Facebook Pixel

Кокосове масло - застосування і користь для організму

Кокосове масло - застосування і користь для організму

Користь кокосового масла для здоров'я

Схуднення: Кокосове масло дуже корисно для втрати ваги. Воно містить короткі і середні ланцюга жирних кислот, які допомагають позбавитися від зайвої ваги. Дослідження показують, що кокосове масло допомагає зменшити ожиріння в області живота у жінок. Крім того, масло легко засвоюється і сприяє нормальній роботі щитовидної залози та ендокринної системи. Також кокосове масло збільшує швидкість обміну речовин в організмі, знижуючи навантаження на підшлункову залозу, тим самим Ваш організм може спалювати більше калорій.

Імунітет: вживання кокосового масла зміцнює імунну систему, оскільки воно містить протимікробні ліпіди, лауриновий кислоту і каприлова кислоту, які володіють протигрибковим, антибактеріальним і противірусними властивостями. Людський організм перетворює лауриновий кислоту в монолаурін. Він в свою чергу є ефективним способом боротьби з вірусами і бактеріями, які викликають такі захворювання, як герпес, грип, цитомегаловірус, і навіть ВІЛ.

Травлення: Кокосове масло позитивно впливає на травний тракт якщо використовувати його в якості масла для смаження. Це допомагає запобігти різним хвороби шлунка і проблеми з травленням, пов'язаних у тому числі з синдромом подразненого кишечника. Насичені жири, присутні в кокосовій олії мають антимікробні властивості і допомагають в розщепленні різних бактерій, грибків і паразитів, які можуть викликати розлад шлунка. Воно також допомагає в поглинанні інших поживних речовин, таких як вітаміни, мінерали та амінокислоти.

Догляд за шкірою: Кокосове масло відмінно підходить для масажу, так як добре зволожує шкіру, в тому числі і суху. На відміну від мінеральних масел, кокосове масло не викликає побічних ефектів на шкірі. Тому воно найкраще підходить для запобігання сухості і лущення шкіри. Масло також сприяє зменшенню зморшок і в'ялості шкіри, так як добре відомо своїми антиоксидантними властивостями. Воно також допомагає при лікуванні різних шкірних проблем, включаючи псоріаз, дерматит, екзему та інші шкірні захворювання. Саме тому кокосове масло є основним інгредієнтом продуктів по догляду за тілом, таких як мило, лосьйони, креми та ін.

Догляд за волоссям: Кокосове масло сприяє здоровому росту волосся і додає волоссю блиск. Воно використовується окремо в якості масла для догляду за волоссям, а також у виробництві різних кондиціонерів і масок проти лупи. У кокосовій олії містяться білки, необхідні для харчування і загоєння пошкоджених волосся.

Регулярні маски для шкіри голови з кокосовим маслом, забезпечать Вам відсутність лупи, навіть якщо у вас дуже суха шкіра голови.

 

Хвороби серця: Існує помилкова думка, поширене серед багатьох людей, що кокосове масло не корисно для серця. Це пояснюється тим, що воно містить велику кількість насичених жирів. Насправді, це корисно для серця. Вона містить близько 50% лауриновой кислоти, яка допомагає в профілактиці різних серцевих проблем, таких як високий рівень холестерину і високий кров'яний тиск. Кокосове масло не призводить до підвищення рівня холестерину, тому знижується ймовірність пошкодження артерій. Таким чином, вживання кокосового масла допоможе в профілактиці атеросклерозу.

Лікування вірусів та інфекцій: При нанесенні на уражені ділянки, кокосове масло утворює хімічний шар, який захищає заражену частину тіла від зовнішньої пилу, повітря, грибків, бактерій і вірусів. Кокосове масло є досить ефективним при ударах, так як воно прискорює процес загоєння пошкоджених тканин. Дослідження показали, що кокосове масло вбиває віруси, які викликають грип, кір, гепатит, герпес, атипову пневмонію та інші серйозні ризики для здоров'я. Воно також вбиває бактерії, які викликають виразки, інфекції горла, інфекції сечових шляхів, пневмонію і гонорею.

Вибираємо кокосове масло

Всього налічується 6 сортів кокосового масла: очищене, рафінована, другого віджиму, органічне, фракціонованого і першого (або холодного) віджиму. При виборі відповідного кокосового масла в першу чергу варто звернути увагу на цілі його використання. Ваш вибір повинен бути заснований на Ваших потребах. Чи хочете ви використовувати його для харчових цілей або в якості масла для ароматерапії / масажу, для схуднення, або в лікувальних цілях. Нижче наведено список, який може допомогти Вам визначитися.


Мета ----- Відповідне масло

  • Кулінарія ------ Рафінована
  • Для втрати ваги ---- Холодного віджиму
  • Для підтримки здоров'я ---- Холодного віджиму, Органічне
  • Масаж ----- Очищене, Рафінована
  • Лікарський використання --- Холодного віджиму, Органічне холодного віджиму.

Крім того, перш ніж купити кокосову олію, ви повинні мати на увазі, що для харчових і терапевтичних застосувань, рафінована олія є найкращим, оскільки є гігієнічним і чистим. Нерафінована олія добре підходить для зовнішнього застосування - як маска для волосся або для нанесення на шкіру.

Як використовувати і зберігати?

На відміну від більшості інших масел, кокосове масло має високу температуру плавлення - приблизно від 24 до 25 градусів за Цельсієм. Тому залишається в твердому стані при кімнатній температурі і тане тільки тоді, коли температура значно підвищується. Тому не варто тримати його в холодильнику.

Якщо ви використовуєте кокосове масло щодня, особливо по догляду за волоссям, просто розтопіть масло на паровій бані. Ні в якому разі не використовуйте мікрохвильову піч. Потім, руками нанесіть масло на волосся і розподіліть по всій довжині. Якщо ви хочете використовувати його для внутрішнього вживання, просто замініть рослинне масло на кокосове маслом при приготуванні страв. Пам'ятайте, не варто повністю замінювати все кокосовим маслом, адже у інших масел і молочних продуктів також є свої переваги.

Зберігати масло потрібно в банку з щільно закритою кришкою в сухому місці.

Мені не подобається смак кокосового масла. Що робити?: Спробуйте використовувати його в якості добавки в різних рецептах. Спробуйте масло без запаху і смаку. Якщо все-таки ви не задоволені кінцевим смаком страви з кокосовим маслом, можливо у Вас просто алергія на нього і краще перестати вживати масло.

Який бренд вибрати? Радимо звернути увагу на надійні і авторитетні бренди . Такими є - Jarrow Formulas, Nature's Way, Now Foods, Source Naturals, Nutiva.

Яка вартість масла? Ціна кокосового масла залежить від багатьох факторів, таких як його доступність, попит на нього, різноманітності (рафінована олія коштує дешевше, ніж органічне або першого віджиму), бренду, і кількості продукту в банку.

Яка кількість масла варто купувати? Купуйте рівно стільки, скільки Вам знадобиться протягом 2-3 місяців. Незважаючи на те, що кокосове масло не стає гірким і не псується протягом тривалого часу, не розумно зберігати його без необхідності. Адже чим свіже масло - тим кращий ефект від нього!

Сподіваємося, що ця інформація була для Вас корисною. Якщо у вас є які-небудь питання або побажання, просимо прокоментувати Ваш коментар. Ви також можете поділитися цією інформацією з друзями. Спасибі!

 

Зміст
  • Користь кокосового масла для здоров'я
  • Вибираємо кокосове масло
  • Мета ----- Відповідне масло
  • Як використовувати і зберігати?
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.