процедуру догляду за шкірою, щоб прибрати суху шкіру. Що ви отримуєте натомість?

  1. Збільшує гідратацію. Допомагає зміцнити захисний бар'єрний шар вашої шкіри, утримуючи вологу усередині.
  2. Зменшує запалення. Маючи протизапальні властивості, воно корисне для роздратованої, потертої шкіри.
  3. Необхідний рівень колагену. Вміст лауринової кислоти в кокосовій олії позитивно впливає на вироблення колагену. Він допомагає шкірі відновити пружність і еластичність, а також усуває утворення деяких тонких ліній і зморшок.
  4. Освітлює темні плями. На думку блогерів краси, пом'якшувальний засіб може освітлити шкіру і допомогти зменшити появу небажаних плям і нерівного відтінку. Лимонний сік може посилити цей ефект.

 

Як використовувати кокосову олію для обличчя?

  1. Засіб для зняття макіяжу. Нанесіть на повіки, щоб видалити туш, як додатковий бонус. Вії отримують ефект зволоження.
  2. Сонцезахисний крем. Забезпечує невеликий захист від сонця. Якщо плануєте знаходитися на вулиці впродовж тривалого періоду часу, рекомендується використати більш високий SPF 4 для поглинання і відображення сонячних променів.
  3. Бальзам для губ. Завдяки своїй соковитості цей засіб, що доглядає, з накопичувальним ефектом надає об'єм, вирівнює контур. Плюс, це смачно!
  4. Виразність обличчя. Надайте бадьорості тим, що нанесете  трохи цього засобу на вилиці (поверх макіяжу).
  5. Крем для очей. Нанесіть невелику кількість супер продукту навколо очей. Нехай вбирається, поки ви спите.
  6. Зубна паста. Зробіть натуральну зубну пасту, з'єднавши в рівних частинах з харчовою содою. Плюсом буде масляниста м'ята для смаку.

 

Кокосова олія для волосся

Природний спосіб допомогти вашому волоссю рости довше, густіше і швидше

 

Як прискорити ріст волосся в домашніх умовах? Підтримка в ідеальному стану шкіри голови може змусити волосся виглядати так, як ніби вони ростуть швидше. 

Лабораторне дослідження довело, що кокосова олія допомагає позбавитися від деяких видів грибкових інфекцій, поява лупи і інших грибків. Ще один огляд в Індії показав, що чудотворний маслянистий засіб здатний зменшити втрату білку у волоссі, запобігти сухості і ламкості. Застосування на вологому волоссі перед сушкою або термообробка може захистити їх від дії води і тепла.

Для поглибленого кондиціонування ваших пасм треба нанести декілька столових ложок кокосової олії на волосся і накрити шапочкою для душу, залишивши суміш на декілька годин.

 

Способи використання кокосової олії в кулінарії

Смачна альтернатива шкідливим солодощам

  1. На кокосовій олії можна тушкувати або обсмажувати яловичину, рибу, курку, яйця або овочі.
  2. Рекомендують використати в якості заміни яєць для випічки.
  3. Ви можете додати в каву або чай в помірних кількостях (не більше чайної ложки). Як смачне і корисне доповнення. Користувачі іноді купують у формі капсул в аптеці, в магазині з продажу дієтичних продуктів або через Інтернет.
  4. Спробуйте додавати в їжу або смузі для бадьорості і гарного самопочуття протягом усього дня.
  5. Саморобне енергетичне паливо підійде для здорової тонізуючої закуски для дітей.
  6. Змішайте столову ложку з насінням чіа, медом і споживайте за 30 хвилин до тренування.

 

Інші застосування кокосової олії

Кето-дружній продукт для ідеального тіла

Крем першої допомоги. Захищає подряпини і порізи, потрібний тільки тонкий шар цього засобу. 

Лікувати атопічний дерматит. Первинна кокосова олія показує ефективні результати в профілактичному лікуванні шкірної інфекції.

