Facebook Pixel

Колаген - джерело молодості і краси

Колаген - джерело молодості і краси

Найпоширенішим білком в організмі людини вважається колаген , адже він є основним компонентом сполучних тканин, який входить до складу сухожиль, хрящів, кісток і кровоносних судин.

З віком кількість колагену в тканинах зменшується, а це не дуже позитивно впливає на організм, адже він здійснює опорну функцію шкіри. У зв'язку з цим активність фібробластів (клітини, які відповідають за колаген) знижується і це призводить до старіння шкіри.

Також з віком синтез колагену в суглобах сповільнюється і може стати причиною остеоартриту (захворювання суглобів). До того ж, низький рівень колагену в кістковій тканині може стати головним фактором для розвитку остеопорозу. Рівень колагену визначає кількість "сполучного мінералу", якщо ж він знижується, кістки стають крихкими і ризик переломів підвищується.

Вирішити проблему низького рівня колагену досить просто. В першу чергу необхідно підвищити активність продукують клітин, які відповідають за колаген. Хороший спосіб підвищити рівень колагену - ввести в раціон таку добавку як холін, стабілізований ортокремнієвої кислотою. Дослідження довели, що у жінок, які щодня приймали його, вже через місяць кількість зморшок скоротилося на 30%, шкіра стала еластичною, а нігті і волосся - не такими ламкими.

Флавоноїди є не менш важливими в підтримці здорового рівня колагену. Особливо корисними вважаються сині або фіолетові пігменти, які містяться у винограді і виноградних кісточках, чорниці, а також соснової кори.

Перевагами флавоноїдів вважається:

  • посилення природної здатності колагенових волокон до зшивання, яка забезпечує утворення сполучних тканин;

  • перешкода руйнування колагенових структур.

Якщо вашою метою є поліпшення стану шкіри, збереження молодості і міцність кісток, тоді вам варто приймати комплексні вітаміни з гіалуроновою кислотою і колагеном.

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.