Для гоління. Доступна альтернатива комерційним кремам для гоління, чарівний суперпродукт можна наносити безпосередньо на ноги і пахви.

Екзема. Протизапальні властивості можуть заспокоїти спалах екземи.

Дитячі прищі. Деякі матері вважають, що кокосова олія може впоратися з сухою шкірою. Хоча висип зазвичай зникає сам по собі, цей засіб природним чином зволожує ніжну шкіру дитини. 

Лікування п'ят. Додати кокосову олію в домашню мазь і нанести на сухі потріскані ноги. Поріз або потріскана шкіра дозволяє мікробам, що викликають інфекцію, проникнути в організм. Застосування такого лосьйону може "відновити природний антимікробний і кислотний бар'єр".

Скраб для тіла. Змішайте 1⁄2 склянки розм'якшеної кокосової олії і 1⁄2 склянки кавової гущі. Вилийте на міні пательню, далі необхідно заморозити, а потім зберігати в холодильнику між заспокійливими процедурами.

Укуси бджіл. Трохи кокосової олії після видалення жала і запалення як не було.

 Зволожуйте сухі кутикули. Втирання в кутикулу і шкіру навколо нігтів може принести необхідну вологість в частину тіла, що пропускається.

Засіб від вошей: Розпочніть цю повністю натуральну процедуру з полоскання яблучним оцтом. Як тільки він висохне, нанесіть кокосову олію на всю голову і залиште на 12-24 години. Розчешіть волосся тонким гребінцем, потім шампунем.

Дезодорант. Зробіть свій власний натуральний дезодорант. Змішайте кокосову олію з порошком аррорут, кукурудзяним крохмалем, харчовою содою і ароматичними добавками для усунення неприємного запаху.

 

Кокосова олія для домашніх тварин

 

Люди не єдині, хто може отримати вигоду із зволожуючих властивостей кокосової олії. Собаки, коти і інші тварини потребують живлення шкіри. Ось декілька способів використання кокоса для пухнастиків: 

Боротьба з блохами. Очищуйте шерсть кокосовою олією кожні пару тижнів, закутавши потім тварину светром. Сприяє травленню. Додайте в їжу вашого вихованця щодня (згідно з вагою). Перш ніж використати кокосову олію для ваших улюбленців, проконсультуйтеся з ветеринаром.

FAQ - Часті питання:

Подскажите пожалуйста есть противопоказания для кормящих мам?

Да. Кормящим мамам можно принимать пару столовых ложек в день ( и витамин D ), чтобы увеличить количество молока и питательных веществ.

Есть разница между рафинированным и нерафинированным маслами, и какое лучше?

Да, есть. Рафинированное кокосовое масло обработано методом «сухого помола». Сначала орехи выпекают до сухого состояния. Когда проходит процесс отбеливания, это помогает убивать любые микробы, удаляет частицы или насекомых.

Неочищенное кокосовое масло, также называемое «натуральным», экстрагируется из мокрого измельчение. Нерафинированное сохраняет большую часть природной питательной ценности кокоса.

Что лучше для приготовления полезной пищи: кокосовое или оливковое масло?

Столовая ложка первого содержит примерно в шесть раз больше насыщенного жира, что почти соответствует дневному пределу в 13 грамм.

Поэтому с точки зрения воздействия на здоровье, лучше готовить с оливковым маслом.

Зміст
  • Польза кокосового масла
  • Пищевые составляющие кокосового масла
  • Где купить кокосовое масло?
  • Как выбрать кокосовое масло?
  • Дозировка
  • Вред кокосового масла
  • Как сделать кокосовое масло?
  • Как и где лучше хранить кокосовое масло?
  • Преимущества кокосового масла для лица
  • Как использовать кокосовое масло для лица?
  • Кокосовое масло для волос
  • Способы использования кокосового масла в кулинарии
  • Другие применения кокосового масла
  • Кокосовое масло для домашних животных
  • Вопросы и ответы
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.